האח הגדול . . .

אני אישית גם לא בטוחה שהמין האנושי ישרוד

אבל אני אדאג לכך ואתפלל לכך שכן במה שאני יכולה

lightflake

New member
חח.. את לא צריכה להתפלל שיהיה טוב

את צריכה להפסיק לחיות בפראנויה הקונספירטיבית הזאת ע"י זה שתתמודדי עם הפחדים שלך! כי עד אז את היא זו שיוצרת בעצמך את אותו עולם אכזר ונורא שאת מדברת עליו...
אבל מה הסיכוי שתסכימי לראות את זה ?
חחח... אפס

אני לא פרנואידית וכמוני יש עוד אלפים.

ואתם תראו כמו שאומרים.
אין לי מה להוסיף לעניין.
לצערי הרב אני צודקת

עם כל הפרדוקס אני סופר מציאותית

חפש חומר באינטרנט ורק אז תקבע.
ורב החומר באנגלית... אה וויקפדיה די מצונזרת אז אל תסמוך עליה
יותר מידי.

Mist2

New member
אחד הדברים שזכורים לי לטובה באח הגדול

נאמר שאם ברצונו של האדם להתעורר, עליו למצוא קבוצה של אנשים הרוצים להתעורר.
כך יווצרו תנאים מתאימים, ויגבר הסיכוי שב'כל' זמן נתון ימצא מישהו מהקבוצה, שיהיה ער יחסית ויוכל להעיר את חבריו.

בעונה הראשונה של 'האח הגדול', קיבלו הדיירים משימה מאוד מעניינת.
שעות השינה שלהם הוגבלו, והיה עליהם להישאר ערים למשך זמן רב.
היה מאוד מעניין לראות כיצד בכל פעם אדם אחר נרדם, וחברו לקבוצה הנמצא לידו באותו רגע, מעיר אותו.
בסופו של דבר הם עמדו במשימה.

Mist2

New member
לא קשור לעזרה הדדית

הרעיון הוא שאם לא היה לפחות אדם ער אחד בכל רגע ורגע, כלומר כולם היו נרדמים, כל הקבוצה הייתה מפסידה במשימה.
מדובר בעבודה בקבוצה.

מיסט,

אבל בפועל עדיין מדובר בעזרה הדדית, ולא משנה כרגע אם כל אחד משתמש בעבודת הקבוצה למען עצמו בלבד או למען השאר גם כן. פשוט ישנה ההבנה שלבד כמעט אף פעם לא נשיג שום דבר.

אם למשל אנחנו מדברים על התורה שלימד הבודהה, אבן החן השלישית שבה אנחנו לוקחים מקלט (השתיים הראשונות הן הבודהה עצמו והדהרמה, התורה שלימד) היא הסנגהה, הקהילה. ספציפית מדובר במורים שהגיעו לאחת מדרגות ההתעוררות ובהרחבה מדובר בקהילת המתרגלים כולם. שוב, תמיד ישנה ההבנה שלבד, כמעט ואיננו מסוגלים להגיע לדבר, וכמו הבודהה שבמובן מסוים השיג את ההתעוררות "לבד" יש מעטים ונדירים ביותר.

(ואת כל הדברים הללו כתבתי לאו-דווקא בדגש על דבריה של הקוסמת הוורודה לגבי התוכנית "האח הגדול" וכו'
)

Mist2

New member
אתה צודק

אבל יש סיבה לכך שאני מתמקד עכשיו על המקרה האיגואיסטי והפרטי שלי כאדם העובד בקבוצה והמטרה שלי להצליח.

ינוקא1

New member
לא ראיתי

בעונות האחרונות כמעט אף פעם.
אך בהחלט כפי שאמרו חכמינו בפרקי אבות יש הרבה תועלת ברעיון של "אח גדול" :

"והסתכל בשלשה דברים ואי אתה בא לידי עברה :
דעו מה למעלה ממך- עין רואה ואזן שומעת, וכל מעשיך בספר נכתבין."

זה מתקשר למה שכתבתי כאן קודם - שאדם צריך לשאול את עצמו כל הזמן "מה נכון ?"
על כל מעשה ומעשה ובוודאי שגם על חייו בכלל - זה נקרא אדם "ער" באמת.

אם היינו יודעים בכל רגע שצופים בנו וכל מעשינו נראים לפני מדינה שלימה , אני מאמין שהיינו מיישמים עצה זאת.

לא יודע לגבי רוב המסקנות שלך כאן

למעט אחת: אפילו שאיננו יודעים זאת, כל הפעולות שלנו בגוף, דיבור ומחשבה נצפות. על ידי מי, על ידי מה - זאת אני לא יודע וגם לא מנסה לדעת. באופן אישי אני חושב שזה לא משנה, ואני בכלל לא מדבר על אותו אח גדול נוסח הקוסמת הוורודה וחבריה לאותן דעות/הבנות כשלה

lightflake

New member
לדעת את זה שצופה בכל...

זאת כנראה המטרה של כל הדרכים הרוחניות
זה לא משנה אם אותך זה לא מעניין...

ואני מתכוון כאן לדעת לא במובן של הבנה שכלית כמובן אלא במובן של להיות
לדעת שזה מה שאתה
"דע את עצמך"

פרעה10

New member
"לדעת את זה שצופה בכל ....

זאת כנראה המטרה של כל הדרכים הרוחניות "....אמת ....להיות את מה שאנחנו באמת ...אור ואהבה

ובכן לייטפלייק,

"לדעת" זה לדעת בכל כולה של הוויתך ויישותך מבלי להחסיר דבר. וזה כולל גם את השכל, יחד עם הלב ושאר חלקי יישותנו/הוויתנו, בכל מצב ויחס שתבחר

Mist2

New member
כלומר

הצופה אמור לדעת את עצמו?
חשבתי שהוא כבר מפותח לגמרי...

Mist2

New member
אז אם הוא מפותח

הוא בטח מכיר ויודע את עצמו לא?
אז למה רשמת ״דע את עצמך״?

למעלה