האיים הצפים בפרו

לא מבין את השאלה...

הייתי שם... זה באגם טיטיקקה... אבל מה זה השאלה שווה להגיע או לא משהו??? לא מבין אותה...

joasi

New member
השאלה היא אם כדאי לנסוע לשם אם בכלל

וואלה אני אשמח לדעת תשובה על זה...נשמע מעניין מתי את טסה?

maz

New member
שייט באגם טיטיקקה

אפשר לצאת או מפונו בפרו או מהצד השני בבוליביה (ברח לי השם העיר). יש אפשרות לעשות שייט קצר שבו יש גם ביקור באחד האיים הצפים - כזה שמוחזק למטרת תיירות - ובכלל לראות את צורת החיים המוזרה קצת הזאת של האנשים על האגם. אפשר ולדעתי מומלץ לעשות שיט ארוך יותר שכולל גם לילה באחד האיים (הלא צפים) באגם. אתה ישן בכפר אצל משפחה בבית או חדר שהם ייעדו למטרת אירוח. מדובר על תנאים מאד פשוטים - אל תצפה לצימר - ועל חוויה מיוחדת מאד בעיני של להכיר קצת יותר את תנאי החיים, להכנס למטבח, לאכול איתם וכו'. בערב כל הכפר מארגן מסיבה, מלבישים אותך בבגדים המסורתיים, רוקדים. מאד נחמד. חוץ מזה - סוף סוף נתקלתי שם בפרואנים נחמדים ולבביים באמת וזה גם שווה משהו

Yo-man

New member
דעה הפוכה

יצאתי גם מפונו לשייט של יומיים באגם ולינה על האי אָמָטָאנִי. בדרך עוצרים באיים הצפים, חווייה באמת חביבה. בהמשך מגיעים לאמטאני. ליד המעגן מחכות נשים שלוקחות את המטיילים לביתם. העליה קשה עד מוות (בגובה 4000 מטרים מעל פני הים), ואז מגיעים לחדר סגפני עם מיטות עץ חורקות. בזמן שיושבים ומחכים בני הבית מכינים ארוחת צהרים שכוללת מרק עם חתיכות תפו"א חתוכים כמו צ'יפס, ואורז בצד. מאוד לא טעים. השירותים מחוץ למבנה, ובקור הזה לפחות פעם אחת תצטרכו לבקר בשירותים, בשביל זה אנחנו התלבשנו מכף רגל עד ראש ב-3 בבוקר. נכון שזו חוויה אוטנטית, אבל לא כל מה שאוטנטי מעניין או כיף. עולים לנקודת תצפית באי (עוד יותר גבוה) לראות שקיעה, במקום בו היה פעם מקדש כלשהו. זה היה אחד הדברים השווים שם. חוזרים ומקבלים ארוחת ערב- אותו מרק צ'יפס, אורז וחביתה. ההופעה והריקודים מה-זה-תיירותיים. אולי האנשים נחמדים, אבל ההופעה הזו היתה מיותרת לגמרי מצידי. היו מי שנהנו שם, אני לא. בלילה קר (לא הבאנו שקי שינה), ב-6 בבוקר מקבלים ארוחת בוקר - ניחשתם נכון: מרק צ'יפס וחביתה (בלי אורז הפעם). עולים לסירה ועוברים לאי טקילה. היתרון הגדול של השיט הזה הוא שעולים מהצד בו העליה מתונה מאוד, בניגוד גמור לירידה אח"כ (או לעליה עבור מי שעושה את הטיול הזה ביום אחד). החסרון באי היפה הזה (והוא באמת חביב) זה שמקבלים הדרכה מטופשת על משמעות הכובעים של הגברים באי, וזוכים בארוחת צהריים בינונית במסעדה. זה לא שזו חווייה איומה, אבל העליות הקשות, התנאים הנמוכים והקור הופכים את הטיול המלא למעט מעיק.

esttg

New member
מקום בהחלט נחמד

לא הייתי מבזבז עליו יותר מחצי יום ,

פפיטון

New member
ממליץ על יום-יומיים באיסלה דל סול

אין שם כלום לעשות חוצמלטייל ברגל באי

למעלה