האינטרס הישראלי

amirbie

New member
האינטרס הישראלי

הרבה ביקורת מופנית כלפי השמאל , בטענה שהשמאל דואג לערכים אוניברסליים של מוסר וצדק , של יפיוף נפש , ושל דאגה לאינטרסים של רבי המרצחים מהחמאס או כל אירגון טרור אחר. כדי שאנחנו , השמאל , ובראשו מר"צ כמפלגת השמאל היחידה כיום בישראל שעומדת מאחורי המצע שלה , אנו צריכים להדגיש את האינטרס הישראלי הברור והמובהק של מצע המפלגה והרעיונות אותם היא מייצגת. מקצתם: 1. הסכם שלום עם הפלשתינאים הוא הדרך היחידה ליציאה מהבוץ הכלכלי שאנו נגררים אליו היום. השגשוג הכלכלי שהיה ערב אוקטובר 2000, הוא תוצאה ישירה של תהליך אוסלו. 2. הריבוי הדמוגרפי בישראל , מבשר שתוך עשרות מעטות של שנים יהיה רוב ערבי ממערב לירדן , מה שיהפוך את מדינתנו למדינת שלטון מיעוט וירוקן מתוכן את מטרתה הראשונית להיות הפתרון הלאומי לעם היהודי. 3. הקפאון המדיני בו דוגלים הימין של היום , חוסר הצגת פתרון , דחייה ותרפוד יוזמות מדיניות ע"י פעולות צבאיות או הצהרות שוא רק מזיקים לישראל וגורמים לה להשאר בבוץ שאליו נקלעה. 4. פתרון ההפרדה , גם אם יהיה חד צדדי הוא הפתרון האסטרטגי הנכון למדינת ישראל, חלוקת הארץ לשתי מדינות תביא לידי מצב שהפלשתינים יהיו מחויבים להיות אחראים למעשיהם , והם לא יוכלו להאשים אותנו , ולנו תהה כל הלגיטימציה להתגוננות בדומה לתהליך היציאה מלבנון. 5. אי השיויון המשוע במדינתנו , חלוקת הנטל הביטחוני והכלכלי באפליה בין דם חרדי לחילוני הוא רעה חולה וסרטנית שעתידה לאיים על ציויונה הדמוקרטית של המדינה. רק חלוקת נטל שוה בין כל המגזרים באוכלוסיה תביא להרגשה שכולם שותפים ולכולם אחריות במצב. בקיצור , להציג עמדה שתדגיש למה הפתרון השמאלני הוא הפתרון ה"טוב ליהודים" (טוב לאזרחי מדינת ישראל) , ולמה אין פתרון שיכול להבטיח משהו לעתיד במפלגות הימין המתלאמות.

דובי123

New member
מרץ בעד פתחלנד?! [ס´4 ברשימתך]

יצאנו מהשטחים , הפקדנו אותם בידי עראפת אשר הקים פתח לנד - אתה מתכוון שנצא ונשאיר את פתח לנד על כנה? הסכם שלום הוא שאיפת ישראל מאז קמה -ואני מקווה שזה ברור לך! - אבל לשלום צריך פרטנר המעונין בכך ואין לך כזה [אולי יהיה אחרי עראפת] עד הצד השני לא יהיה מעונין באמת ובתמים ליחיות בשכנות [אל תשאף גבוהה מדי] לא מזיקה - לא תוכל להגיע להסכם שיכובד אפילו שריד כבר מכיר בעובדה שכל עוד עראפת בשלטון לדבר איתו לא יביא שום תועלת בינתיים הוא בשלטון ועליכם לחשוב מה עושים עד בא היום המיוחל או כיצד מקרבים אותו [בינתיים מרץ והשמאל הסהרורי והמששלות עד אריק רק גרמו לעיכוב היות ולמדו שטרור מועיל להם . רק כעת הם לומדים שהוא יכול להזיק להם ויש צורך שיגיעו למסקנה שהדרך היא סביב השולחן ולא באלימות ] ריבוי דמוגרפי - מדברים על זה כבר עשרות שנים..... למען האמת עוד בימי הבילויים היתה מחללוקת סביב ענין זה בדיוק אילו גישתך היתה מתקבלת אז - לא היינו כאן היום.... הימין איננו נגד פתרון מדיני - מיותר לסלף זה לא מביא כבוד הוא פשוט מכיר בעובדה שכעת אין לו עם מי לעשות פתרון מדיני - כאמור אפילו שריד נכיר בכך בימינו לגבי סעיף 5 ממש לא הבנתי אותך בכלל אבל האם כונתך שם שהדתיים אינם אזרחי מדינת ישראל?! מה הפתרון השמאלני שהוא "טוב ליהודים"? נא פרט כי בינתיים נראה כי בדרכ כלל השמאל הסהרורי וגם מרץ שהולכת יותר ויותר לכיוון הזה לא רק שלא פועלים לטובת ישראל אלא פשוט מזיקים לה

amirbie

New member
תגובה לדובי

1.לגבי הפתח-לנד. אני מביא את הרעיון שהוצע ע"י דר´ מאיר פעיל. פתרון צבאי גרידא לבעיית הטרור לא קיים. הפתרון הצבאי צריך להיות כרוך בכפיפה אחת עם פתרון מדיני הולם כזה שיקרב את האינטרסים שך שני הצדדים. עד כה לא הוצע כזה פתרון לא אחרי חומת מגן , לא עכשיו , ןלא בקמפ דיוד. את פתח לנד לא אנחנו נחסל , גם אם נגרש את ערפאת, השינוי צריך לבוא מהם , ומחובתנו להציע להם את האפשרות הזו (מחובתנו כלפי עצמנו). 2. לשמאל יש פתרון , לא מוסכם על כל הצדדים אמנם , של יציאה חד צדדית נוסח לבנון. פרטיה מסובכים מדי לדיון כאן , אך הרעיון שבבסיסה , שמדינת ישראל אינה חפצה מתוך הבנה מה טוב לה , להחזיק בשטח כבוש ולהוציא מליוני דולרים על החזקתו הוא רעיון מוצק וחזק. רק יציאה כזו תאפשר לנו התגוננות לגיטימית מול המדינה הפלשתינית , במקרה ותמשיך להלחם נגדנו. 3.כוונתי היא שיש להדגיש את הצורך המיידי בלוקה שיוויונית של הנטל הביטחוני והכלכלי שאנו נושאים. החרדים צריכים לשרת בצבא או בשרות לאומי כזה או אחר , והצעת התקציב צריכה לפגוע פחות בחלשים ויותר בחזקים (מס על הבורסה למשל) הרעיון הוא שרק השמאל היום מציע תוכנית שתוכל להצמיח משהו בששממון בו אנו נמצאים.

דובי123

New member
מדבריך עולה שהנך בעד פתחלנד - גם אם

מדבריך עולה שהנך בעד פתחלנד - גם אם אינך מתכוון לכך נחמד להתלות באילנות גבוהים כמאירקה פעיל אבל זה לא הופך את זה לנכון ובמקרה של פעיל הצעתו היא שונה הענין הוא שסעיף 2 בתשובתך מהותו פתחלנד גם אם אינך מתכוון לכך או לא מודע לכך הרי ביציאה חד צדדית מה שיהיה במקום הוא פתחלנד - לא בגלל שזו השערה אלא עובדה כי זה מה שהקים שם עראפת >>רק יציאה כזו תאפשר לנו התגוננות לגיטימית מול המדינה הפלשתינית , במקרה ותמשיך להלחם נגדנו.<< את הלגיטימיות כבר קיבלנו הליטימיות נלקחה מאיתנו עקב התנהלות מדיניות השמאל עד כי כל כניסה לשטחים היתה לא לגיטימית בעני העולם למרות שמרדף חם בתוככי הרשות הנה דבר שהוקנה בהסכמי אוסלו!! אתה ברצינות חושב שאם תהיה מדינה העולם יאפשר לך לכבוש אותה כולה ולאסוף את הנשק מכל בית ובית?! >>הרעיון הוא שרק השמאל היום מציע תוכנית שתוכל להצמיח משהו בששממון בו אנו נמצאים<<< - זו סיסמא טובה ונחמדה שאתה אולי מאמין בה ורוצה שאחרים יאמינו בה אבל כי מי שאיננו אידיוט גמור איננו מסתפק בסיסמא בתכלס מה לשמאל [מרץ] יש להציע?! בינתיים הצעתויו ודרכיו הביאו ומביאים לאבדון סיסמא זה נחמד רוצה לשכנע? תפרט מה יש להציע [אם יש משהו כזה בכלל]

שתי תגובות קצרות...

א. יש דבר אחד שמייצג את עמדת מרצ וזה המצע שלה וניירות העמדה שהיא מוציאה. ניתן למצוא את אלו באתר מרצ. כל אמירה של אדם אחר, גם אם הוא חבר מפלגת מרצ, היא עמדתו האישית בלבד. ב. מרצ בתור מפלגה ציונית פרו-ישראלית עושה כל מה שהיא עושה למען האינטרס הישראלי. כלומר למען מה שהיא רואה בתור האינטרס הישראלי. המצב הפוליטי הנכון הוא שמפלגות ישראליות יתווכחו על מה הוא האינטרס הישראלי ולא שתהיה דמוניזציה של המפלגה הנגדית שהיא אנטי-ישראלית.

דובי123

New member
מצע זה נחמד

מצע זה נחמד - הקובע הוא התכלס כאשר יוסי שריד מתבטא או נוער מרץ נוקט פעולות אלו דברים שמיצגים את מרץ ואפרופו מצע בזמנו בתיכון כאשר עשינו הדגמה של בחירות הייתי חבר בצוות שיצג את המפלגה הקומניסטית [ברח לי כרגע שמה] המצע שלה היה בדיוק מה שחונכנו עליו ומה שדגלנו בו ואני מניח עדיין דוגלים בו [שוויות בני האדם כבני אדם וכו] ולמרות זאת המפלגה לא זכתה כמובן להצבעה וגם נתפסה כמי שלא בדיוק תמיד פועלת לטובת ישראל [מה שנכון] אינני יודע מה המצע היום [אז היו זמנים שונים] אבל מענין יהיה אם תמצא את מצעם ואולי תראה כי הנך מזדהה איתו יותר מאשר מצע מרץ

מהו התכל´ס???

האם התכל´ס זה ההתבטאויות או ההפגנות? או שמה התכל´ס זה ההצבעות בכנסת? אני חושב שהתכל´ס זה ההצבעות בכנסת. נוער מרצ זה בכלל סיפור אחר, זה גוף מתוך מרצ אבל הוא אוטונומי (כמעט) לחלוטין ויכול לצאת בקריאות נגד עמדות המפלגה (כמו למשל נוער מרצ התנגד להימנעות של מרצ בזמן ההצבעה על חוק החזיר, לכניסה של מרצ עם ש"ס לממשלה ועוד ועוד ועוד) או לתת עמדות שסוטות קצת מעמדת המפלגה (מבערך החיסול הראשון שהיה נוער מרצ הביע עמדה שדוחה מכל וכל את מדיניות החיסולים בזמן שמרצ גימגמה בנושא... רק אח"כ מרצ אימצה קו דומה). קראתי את מצע חד"ש ואינני מסכים איתו. אינני קומוניסט אני סוציאל-דמוקרט.

טרה10

New member
אין לי שום דבר נגד המצע הנ"ל

מלבד הבעיה הנצחית בת שלשה וארבעה דורות, שאתה ואני מדברים עם עצמנו.!

חולק על דעתך...

שלום רב! 1.ראשית ברצוני להעיר לך על משהו שרשמת בקשר לזה שאמרת שאנשי מרצ לא עוזרים לרבי מרצחים וטרוריסטים אז אני אתן לך שתי דוגמאות מוכחות: א. רובים - הבאתם להם כלי שיכול לרצוח ולחסל יהודים בלא כל בעייה, אתם חשבתם שכך זה יעזור להם להתגנונן אבל שכחתם שהם בעצם שונאים אותנו מה שמוביל לכך שאנחנו האוייבים שלהם והנשק שהבאתם להם הוא בעצם משמש כנגד יהודים. ב. "טיול" של אנשי מרצ לעבר לישכתו של עראפת בכדי לעודד את רוחו ולביא לו קצת אוכל, עראפת הוא רוצח הוא לא שונה מדיקטטורים אחרים כמו : מוסוליני, סטאלין "ואחיו" לקרב כנגד היהודים בשאר אל אסד המשותף לכל ה-4 הוא שכולם דאגו רק לראשם ולא התייחסו כלל למה שקורה במדינתם ההולכת ומתפוררת. 2. אמרת שמרצ היא מפלגה שעומדת מאחורי האינטריסים והאידיאולוגיה שלה אז בוא אני יספר לך סיפור קצר כל מפלגה שנגד הנעשה בלטון כלומר באופוזיציה תשאר איתנה בדעותיה כי אין לה עם מי להתווכח שם. 3. אמרת שהמלחמה גורמת לכך שהכלכה נפגעת ונפגעת קשה כבר יותר מ-120 שנה נלחמים היהודים והערבים על ארץ ציון ובכל הזמן הזמן הכלכלה בארץ ירדה ועלתה עלתה וירדה ולכן אנחנו אתם וכל היהודים שאכפת להם מהכלכה פשוט יעזרו לצבא לנצח את הטרור כמה שיותר מהר ולעזור לכלכה לחזור לימיה הטובים. אל תגנו את הצבא שמגן עליכם! 4. אני רואה שאתה בתור איש מרצ גם מסכים שהסכם אוסלו נכשל (ע"פ מה שכתבת)ולכן אתה צריך להשלים עם העובדה שאסור לעשות שום הסכם עם שום מדינה\ טרוטוריה\ עם שפועלת להשגת מטרתה עם טרור. 5. אפילו אתה אומר שעוד כמה שנים יהיה רוב יהודי בארץ ולכן אסור שיקרה מה שקורה עכשיו במזרח התיכון שיש רוב עצום של ערבים כנגד עם יהודי אחד. צריך להבין שהערבים פה לא שונים במאומה מערבים מחוץ לגבולות מדינת ישראל וכמו שאמר יצחק שמיר: "הים זה הים וערבי הוא ערבי". צריך פשוט מאוד להעביר את האוכלוסיה שמתנגדת ליישות יהודית בארץ ישראל תשלימו עם המצב אנשי מרצ, הטרנספר מתקרב וכך גם השלום שאיתו. 6. אתה רוצה לחלק את המדינה היהודית היחידה בעולם לשתי מדינות שבכל אחת מהמדינות יהיה שלטון שונה, לא מספיק שיש לערבים 21 מדינות שונות בעולם אתה רוצה להוסיף עוד מדינה וכך שיהיה 22 מדינות ערביות מול חצי מדינה יהודית. ובוא נגיד שדבר כזה יתבצע ואז עוד 30 שנה יהיה רוב ערבי בגליל אז נצטרך לספח את הגליל ללבנון ואז יש לנו 23 מדינות מול שליש מדינה יהודית אבל רגע מה מה עם הדרוזים בגולן?! אין להם זכויות גם להם מגיעה מדינה והערבים בנגב? אז ע"פ הרעיון ה"מצויין" שלך יהיו בעולם 25 מדינות ערביות וחמישית מדינה יהודית אני חושב שזה רעיון מצויין (ציניות). "ארץ ישראל לעןם ישראל על פי תורת ישראל" "אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת"

ואני על דעותייך...

1. נוח לך לעשות דמוניזציה למרצ, כי ככה קל לבטל את דבריה. אותם אומרים שטנים, עוזרים לרבי-מרצחים, אנשים מרושעים. לא בני אדם בדיוק כמוך (ואפילו יהודים!!!) שפשוט חושבים אחרת ולכן כדאי שאולי תקשיב להם. מרצ לא עוזרת לרבי מרצחים וטרוריסטים. הטיעון של "נתתם להם רובים" הוא שגוי בצורה מחרידה. בהסכמי אוסלו מעולם לא דובר על נתינת רובים, מה שניתן זה האפשרות לאש"ף להעביר רובים שלהם לתוך השטחים בשליטת הרשות בכדי לחמש את המשטרה הפלשתינאית. ייתכן וזה היה שגוי. אבל אם תבחן ברוב כמעט מוחלט של הפיגועים כלי הנשק של המשטרה הפלשתינאית לא לקחו חלק. בפיגועי הירי שהיו כלי הנשק היו (לרוב) כלי נשק אחרים. בכל מקרה, מה שאתה יכול להאשים (וגם על זה אפשר להתווכח איתך) זה על תמימות, על אי ראייה לעתיד - לא על עזרה מכוונת לטרוריסטים. אני מבקש שתתנצל על אמירה זאת - היא אינה נכונה עובדתית. על איזה ביקור בלשכת ערפאת אתה מדבר והבאה לו אוכל? של הפעילים הבינ"ל?!? לא היה שם חבר מפלגת מרצ אחד. לא כל פעולה שנראית לך בוגדנית נעשית ע"י מרצ אתה יודע, אנחנו עדיין לא השעירים לעזאזל של העולם. 2. אם הייתה לנו תקשורת פחות מקורנפת ושיותר מסקרת את מה שמתרחש בפרלמנט הישראלי, לא הייתה כותב נקודה זו. מרצ גם בהיותה חברה בממשלה שמרה על האידאולוגיה שלה. גם אם אינך מסכים עם מרצ מדדים אובייקטיבים מראים כי המפלגה היא מפלגה יפה מאוד! המפלגה שהכי הרבה נוכחת בדיונים בכנסת, בעלת הכי הרבה הצעות חוק לח"כ, שניהלה הכי הרבה מאבקים, בעלת המצע הכי מפורט ושתמיד עמדה מאחורי האידאולוגיה שלה. אבל מה - לך נוח להפוך אותה לשק חבטות, לך תחפש את מצע הליכוד, תראה שאלא אם אתה חבר מפלגה אתה לא יכול למצוא אותו וגם אז תמצא מצע מגוחך לא מפורט בגרוש. לך תבדוק מהי הנוכחות הממוצעת של חברי הכנסת של הליכוד בדיונים בכנסת (תבדוק את אלו שאין להם תפקיד בממשלה, ותעשה לעצמך טובה תבדוק את זה גם כשהם היו באופזיציה), תבדוק כמות הצעות החוק הממוצעת... תבדוק תבדוק תבדוק ותראה שכל מדד אובייקטיבי יראה לך שיש הרבה הרבה יותר ביקורת להטיח בליכוד (או בכל מפלגה אחרת לצורך העניין) מאשר מרצ. 3. מרצ לא מגנה את צה"ל. מרצ תמיד תמכה בגיוס המוני לצה"ל - היא תומכת בגיוס בני הישיבות - לא כמו הליכוד שהצביע בעד חוק טל - היא תומכת בחובת גיוס שווה לנשים בצבא, כלומר עוד 51% מהאוכלוסיה יוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם במסגרת הצבא, יהיה להם שירות ארוך יותר ושירות מילואים ארוך יותר. מרצ תמיד נאבקה למען הזכויות של חיילי המילואים ועוד ועוד ועוד. אמנם תחת מלחמה אי אפשר ליצור כלכלה פורחת, לכן מרצ מציעה גם חלופות מדיניות שיסיימו את המלחמה, אבל מרצ מציעה גם כיצד לנהל את המשק תחת משבר, כיצד לא להמשיך להנציח פערים חברתיים, כיצד לא להמשיך לקפח את אנשי השכונות, מובטלים, נכים, מזרחיים ועוד ועוד. מרצ מציעה מדינה סוציאל דמוקרטית שתספק מנגוני בריאות, חינוך ורווחה מפותחים ופתוחים לכולם. לעומת הליכוד שמעדיף להמשיך את המלחמה הקיימת ולעשות את הקיצוצים הכי קיקיוניים ולא יעילים שיהיו. בעוד מספר שנים ילמדו את צורת הניהול הזאת של אוצר המדינה בשנות שרון-שלום (סילבן) בפקולטות לכלכלה כמודל לאיך לא מנהלים משק תחת משבר. 5. ז´בוטינסקי היה מתגלגל בקברו למקרא מה שכתבת עכשיו, האם הימין הפך להיות עד כדי כך אנטי-דמוקרטי? כל כך קסנופוב? אני מציע לך לקרוא את המאמר הבא, הוא עוסק באמירותיו של בני בגין בזמן האחרון ובאנושיות בסיסית מהי. 6. אמירותיך לגבי הערבים מעוררות גיחוך בקרב כל מי שיש לו שמץ של ידיעה בנוגע למזרחנות. העולם הערבי הוא מפוצל ומסועף ועסוק במלחמות פנימיות בתוך עצמו. כמות הערבים שנהרגו במלחמות בין מדינות ערב, כלומר ערבים שנהרגו בידי ערבים, גדולה מכמות היהודים שנהרגו ע"י ערבים. הערבים אינם מקשה אחת, 21 המדינות שלהם אינם מקשה אחת. העם הפלשתינאי הוא עם בעל סימנים לאומיים ברורים. ב 67 לובה אליאב, דאז ח"כ (ואפילו שר אם אינני טועה) התפטר והלך לעשות סיורים בשטחים המשוחזקים (בדיחה ישנה
) וכבר אז חזר באמירה כי העם הפלשתינאי הוא עם בריבוע ולקרוא "הערבי הוא אותו ערבי והים הוא אותו הים" זה טמינת הראש בחול. אמירותיך לגבי ערביות הגליל והנגב הן מטופשות בצורה מחרידה, אבל נובעות מהאופי הקסנופובי שמדיף מההודעה שלך, במידה ומדינת ישראל תתחיל להתייחס לפלשתינאים, דרוזים, בדוואים כאל אזרחים שווי זכויות וחובות תוך פלורליזם מלא אל התרבות הייחודית שלהם אלו יוכלו בקלות יותר להזדהות עם ישראל ולא יהיה לך שום חשש מסיפוח השטחים האלה למדינות ערביות. גבולות 67 (עם תיקונים מינוריים) הם גבולות קונצנזוסיונאלים ברי הגנה, במידה ומדינת ישראל תותקף תחת גבולות אלו תהיה תמיכה של כל הקשת הפוליטית במדינה להגנה הולמת ותמיכה מלאה ממדינות העולם. חבל שאנשים כמוך שכל כך אוהבים את מדינת ישראל ואת העם היושב בציון מתעקשים להחזיק בגבולות לא ברי הגנה שמסכנים את קיומה של ישראל.

ויכוח

שלום רב! אענה לך ראשית על העניין שמרצ נתנה\לא נתנה רובים *יוסי שריד אמר באחד הנאומים שלו בכנסת בפורש שתנועתו נתנה רובים לפלשתינאים הטענה שלו הייתה שה"ימנים" הציתו את הערבים להשתמש ברובים טענה מגוכחת וחסרת שחר כי הרי משתמשים ברובים כנגד מי שמצית אותך והוא (כך אני חושב) לא התכוון שהנשק יהיה למלחמה כנגד מצרים. *משטרה פלשתינאית- ע"פ מה שאתה אומר הם ממש מלאכים משמים תזכיר לי בדיוק איפה הם היו בלינץ ברמאללה? בנסיון תפיסת הרוצחים של גנדי? ואיפה הם עכשיו כאשר העם שלהם במלחמה? מכוונים את התנועה בעזה לא? הם בדיוק כמו כל ערבי אחר בגדה והרובים שנתתם להם יעברו תוך 10 דק´ לחמאס! *הפעילים הבנין לאומיים - אל תהיה תמים ותחשוב שרק פעילים אלו היו שם אלא היו שם פעילי מרצ שהסתכנו בירי של חיילי צה"ל לעברם וגם בלינץ´ שהיה עלול להיות עליהםוכאשר חיילי צה"ל ירו לעברם בתקווה שכך הם יעצרו ובכך יינצלו ממוות הם עשו בלאגן עולמי וטענו שצה"ל כמעט הרג אותם! ככה לא מתנהג יהודי אל יהודי חיילי צה"ל רצו שהם יחיו ו"חברייך" התעלמו מהם והמשיכו אל אבא עראפת. * אם מרצ כ"כ פעילה בכנסת ומעלה כל מיני רעיונות חדשים אז זה מראה שהתנועה לא עיקבית ומעלה דיונים שנוכחים בה רק חברייה. ובקשר לליכוד הוא לא ממש מעניין אותי הוא נהפך למפלגה מפוזרת וחסרת כל בסיס, המפלגה זזה פעם ימינה אחרי 1- דק´ שמאלה היא לא עיקבית. אני שוב אומר כל הכבוד למרצ על כמות הנוכחות שלה בדיונים אבל זה יכול לנבוע משתי סיבות: א. אין דיונים בטוח המפלגה, כלומר אין שום ישיבות על הרעיון של מרצ ב. הדיונים בתוך הקאליציה כ"כ חשובים וצפופים עקב המלחמה עד שאין זמן לח"כ לבוא לדיונים בכנסת. * מרצ מצעיה...מרצ מציעה... מרצ מצעיה... מתי בפעם האחרונה מרצ עשתה משהו!? כי נראה שהאידיאולוגיה שלה משגשגת אבל לצערנו לא רואים תוצאות. מרצ בתקופותיה היפות בנתה את אחד הדברים הטובים ביותר למדינת ישראל זה היה לפני 30\40 שנה היא מקימה את הקיבוץ ובלי ציניות אני מדבר ברצינות. אבל תראה היום את הקיבוצים איפ מרצ של ימיה הגדולים? היא דואגת עכשיו רק לראשה ושוכחת את מפעל חייה...חבל * ארץ ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית ולא להפך עלינו בתור יהודים לדאוג לכך שקודם כל ארץ ישראל תונהג ע"י שלטון יהודי והרוב בארץ יהיה יהודי אח"כ לדאוג לשיוויון של ערבים\יהודים\נוצרים\דתיים\חילונים. *בקשר למה שאמרתי לגבי הערבים בגליל ובנגב זה היה חצי הלצה אבל גם בשנות ה-40\50 אם היית אומר שהפלשתינאים רוצים מדינה היו צוחקים עליך. *אתה אומר שהסכסוך ערבי יהודי גבה יותר קורבנת מהסכסוך הרבי-יהודי אם נניח תהיה מלחמה במזרח התיכון אני לא חושב שעיראק תילחמם כנגד איראן אלא שתי המדינות ישכחו את הסכסוך ביניהם ויצטרפו למערכה כוללת כנגד האוייב הציוני. *מה שקורה עכשיו במקום מגורי , רמת הגולן, משקף בדיוק את הרעיון שלך פה בגולן מתיחסיים לדרוזים בדיוק באותה מידה כמו ליהודים והשקט כאן חוגג אבל לצערנו אי אפשר לעשות זאת עם הערבים שבגדה המערבית הם לא פרטנר והם נגד היישות הציונית בארץ ישראל אפילו יוסי שריד עבדך הנאמן אמר זאת (שעראפת לא פרטנר). * לא ברי הגנה!? החזרנו את סיני, יצא מזה שלום!? לא בטוח... תלך לטיול קצר ליד עזה בדיוק בגבול בין ישראל למצרים תחפור כמה מטרים ותגיד לי איזה נשקים עוברים שם. ועוד משהו אזורים כמו: ת"א, חיפה, צפת, י-ם, באר-שבע, נהריה, נתניה, כפר-סבא כול המקומות הללו מסוכנים אז את כל המקומות הללו נחזיר תמורת שלום שלעולם לא יהיה שלום אמיתי!? יום טוב ושלום על ישראל בועז זעירא

תגובתי...

במקרה אפילו שמעתי את הנאום הזה של יוסי שריד, והוא עשה פראפרזה לטענת הימין של נתתם להם רובים. האם את הסכמי אוסלו קראת? או שאתה תוקף אותם לפי מנטרות שהכתיבו לך... אם לא אני מפנה אותך לקרוא אותם (אם תבקש אני אפילו יכול למצוא לך מקור אינטרנטי שלהם). עם אתה רוצה לטעון טענה נגד עניין הרובים אז זה אמור להיות משהו בסגנון של "אפשרתם להם להביא רובים". מעבר לזה שהטענה מגוחכת: האם חומרי הנפץ שמשתמשים בהם בפיגועים נגד ישראל האם גם את זה ´נתנו להם´? אין לי נתונים מדויקיים, בפעם האחרונה אבל שבדקתי (היה לפני כחצי שנה) רוב מוחלט של פיגועי הירי לעבר ישראל לא נעשו מרובים של המשטרה הפלשתינאית. לא המשטרה הפלשתינאית היא לא מלאכים, לא הצגתי אותם ככאלה - הגבתי לטענה של נתתי להם רובים. ואני מסכים עם יוסי שריד - כשבודקים את השורשים של סיכסוך היסטורי בודקים מה הצית אותו ולמה, לא מי סיפק את כלי הנשק. האמירה שלך שהרובים שלהם יעברו תוך 10 דקות לחמאס, היא לא נכונה עובדתית... שוב רוב פיגועי הירי לא נעשו ע"י רובים של המשטרה הפלשתינאית (אולי ניתן למצוא את הנתונים האלו באתר של צה"ל אין לי כוח לחפש כרגע). אוקיי, עכשיו האמירה השניה שלך מגוכחת: לפי מה לעזאזל אתה מבסס את זה שפעילי מרצ היו בקרב הפעילים הבין לאומיים שנכנסו ללשכת ערפאת?!? לפי מה?!? היו מספר פעילים שביקרו בלשכה הנצורה ואלו היו פעילי תעאיוש ופעילים בינ"ל. שוב פעם המצאת עובדות כדי שיתיאמו לדעות שלך. אזרח ביקורתי במדינה דמוקרטית בודק את העובדות ואז מגיע למסקנות, רק אצלנו יש בדיית עובדות. "אם מרצ כ"כ פעילה בכנסת ומעלה כל מיני רעיונות חדשים אז זה מראה שהתנועה לא עיקבית ומעלה דיונים שנוכחים בה רק חברייה. " משהו מאוד לא ברור במשפט שלך... אתה טוען ככה: א. למפלגה יש אידאולוגיה ב. מפלגה פועלת למען האידאולוגיה שלה הרבה ג. מפלגות אחרות פחות לכן: ד. המפלגה היא לא עיקבית. מה?!?!?! "ובקשר לליכוד הוא לא ממש מעניין אותי הוא נהפך למפלגה מפוזרת וחסרת כל בסיס, המפלגה זזה פעם ימינה אחרי 1- דק´ שמאלה היא לא עיקבית." אני שמח שלא אכפת לך מהליכוד, אבל מרצ היא מפלגה שפעילה יותר מכל מפלגה אחרת בכנסת. מרצ היא המפלגה הרב-נושאית היחידה בארץ, המפלגה בעלת המצע הכי מפורט, זאתי שנאבקת למען הכי הרבה נושאים, בעלת הנוכחות הגבוהה ביותר בדיונים בכנסת ועוד ועוד ועוד. כל אלו הם מדדים אובייקטים מדידים ובהם מרצ מקבלת את הציונים הכי גבוהים. גם אם אינך מחבב את דעותייה של מרצ, אתה צריך להוריד את הכובע בפני המפלגה הרצינית ביותר בכנסת. "אני שוב אומר כל הכבוד למרצ על כמות הנוכחות שלה בדיונים אבל זה יכול לנבוע משתי סיבות: א. אין דיונים בטוח המפלגה, כלומר אין שום ישיבות על הרעיון של מרצ ב. הדיונים בתוך הקאליציה כ"כ חשובים וצפופים עקב המלחמה עד שאין זמן לח"כ לבוא לדיונים בכנסת." אתה שוב מבסס את דעותייך על בדיית העובדות ולא על בדיקתן. הכנסת פעילה 3 ימים בשבוע: שני, שלישי ורביעי. יום חמישי נשאר יום חופשי לדיונים בתוך המפלגה, שישי-שבת-ראשון הם ימים קדושים ולכן ימי חופש. בתור חבר מפלגת מרצ, אני אגיד לך כי יום יום יש פעילות מסועפת ומשרדי המפלגה תוססים כל הזמן. ימי ראשון וחמישי הם הימים בהם יש דיונים עם ח"כ בתוך המפלגה. זה הרבה יותר מכל המפלגות האחרות. אין דבר כזה דיונים בתוך הקואליציה, יש דיונים בממשלה, ואמנם יש 41 חברי ממשלה (28 שרים + 13 סגני שרים) אבל יש מלבדם עוד 30 ומשהו חברי קואליצייה, ואלו רושמים נוכחות מעטה מאוד במליאת הכנסת. אתה פשוט המצאת עובדות ודיונים לא קיימים... אני מקווה שלא תטמון ראשך בחול ותוריד את הכובע בפני המפלגה הישרה והפעילה ביותר בכנסת. " * מרצ מצעיה...מרצ מציעה... מרצ מצעיה... מתי בפעם האחרונה מרצ עשתה משהו!? כי נראה שהאידיאולוגיה שלה משגשגת אבל לצערנו לא רואים תוצאות." שוב פעם הסקה לוגית שגויה, הנחת: א. אני לא רואה את מרצ עושה משהו ב. מרצ לא עושה משהו. אני באמת מציע לגשת לקורס לוגיקה ומהר... בנוסף לכך אני ממליץ לך לקרוא את הקובץ הבא, נתתי אותו רק כקישור מכיוון שהוא גדול מדי בכדי שניתן יהיה להעלות אותו עם ההודעה. מדובר ב 27 (!!!) דפי פוליו מלאים של הצעות חוק, עתירות לבג"ש, שאליתות לכנסת ועוד שהגישה מרצ בקדנציית הכנסת האחרונה עד אוגוסט 2001, תקופה שבה מרצ גם הייתה בממשלה (והנה התנפצה הבועה שלך שחברות בקואליציה מונעת ממפלגה נוכחות בכנסת או הגשת הצעות חוק). "מרצ בתקופותיה היפות בנתה את אחד הדברים הטובים ביותר למדינת ישראל זה היה לפני 30\40 שנה היא מקימה את הקיבוץ ובלי ציניות אני מדבר ברצינות. אבל תראה היום את הקיבוצים איפ מרצ של ימיה הגדולים? היא דואגת עכשיו רק לראשה ושוכחת את מפעל חייה...חבל" לפי מה הסקת שמרצ זנחה את מפעל חייה?!? מרצ פועלת רבות למען התנועה הקיבוצית 20% מחברי הכנסת שלה הם קיבוצניקים. אני מציע לך להכיר את העובדות ואח"כ לגבש את עמדותייך... אתה עושה הפוך... חבל... אתה נישמע כמו אדם רציני.

ואווו חיסלת אותי....

כל מה שאמרתי פשוט חיסלת פגעת ברגשותיי כאדם וכמאמין בדעות ראשית ברצוני להעיר ולהגיד לך שהתגובה שלך הייתה פוגעת משפילה ובתור איש משכיל ועם ידע רב הייתי מצפה שתגיב בצורה יפה וסובלנית יותר. 2. אני רק בן 16 ואני מודע למצב שיש לי עוד הרבה ללמוד ולכן אנ שוב חוזר למה שאמרתי בהתחלה עליך בתור איש משכיל עם אוצר מילים רחב להציג לי עובדות ולא לפגוע. 3. נתחיל מהסוף: 20% מחברייה קיבוצניקים. בימיה הטובים למרצ היו 80\90 אחוז חברים בקיבוץ אל תכחיש אתה מודע למצב שהשמאל של היום הוא לא השמאל של תקופת בן גוריון שמעון פרס (בתקופותיו היפות שנות ה-70\80) ויצחק רבין, תסכים איתי שהרבה פעילי מרצ נטשו אותכם ועברו לימין ומאמנים במשהו שכבר שנים גנדי (הי"ד) אמר "עראפת הוא לא פרטנר, הוא טרוריסט". ובקשר לימים שהכנסת פועלת, אני מודע למצב שטעיתי לעומתך וע"פ מה שאמרת שאתה חבר בתנועת מרצ אז אני רואה שיש לך ניסיון מה שמוביל לכך שסופו של הויכוח ביננו ידוע מראש מכיוון שיש לך את הכילים ואת הידע שרשכת במשך השנים ואילו אני בסה"כ בן 16 והייתי בויעדה אחת כל חיי של מפלגה כלשהי. רובים - מאיםה לעזאזל אתה יודע מאיזה סוג של רובה נורה הכדור שהרג חייל צה"ל מסויים!? וגם אם הנשק שכביכול הביאו אנשי מרצ לערבים הוא רק למשטרה הצבאית שם..מאיפה כלי הנשק הנוספים?! אני לא אומר שאנשי מרצ הביאו את זה גם אני פשוט סקרן עזור לי. 27 דפי הפוליו...אאלץ לוותר על התענוג של הקריאה שלהם אבל אני לא מדבר איתך על העתירות לבג"צ ועל ההצעות חוק אני מדבר איתך האם מרצ עשתה משהו שעזר לכלכלה? לנכים? למובטלים? למלחמה? לעוני? לתאונות הדרכים? האם? רק בשביל לדעת...אל תגיד לי עכשיו שיעורי לוגיקה שמה לוגיקה... רק תענה לי על השאלה הנ"ל. בכך אני יסיים את המכתב... יום טוב ושלום על ישראל בועז זעירא בנימה עצובה מעט על יחסך אל נער תמים...

סליחה...

באמת סליחה מכל הלב, אם תשים לב ביליתי את כל היום האחרון בלכתוב תגובות בפורום הזה, ככה שבשלב מסויים כניראה גלשתי לפסים אישיים קצת ועל כך אני באמת מתנצל. 2. הגיל הוא לא רלוונטי, פשוט אל תציג עובדות שאתה לא מכיר. 3. מרצ לא איבדה מכוחה, תסתכל בסקרים מרצ שומרת על העשרה מנדטים שלה ובמידה של התארגנות חדשה כמפלגה סוציאל דמוקרטית אז 17 מנדטים. וזה עוד לפני הקמפיין בחירות, מרצ ידועה בתור מפלגה שמעלה לה 2-4 מנדטים בקמפיין בחירות. נכון מצב השמאל היום הוא לא אופטימלי... אבל אני לא רואה את הרלבנטיות לכמות חברי הקיבוץ. אני לא קיבוצניק ואני חבר מרצ - האם אני מזיק במשהו למרצ בכך?. בדיקות בליסטיות שצה"ל מבצע יכולות להגיד מאיזה רובה נורה הכדור. מרצ בתור מפלגה לא נתנה לאף אחד רובים, מרצ גם לא מייצרת רובים אתה יודע. מרצ הייתה חברה בממשלת רבין שהחליטה להסכים להסכם אוסלו שבין היתר כלל מתן הזכות להעברת רובים שהיו ברשות אש"פ אל תוך הגדה והרצועה. מאיפה כלי הנשק הנוספים??? מארגוני טרור במצרים, ירדן, סוריה, עיראק, ממפעלי ייצור נשק מקומיים ועוד ועוד ועוד. אני מציע שתרפרף בדו"ח לבוחר ששלחתי לך, הוא עונה לך לכל השאלות בנוגע להם מרצ עשתה משהו כדי לשפר את מצב הכלכלה, נכים, מובטלים, חינוך, מלחמה, תאונות דרכים וכו´ וכו´. הצעות חוק זאת הדרך למפלגה לשנות דברים. (וחברות בממשלה, ומרצ עשתה גם את זה). יום טוב גם לך, קבל את התנצלותי הכנה ו
.

יום טוב

אני רואה שאני ואתה לעולם לא נחפוף באותם הדעות ולכן אני מציע שניפרד כידידים ונאמין בקיומה של מדינה יהודית בארץ ישראל עם שלטון דמוקרטי ועתיד טוב יותר... אני מקווה שאתה מסכים איתי בזה לפחות
יום טוב בועז זעירא

למעלה