האים זה מוגזם לבקש ממטפלת להחזיק לי את היד?

יוסלה14

New member
האים זה מוגזם לבקש ממטפלת להחזיק לי את היד?

או אפילו חיבוק?
סתם ככה תהייה עלתה לי לעת שחרית כשראיתי ביומן שעלי לילך למתקשרת כלשהי שבאה להרצות פעם במועדון
ואני כל כך כמהה לאנושיות לאמפטיה להבנה ולהכלה שאין לי כלים איך להתמודד עם זה
והמטפלת מבוגרת ממני בכמה שנים
ולפעמים יש לי דרישה מינימאליסטית שיגיע חיבוק בבואי ויגיע חיבוק בלכתי ותוך כדי שיחת הטיפול שתאחז לי את היד כאילו והיתה אומרת :,,,,,תמשיך יוסי תמשיך לדבר אני כאן אני איתך," ולפעמים גם בבקשה מינימאלית הזו אני נתקל לתמהוני הרב בדיעות קדומות בתשובות מטופשות כמו :
"איך אתה מעז הרי אני אישה נשואה ומבוגרת ממך בהרבה" ואני בתמימותי ולתמהוני הרב באמת באמת אבל באמת לא מבין מה הקשר מה רציתי? רציתי שתביעי משהו קצת יותר מוחשי מסתם הימהום מטומטם של כל מיני פסיכולוגים שעברתי הספה שלהם שלהן בעבר
באמת, לפעמים באמת שאיני מבין את מהלך החיים האלה והרי אני אדם אמין אני תרבותי אני רציני אני חייכן ביישן ולפעמים גם מגמגם מרוב בושה בבית זר , אז באחד כמוני יש לחשוד ?או לירא או פחד טמיר כלשהו ?באמת שאני לא מבין את מהלך העולם את האינטראקציה בין אנשים בין נשים וגברים בין מטפלות ליוסלה החביב ביותר שנתקלו בו
הנה רק אתמול המטפלת הקבועה שלי רופאה טבעונית כלשהי צעקה,,,באמת צעקה את המחמאה אלי מתוך חדרי ליבה בביתה הפרטי:
"יוסי, אתה הפציינט הכי חביב שהכרתי אי פעם בחיים שלי"
ואני במבוכתי רק אמרתי תודה ביישנית
אז ממני צריך לפחד?
לא אבין לא מבין
ואולי טוב שכך?

כשזה בא מהלב

כמו המשפט שאמרה לך זה באמת מחמם מאד. גם לך וגם לה. אבל בקשה יזומה.. אולי הצד השני לא מעונין בכך? הרי מעבר לחיבוק או מגע טכני נמצאים עוד רבדים, ולבקש את זה ממישהו זה לא מכבד את הצד השני. אפילו אם אנחנו זקוקים לזה מאד. (אפילו אם זה מאולץ?!)
המשך להיות חביב ותן לאנשים להביע כלפיך חום ואנושיות בצורה אותנטית ואמיתית. והכי חשוב, תן קודם לעצמך.

קבלתי את הרושם

שאתה כמהה לחום או חיבה (כמו כולם) ורוצה לבקש מהמטפלת שלך מעט מגע אנושי ולא מבין למה זה לא מקובל? אם זו לא כוונתך אז למה התכוונת

יוסלה14

New member
אני כותב במובן הרצונות הכמוסים שלי

וזה לא מחייב איש , מלבדי
אי ההסכמה של צד ב היא אכזבה לי אך אני צריך להבין
אני ילד גדול
תודה בכל אפן תשומת הלב

ל ו ז

New member
מצטערת, אבל לא לגיטימי לבקש מגע ממטפלת

מגע אתה יכול לבקש מחבר/ה, בן/בת משפחה, אבל לא מאשה שאתה מעסיק. זה לא חלק מתפקידיה וזה גובל בהטרדה מינית. גם אם לגמרי לא התכוונת במובן הזה.

matteryou2

New member
היא לא מכירה אותך

היא לא יודעת האם יש ממה לפחד, היא לא יודעת מה הולך לך בראש... הריי היו מקרים מעולם שאנשים שהרושם היה זהה לשלך פגעו בנשים.
אני לא מאשים אותך, או מותח ביקורת (קשה מידי, אלה רק קלה- וממטרה טובה של לחנך ולפקס), אבל אתה לא יכול להפיל את הצרכים שלך על נשים שלא נוח להן את זה.
ברגע שאתה עושה זאת, אתה פוגע בהן באופן חד וחלק באותו הרגע: ולא משנה לה האם אתה אדם טוב או רע כל חייך. משנה לה שלא תפגע בה ותעשה משהו שלא נעים לה.
&nbsp
יש מבין?

יוסלה14

New member
תגובה מצחיקה
matt

והריני בגילי המופלג ומעולם מעולם לא פגעתי באדם
ובכל רשויות החוק אני לא מוכר וזך כשלג אז תמיהה עולה שבעתיים
מה עוד שידוע לי מהרבה בני אדם שאני משדר תמיד רק תום כנות ויושר

matteryou2

New member
אז מה?

אז למה בעצם אתה מבקש חיבוק מאדם שלא נוח לו עם זה? (ואני מאמין ומעריך את האדם שאתה, לכן לא מבין את הניגודיות בין המקרה לבין האישיות שלך)

יוסלה14

New member
אני לא בקשתי כלום

ואם אני עצמי לא מבין איך אסביר
ועוד בשעת לילה זעירה זו?

matteryou2

New member
עכשיו שהבנתי,

לרצות אתה יכול הכל. מה שקורה בליבך הוא שלך.
&nbsp

18 פאולה

New member
להבין גם את הצד השני

אתה מביע המון רגישות ורצון שיבינו את הצד שלך - ואתה יודע מה? בהסתכלות מהצד שלך, זה באמת מאד לא נעים. זה מאד לא נעים בסך הכל לרצות חיבוק ממטפלת ממקום תמים לחלוטין, מבלי שמעולם ניסית, חשבת או חלמת לפגוע במישהו/י או להטריד מינית או בכלל.
אבל זו התוצאה של תרבות האונס... ואני מסכימה איתך לחלוטין, שגם גברים נפגעים ממנה.
מה שאתה מתאר זו בדיוק דוגמא לכך.
אנסה להסביר את עצמי מתוך הנחה שבאמת מעניין אותך לדעת, מדוע אולי, נשים שבכלל לא מכירות אותך ולא יודעות שמעולם לא פגעת ולא תפגע בהן, בכל זאת מגיבות כך.
&nbsp
כאישה, החווייה שלי במרחב הציבורי היא חווייה של פחד.
המסר שאני מקבלת כל הזמן מהסביבה שלי, הוא שמיניות גברית היא משהו שאיננו נשלט, ואין מה לעשות - חלק מתופעות הטבע הבלתי נמנעות כמו גשם וחמסין, הן גם גברים שמטרידים או תוקפים, וכל מה שנותר לך לעשות כאישה הוא להגן על עצמך (כאילו שיש דרך לעשות זאת...).
נסה לדמיין מה אולי האישה הזו עברה באותו יום או ביום לפני (או למעשה בכל יום) לפני שהיא נפגשה איתך. בין מודעות, פרסומות, כתבות בחדשות לבין חוויות אישיות מול גברים במרחב הציבורי (שמבקשים ממך לחייך, שמעירים לך שאת יפה/נחמדה/מכוערת/סנובית, שמתקרבים אלייך יותר מדי באוטובוס, שמעיזים לגעת בך כך סתם ברחוב).
זה הקונטקסט שאליו מגיעה גם הבקשה שלך למגע/חיבוק.
מבחינתך זה אולי משהו חריג, ספציפי ותמים.
מבחינתה זה עוד רגע במהלך יום רגיל, שבו עוד גבר שיש לה אינטראקציה כלשהי איתו, נתפס מבחינתה כמאיים על המרחב האישי והביטחון האישי שלה...
&nbsp
מה שמכעיס בעיניי במצב הזה, זו לא אותה אישה שמתמודדת עם הפחד הקבוע הזה, אלא תרבות האונס והחברה שמתייחסת למציאות כזו כאל נורמאלית ובלתי נמנעת. כתוצאה מזה, גם גברים עדינים, רגישים ומקסימים נתפסים כאיום....

יוסלה14

New member
תודה פאולה 18 על הפוסט המלומד והחשוב והחכם והראלי אך,,,,

אני טיפוס אחר לגמרי מן הסביבה בה אני חי, הרי רואים עלי מיידי ממבט ראשון אפילו בעלי חיים הכי רגישים או מי בחשכת לילה או 4 בבקר ואינן נרתעות ממני לעולם וברדיוס שלי אישה כל אישה גם אים היא היתה הכי חשופה , היא ידעה שממני לא ייצא רע או דבר בניגוד לרצון, זה בתחום ההגיון
בתחום אי ההגיון את צודקת המאוויים שלי אינם מחייבים את הזולת או מי שתהיה ,אין לעולם חוזה להשביע את רצוני הנסתר הכמוס והטהור ביותר זה עדיין לא מחייב לזולת
3 ותודה לך, למדתי המון ממה שרשמת

dollface225

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת, אפשר חתימה?

ניסחת כל כך במדויק מה שלפעמים נחשב מסובך להסביר ומדכא במציאות כזו עגומה, להתעמק ולהודות בהשלכות. איך שאישה חווה את הסיטואציות במרחב הציבורי זה מה שגורם להסתובב בהרגשה של פחד, כוננות ספיגה, מצב מגננתי קבוע ולבסוף גם הצבת שלט "שטח פרטי". אין לדעת מתי יבוא המישוש הבא בשעת עליה לאוטובוס או באמצע התור לקופה,מתי תתרחש ההתנגשות ה"תמימה" כשאת צועדת ברחוב ומהו טווח הזמן שבו המקרה ישפיע עלייך ועל התפקוד שלך. כלומר עד לפעם הבאה שתוטרדי, ילוו תחושות החרדה והקושי להשלים עם מטען שלעולם תסחבי עם צאתך מהבית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה