דילמות
אין ספק שצריך לעבות את התחום. אני לא דואגת מטרנדיות, גם לא שמה לב לכל אלה שמצקצקים בלשונם ואומרים "ניו-אייג'" "בטח יחלוף תיכף". בעיקר מפני שכשהטרנדיות של התחום תחלוף, יחלפו איתה גם כל מי שעשה לעצמו "עבודה קלה" בהכשרה ובהתמקצעות. השוק לא ירצה בהם. מסתובבים בשטח המון שלמדו ליד, למדו כאילו, עוד לא למדו בכלל או למדו קצת. מסתובבים גם כאלה שקורים לעצמם מאמנים כי הם "עוזרים לאנשים". כל אלה יחלפו. השוק ידבר את שלו. או- אז ישארו הרציניים, הטובים, העמוקים, הלומדים, המרחיבים, המקצועיים אלו שהנביטו שורשים באדמה ונותרו מושרשים בה כשהרוח חלפה... אבל בלי קשר - צריך לעבות את התחום. זו הדרך היחידה להפוך עיסוק לפרופסיה. להפוך אותו לעמוק יותר, רציני יותר, מושתת על מפגש רחב יותר עם מחקרים ומודלים נוגע, משיק ולומד מתחומי חיים אחרים (כלכלה, סוציולוגיה, פילוסופיה, קבלת החלטות, בריאות, מודעות, רוחניות וכו') להעלות את סף דרישות הקבלה ללימודי ההכשרה ואת רמת מוסדות ההכשרה. אורניה ינאי ופרופ' שטרנגר באו מתחום הפסיכולוגיה. שניהם אוחזים (בצדק מבחינתם) בדעה ששינוי בבני אדם יכול להתרחש באופן אפקטיבי רק אם יגובה במפגש עם התהליך הטיפולי. האימון אוחז בתפיסה אחרת, שיש דרכים נוספים לאפשר לאדם לצמצם פערים וליצור שינויים בחייו. אין ספק שצריך ללמוד מהשדה הפסיכולוגי, ליצור נקודות ממשק רחבות יותר בין האימון לבין הפסיכולוגיה והתחומים האחרים אבל בל נשכח שהקריאה להישען יותר על הפסיכולוגיה באה לא אחרת מאשר מ... הפסיכולוגים עצמם (גם אורניה ינאי וגם שטרנגר). לו אני במקומם - הייתי גורסת אותו דבר אבל כעוסקת בתחום האימון - אני מבקשת לעבות את הנושא לאו דווקא מחיזוק הקשר בינו לבין הפסיכולוגיה. אני מצטערת אבל אני רואה חיבורים חשובים לא פחות בין האימון לבין תחומים נוספים - שיתנו למקצוע את הנופך הרחב והרציני שאנחנו מבקשים לו ולנו. באהבה ענת