האישי מול הגלובלי

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
האישי מול הגלובלי

סקאלי חותמת את הפרק הלפני-אחרון בסדרה באומרה שיש דברים יותר חשובים מהאקס פיילס. הסדרה כולה נגמרת בתבוסה של מאלדר וסקאלי לגבי דרכם הארוכה באקס פיילס, אך בתקווה המבשרת על גילוי קיומם של דברים חשובים יותר שאולי יש להם ושעליהם הם לא מתכווים לוותר. מעבר ללקח היפה (חיפוש אובססיבי אחר משהו אחד יכול להעלות בחכתו משהו אחר לגמרי ולא פחות חשוב), זה מייצג בעיני הלך רוח של ויתור על השגת הצדק העולמי וקבלת המשמעות החזקה של הקשר הבין-אישי. מאלדר תמיד היה במובהק חסיד של רדיפה אחר "האמת הגדולה" על חשבון כל דבר וקשר אישי כלשהו שהיה לו. סקאלי תמיד היתה פחות קיצונית, ובמיוחד בתחילת הסדרה קל לראות שהיא הפגינה כלפיו הרבה יותר יחס אישי ואנושיות מאשר הוא כלפיה. יש טענה שלפיה במהלך הזמן מאלדר הפך את עורו, התאהב בסקאלי באובססיביות האופיינית לו, והיא נהייתה יותר חשובה לו מכל דבר אחר (העבודה, החיפוש אחר האמת). אני מערערת על הטענה הזו ושואלת - האמנם? יש לי תחושה שגם בנקודת הזמן של סוף הסדרה, מאלדר עדיין ירוץ אחרי האמת אם היא תקרא לו, וישאיר את סקאלי אמנם נאהבת, אך ממתינה ובודדה. אשמח לשמוע תובנות בעניין :)

Gilliana

New member
../images/Emo58.gif כפי שאני רואה את זה...

... אני לא חושבת שסקאלי היא בגדר אובססיה אצל מאלדר ולראיה - העובדה שהוא בחר לנטוש אותה ואת בנם ברגעים הקשים ביותר. מאלדר היה, ותמיד יהיה - אובססיבי בחיפוש אחר האמת ויפה אמרת שהוא ימשיך לרוץ אחר האמת אם היא תקרא לו, כמו שאומר דיויד ברוזה ב-"שיר אהבה בדואי" - הנדודים, או במקרה הזה, המרדף אחר האמת - נמצאים אצל מאלדר בדם, מה גם שקשה לשנות הרגלים אחרי שנים כל כך ארוכות. לסיכום - אני נוטה מאד לקבל את דעתך, אולי באיזשהו מקום זו קצת דעה קדומה אבל אני מאמינה בסיסמא "עץ שצמח עקום - אי אפשר ליישר" וכבר אמר מי שאמר (אולי הנביא ישעיה?) - היהפוך כושי עורו, נמר חברבורותיו?

Ice Age

New member
מאלדר לא בדיוק נטש אותם

הוא הרי נאלץ להתחבא כדי להגן עליהם, לפי מה שהוא הסביר. בכל מקרה, גמני מסכים שמאלדר היה ונשאר אובססיבי לחיפוש אחר האמת. כל השאר שולי מבחינתו.

ההוכחה הברורה לכך היא

בעובדה שלאחר שדוגט וסקינר הבריחו אותו מהכלא במקום לברוח עם סקאלי ולאושר מושלם כמו שאמרו האקדחונים הוא העדיף עדיין לנסות ולמצוא ולשנות את האמת... וכן, גם אני בדעה שהוא "נטש" את סקאלי והבן שלו. מאלדר לא מפחד מהמוות ולא פעם הוא נעמד מולו ללא פחד (מי שרוצה דוגמאות שיבקש אני אתן בשמחה) לא מתאים לו בגלל סכנת חיים כביכול לנטוש את סקאלי ובטח ובטח את הבן שלו... חוץ מזה שההסבר גם מאוד קלוש.. איזו סכנת חיים בדיוק? ממה? התירוץ הזה קלוש ביותר אבל זה כבר סיפור אחר...

למעלה