האיחוד האירופי

מיקה57

New member
האיחוד האירופי

שלום, אולי תוכלו לעזור לי: בעלי קיבל אזרחות פולנית וכתוצאה מכך קיבל גם את כל ההטבות כאזרח האיחוד האירופי. רציתי לדעת האם אוכל גם אני לקבל את ההטבות של האיחוד (לעבוד וללמוד במחירים נמוכים במדינות האיחוד) לפני שקיבלתי את האזרחות הפולנית שלי? ובנוסף, האם מישהו יודע כמה זמן מיום שבעלי קיבל את האזרחות אוכל גם אני לשלוח בקשה לאזרחות? אשמח אם תוכלו לעזור, תודה

berlinale

New member
מיקה

(1) בגדול, בתור בת זוג של בעל דרכון "אירופי", את יכולה לקבל את אותם תנאים כמוהו. (2) בקטן, יש קודם כל מדינות שבכלל לא מעניקות אישורי עבודה לאזרחי פולין. הבנתי שההגבלה הזו אמורה להסתיים בקרוב. לא ידוע לי על מדינה שבה אזרחי פולין תושבי ישראל מקבלים הנחות בשכ"ל מעבר למה שמקבל כל סטודנט בינ"ל. (3) ויתכן שיש גם מדינות שיעשו לכם בעיות עם אישור העבודה שווה הערך. לגבי זכאותך, אם בכלל, לאזרחות פולנית בתור מישהי שנשואה לאזרח פולין אין לי מושג, אולי מישהו אחר יודע. בכל מקרה, כל עוד את נושאה לבעלך, אין לך צורך באזרחות - את תקבלי את אישור השהייה על חשבונו.

מיקה57

New member
ל-berlinale

קודם כל, תודה על התשובה. התכנון שלנו זה לנסוע ללונדון - ללמוד ולעבוד. יש לך מושג האם אנגליה נכללת באותן מדינות שלא מעניקות אישורי עבודה לאזרחי פולין? כוונתי לא היתה לכך שאזרחי פולין תושבי ישראל יקבלו הנחה בשכ"ל מעבר לכל מה שמקבל סטונד בינלאומי, אלא רציתי לדעת אם, בתור אשתו של אזרח "אירופי", גם אני אהיה זכאית להנחות בשכ"ל כמו שמקבל אזרח "אירופי" (זאת אומרת, האם אצטרך לשלם שכ"ל מלא, כמו שאנשים ללא אזרחות אירופית משלמים, או האם אהיה זכאית להנחה, כפי שבעלי דרכון "אירופי" זכאים לה). אשמח אם תוכל לענות לי, או משיהו אחר. תודה

bulllli

New member
"פולנים" יכולים לעבוד באנגליה.

לגבי שכ"ל, את צריכה לגור באירופה במשך 3 שנים ברציפות ורק אז תהי זכאית להנחה. שזה אומר כ 3000 פאונד במקום 5000 פאונד לשנה.

berlinale

New member
אנגליה היא לא מדינה ריבונית

ולכן אין לה יכולת להחליט בניגוד להחלטת ממשלת בריטניה בנושאי אשרות עבודה.

noa scotland

New member
ההנחות בשכר הלימוד באוניברסיטאות

בבריטניה הן פונקציה של תושבות ולא של דרכון, אירופאי או אפילו ישראלי לצורך הענין (ההבדל בין הדרכונים, כלומר אזרחויות, הוא שאזרח מארצות האיחוד יכול לגור בבריטניה ללא בעיה בזמן שלאזרח ישראלי יותר קשה להשיג אישור שהיה). תושבות נחשבת שלוש שנים של שהיה חוקית.

מיקה57

New member
לנועה

תודה על התגובה. זה אומר שגם אם אני נשואה למישהו בעל דרכון אירופי, עלי לשהות 3 שנים באנגליה כדי לקבל הנחה בשכ"ל? ואם יש לי בעצמי דרכון אירופי?

forglemmigej

New member
נדמה לי שאפשר גם לשהות ברחבי האיחוד

שלוש שנים אבל אני לא סגורה על זה. אז אם את צריכה לשהות שלוש שנים בשביל לקבל הנחה לא עדיף בזמן הזה לעשות תואר בארץ ועוד בשפת האם שלך? בארץ בתור סטודנטית גם תוכלי לעבוד איפה שאת רוצה בלי בעיות שפה (בהנחה שאנגלית היא לא שפת האם שלך).החיים למרות שהלימודים חינם הם יקרים הרבה יותר מבארץ:שכ"ד,נסיעות,בילויים,בגדים,מסעדות וכו'. הרי לא תחיו כמו הסינים שבאים לפוסט לאמריקע או סתם באירופה ויושנים במעבדה בשביל לחסוך כסף.

Nobilis

New member
אכן...

הדרישה של אוניברסיאות בבריטניה ואירלנד לתשלום שכר לימוד מקומי היא תושבות של שלוש שנים באיחוד.

noa scotland

New member
כפי שאמרתי, לא חשוב הדרכון.

גם לבריטי שחי במדינתו כל השנים אבל היה מחוץ לבריטניה בשלוש השנים האחרונות, וירצה בדיוק עכשיו להתחיל ללמוד, לא יתנו הנחות. הוא צריך "to re-establish" את מעמדו כתושב. מסכימה עם forglemmigej לגבי הלימודים בארץ, גם המגורים והמחיה הרבה הרבה יותר זולים בארץ. (הבן שלי התחיל השבוע אוניברסיטה באנגליה, אז יש לי כל מיני נתונים מפחידים להשוואה).

Nobilis

New member
תיקונים קטנים

לגבי שכר לימוד: ברוב המדינות ההנחה בשכר הלימוד היא עדיין פונקציה של אזרחות אירופית, ולא תושבות אירופית. דוגמאות (מניסיון אישי עם אוניברסיטאות) - הולנד, דנמרק. לגבי אשרה "על חשבון" הבעל: רק נבהיר שזאת כל זמן שגם הוא מהגר לאותה המדינה.

noa scotland

New member
וספציפית לגבי אנגליה (השאלה שלה)

שדוקא התושבות קובעת, לא האזרחות.

למעלה