האינסטינקט עושה בעיות

Napalm6

New member
האינסטינקט עושה בעיות

גם אני קניתי את האינסטינקט שפג תוקף ושמתי לב שהחמוסים עושים קקי נורא רך על גבול השלשול
והוא גם מסריח חבל על הזמן.. הבנתי שהאינסטינקט הוא אוכל מעולה אבל אני לא יודע אם הבעיה היא בגלל התוקף של השק שלי או שיש להם בעיה אם האוכל.. עדיף לנסות אוכל חדש או לקנות אינסטינקט עם תוקף כמו שצריך?

ועוד שאלה, איזה חול מומלץ לקנות? קראתי הרבה דברים טובים וגם רעים על קריסטלי ואותו דבר על החול המתגבש
אני מרגיש קצת מבולבל... אשמח לעזרה, תודה!

גרוברית

New member
לי היה סבבה

שינית להם מסוג אוכל אחר? או שגם קודם הם אכלו אינסטינקט?
אני ערבבתי להם באיטיות ועד כה (שבועיים) הכל בסדר.

לגבי החול-
אני משתמשת בקריסטלי והוא נוח מאוד

Napalm6

New member
לא אכלו אינסטינקט לפני-

כשקניתי אותם הם אכלו אצל המגדל מין אוכל מיוחד לחמוסים מבולגריה או משהו.. לא היה לי מספיק כמות ממנו כדי להרגיל אותם לאט לאט לאינסטינקט. הם אוכלים ממנו כבר 3 שבועות וכשאני חושב על זה כל התקופה הזאת הקקי שלהם היה נורא רך ומסריח ורק הפוסט פה בקשר לאינסטינקט עורר אצלי חשדות...
בנוגע לחול, קניתי להם חול מתגבש ודבר ראשון שהם ראו את זה בקופסת הצרכים החדשה שלהם הם התחילו לחפור בו ולהעיף אותו לכל עבר ונהיה פשוט בלאגן. איך אני גורם להם להבין שזה לא משחק אלא חול לצרכים שלהם? תודה

WTR

New member
תעביר כל פעם את הצואה לארגז החול

בסוף הם יבינו שהם צריכים לעשות שם
ועדיין יכול להיות שכל פעם שתנקה הם יראו בזה מחדש כשמגרש משחקים כי זאת אהבה שלהם לחפור בחול...

אני מאוד אוהבת את הקריסטלי, המתגבש מתפזר יותר מדי ונדבק לרגליים של החמוס ואז החול מגיע גם לאוכל ולמים
זה לא משנה איזה קריסטלי הכל אותו הדבר.. תבחר לפי המחיר
לפעמים יש מבצעים של 5 ב-100 זה מאוד משתלם

Misha180

New member
היה שרשרור על זה כבר.

גם לי היתה אותה בעיה, ואני קניתי כזה בתוקף בסדר. גם דיברתי עם עוד זוג שהתלוננו על קקי מסריח.

לגבי חול, אני נורא אוהבת את המתגבש (כמה שקל לנקות את זה מתעלה על כל חיסרון שאולי יש לזה), ניסיתי את הקריסטלי ואחרי המתגבש זה היה פשוט סיוט לנקות. מה גם שהמתגבש סופג את הריח. כרגע בגלל עודף של קריסטלי אני פשוט מערבבת את 2 הסוגים (80% מתגבש, 20% קריסטלי), זה עוזר לספוג את השתן ומקל קצת על הניקיון.

WTR

New member
הכלל הוא כזה

יכול להיות מזון הכי הכי טוב בעולם שיגרום לחמוס לשלשל או לרדת במשקל
והאוכל באיכות הכי גרועה יגרום לו לפרווה יפה צואה תקינה ועלייה במשקל
הנה עכשיו ג'יידי שלי שירדה ממשקל תקין של כ-600 גרם למשקל מזעזע של 480 גרם עלתה עכשיו ל-560 גרם עם אוכל היפואלרגני שאחוזי החלבון בו הם 18% בלבד
זה מאוד תלוי - כל חמוס והתגובה שלו למזון
צריך לנסות ולראות עד שמגיעים למזון שטוב לחמוס שלך
לפעמים זה בעיה רפואית כמו אלרגיה לעוף ואז אף מזון רגיל לא יעזור כי גם במזון עם כבש/ארנבת לפעמים שמים עוף
זה נכון אגב לכל יונק לא רק לחמוסים...

אבל מה שמאודדד חשוב אצל חמוסים זה הדרגתיות!
להעביר למזון החדש לפחות שבועיים מראש אחרת עלולים להכנס לסאגה של שלשולים וזה לא נעים ולוקח זמן עד שעובר
אני מניחה שזה מה שקרה במקרה של החמוס שלך ואולי כדאי להתייעץ עם וטרינר אם לתת תרופה נגד שלשול

למעלה