האיחוד האירופאי.

reembel

New member
האיחוד האירופאי.

אני בעל אזרחות צרפתית, מין הסתם אני יכול לגור ולעבוד שם ולשהות כמה זמן שאני רוצה בלי בעיה. מה בדבר מדינות אחרות באיחוד האירופי, האם במדינות השיכות לאיחוד גם אפשר? (משהו בסגנון כמו בארצות הברית)

בסגנון כמו ארצות הברית? ../images/Emo12.gif

הקריטריון הראשון של מדינה להיות באיחוד האירופי הוא שהיא תהיה באירופה. כל מדינות מערב אירופה יאפשרו לבעל אזרחות צרפתית לעבוד ולשהות בתחומן, ובין אלו נכללות גרמניה, הולנד ובריטניה לדוגמא, אשר מהוות כולן יעדים פופולריים. מי שלא נמנית על חברות האיחוד האירופי היא ארצות הברית, בין היתר כי היא לא נמצאת באירופה. האזרחות הצרפתית שלך לא מקנה לך יתרון מיוחד במעבר לארצות הברית.

annadolly

New member
אני לא חושבת שזו היתה כוונתותי הוא

To my understanding he was comparing it to an American (USA) passport, hence, if you have one, you can live and work in any US state. I really don't think he suggested that he'll be able to work and live in the US with a French passport...​

annadolly

New member
אני לא חושבת שזו היתה כוונתו

This is what I emant to say in the above title

Woking

New member
דומה אך שונה

באירופה אין ממשלה פדרלית וזה יוצר מספר הבדלים. אולם, אם כל מה שאתה מבקש זה לעבוד, אזי לכל צורך מעשי ניתן להגיד שזה כמו בארה"ב. למעשה דרכון צרפתי מאפשר לך לעבוד בכל אחת ממדינות ה-EEA למעט מצטרפות חדשות ל-EU שצרפת אינה מאפשרת לאזרחיהן לעבוד בתחומה (למשל פולין). כל מה שעליך לעשות זה למצוא עבודה ולהרשם לתשלום מיסיך.

reembel

New member
לא התכוונתי לעבודה בארה"ב.

התכוונתי אם "האיחוד" של 52 או 53 מדינות באמריקה שנקרא "ארצות הברית", שבה אפשר לעבור ממדינה למדינה אם אתה אזרח בה ולעבוד היכן שאתה חפץ בה. על אותו עיקרון שאלתי אם אני בתור צרפתי יכול לגור ולעבוד במדינות באיחוד האירופאי!

polop

New member
מצטרף לשאלה

הכוונה שלה היתה: האם האיחוד האירופאי זה בעצם כמו ארצות (אוסף של ארצות -טקסס/פלורידה/ניו-יורק וכד') הברית ?? אוסף של מדינות (באירופה) שכל אחד יכול לעבוד ולחיות ללא שום הגבלה בכל מדינה אחרת (ובכלל זה גם התנאים הסוציאליים שלו מובטחים בכל מדינה אחרת).... תודה

TrigATUSA

New member
בגדול - כן

בקטן - האיחוד האירופאי הוא איחוד "חלש" בהרבה ככה שאין מטבע אחד אין מערכת חוקים אחדיה מקיפה כמו בארצות הברית וגם על זכויות מעבר מגורים ועבודה יש מגבלות למרות זאת המודל האירופאי (אני חושב) שואף בסופו של דבר להיות כמו ארה"ב בינתיים ארוכה הדרך

ne ro

New member
דווקא יש מטבע אחד

האירו
ולגבי חוקים- פעם קראתי את הכתבה שהייתה תחרות בין צרפת ובלגיה לבין בריטניה לבין איזה שוקולד שהיה אסור למכור אותו במדינות האיחוד האירופי בגלל קריטריונים מסויימים - ובסוף כן מכרו אותו כי השתנו..

האיחוד האירופאי נותן 4 "חירויות"

חופש מעבר לסחורות - למעשה החופש ממיסים במדינות שכנות. חופש מעבר לאנשים החופש להשתקע בכל אחת ממדינות האיחוד. חופש מעבר לשירותים. לשמחתינו היורו הנוראי הוא לא המטבע בכל המדינות ויש מדינות ששומרות על העצמאות האימפריאליסטית שלהם במטבע, מרחקים ומשקלות. (ומי לא יודע כמה שילינג יש בפאונד וכמה בכתר?)

TrigATUSA

New member
יש מטבע אבל בפועל רבות

מהחברות כרגע אינן משתמשות בו כהליך חוקי למשל אנגליה, דנמרק, פולין באיחוד יש הרבה "סטנדרטים", אבל האימוץ שלהם אינו חובה, כך נשאר שמדיניות ההגירה, הניהול הכלכלי והחוקים עדיין שונים מאוד ממדינה למדינה

ne ro

New member
בריטניה, שבדיה, פולין, צ'כיה,

הונגריה לא הצטרפו ל ERM-II שהוא המנגנון לרבלה לאירו. לטביה, ליטא ואסטוניה, דנמרק, קפריסין, סלובניה, סלובקיה כן הצטרפו ל ERM-II והן יצטרפו בקרוב לאירו.

ne ro

New member
*קבלה

ERM-II הוא אחד המנגנונים והקריטריונים החשובים ביותר לקבלה לאירו. זה אומר ש לטביה, ליטא ואסטוניה, דנמרק, קפריסין, סלובניה, סלובקיה יצטרפו ב- 3 השנים הקרובות לאירו.

TrigATUSA

New member
מה זה בדיוק קשור

ניסית לתקן אותי ולטעון שיש מטבע אחד באיחוד אבל אין לא כרגע אולי יהיה בעתיד, מי יודע בינתיים אני רק שומע מהחברים ההולנדים שלי שהם בכלל רוצים לבטל את היורו ולחזור לגילדר ובאנגליה הם אפילו לא מתחילים לחשוב לבטל את השטרלינג, והכלכלה שלהם, כך נראה, רק מרוויחה מזה

אם כן אני מתנצלת על חוסר ההבנה

טעות שלי. התשובה לשאלתך היא כן, אתה יכול. בהקשר לטבעו הפוליטי של האיחוד האירופי, אני לא חושבת שיש שאיפה להפוך אותו לאיחוד פדרלי של מדינות, אלא ליצור גוש כלכלי ופוליטי, תוך שמירה על הייחודיות הלאומית של כל מדינה. צעדים כמו חופש עיסוק לאזרחי מדינות האיחוד, כמו גם מטבע היורו ותקנות מיסוי נוחות יותר לסחורות שעוברות בין מדינות האיחוד, כולן חלק מהרעיון של גוש כלכלי חזק.

למעלה