האחרים

Sedna

New member
האחרים ../images/Emo121.gif

טוב, בזמן שהתפלספתי בשרשור של בראנדון למטה, צצו לי שתי תהיות קטנות...
הראשונה - מה בעצם "האחרים" רוצים? בהנחה שהם יצורים תבוניים, ויש להם מטרה של כיבוש טריטוריה בווסטרוז לא רק למטרות אכילת תושביה התמימים (או משהו כזה). האם הם באמת אוכלים את התינוקות שקראסטר (ומפקד המשמר מלפני כמה מאות שנים) הקריב להם? או שהם משתמשים בתינוקות האלו למטרה אחרת? מעניין אותי לדעת מה בדיוק הם מנסים להשיג, וכמובן -למה דווקא עכשיו? מה שמביא אותי לתהייה השנייה - זה ברור מאוד מהספרים ש"האחרים", ויצורי הכלאיים שלהם "הרפאים" (קראתי באנגלית, אם לא קראו להם כך בגרסא העברית אז סליחה מראש) הם יצורים של כפור
- בואם מאזורים צפוניים כל כך שאפילו אנשי הפרא לא הגיעו אליהם, המגע הקר שלהם, הבל הפה, הריקבון שנעצר בגופות שהוחיו על ידם, העור החיוור, העיניים הכחולות בהירות - הבנתם את הרעיון. נניח תיאורטית שהם אכן ישתלטו על ווסטרוז - מה יקרה להם כאשר יגיעו לאזורים בהם יש אקלים חם (למשל רמות-גנים או אפילו דורן)? זה נשמע קצת אדיוטי, אבל האם הם מסוגלים לשרוד באקלים כזה? לא הייתי שואלת, אלמלא העניין עם היד
של האחר שתקף את ג'ון ומורמונט, שנשלחה מהחומה לסיבוב בווסטרוז במטרה לגייס לוחמים וציוד. כזכור, היד נרקבה לאחר זמן מה במהלך המסע דרומה. האם זה קרה בגלל מזג האוויר החם יותר ששורר במעלה מלך? כן, ברור לי שאש משמידה אותם - לכן גם ברור שבסופו של דבר הדרקונים הם המפתח להשמדתם. אבל בהנחה שהם תבוניים, למה הם מנסים לפלוש לטריטוריה שהם לא מסוגלים לחיות בה?

ממ..

אנחנו יודעים שהם באים רק בחורף הארוך,או הלילה הארוך.איך שלא תבחרי לקרוא לזה.אף אחד לא באמת יודע מה גורם למה,הם גורמים לחורף,או החורף גורם להם.מה שכן ידוע זה שבמצב שבו יש חורף ארוך במיוחד (הלילה הארוך) שבו גם רמות גנים ודורן נכנסים לחורף.הם מגיעים. יכול להיות שרק כל כמה אלפי שנים נוצרת ההזדמנות הזאת מבחינה אקלימית,יכול להיות שכל כמה אלפי שנים נוצרת הזדמנות כזאת מצד קוסמים/מכשפים שלהם.אבל העובדה היא שכשהחורף מתפשט הם יכולים לרדת דרומה (ולהביא את הקור איתם?) לכיוון ווסטרוז. העניין שאנחנו לא יודעים מה גרם לסופו של הלילה הארוך.אנחנו יודעים שגיבור יצא לחפש את התשובה אבל האם התשובה הייתה קסמים של ילדי היער? דרקונים? או אולי הקיץ הגיע סופסוף? אני באופן אישי חושב שבתור יצורים מלאי קסם הם יכולים להביא את הקור איתם,אבל צריכים את החורף הארוך כדי שיוכלו להתפשט דרומה מעבר לחומה.

R o t e m O p

New member
...

אני לא זוכרת בדיוק איפה אמרו את זה, אבל אחת הדמויות תוהה "האם האחרים מגעים עם הקור, או האם הקור מגיע עם האחרים". כך או כך אם האחרים יצליחו להגיע כל כך דרומה הקור יגיע איתם. ואפילו מקומות כמו דורן יהפכו למושלגים. הסיבה שהיד שנשלחה למעלה מלך נרקבה היא בגלל שהיד הזאת הייתה שייכת ל"רפא". ו"רפא" הוא בסך הכל זומבי שנשלט על ידי האחרים וממש לא יצור תבוני...

Zegdel

New member
יש להקה מסוימת

בשם אופת'. Opeth. להקת מטאל משבדיה. הם באו להופיע ביפו שנה שעברה בראשון לאפריל. היה חם מאוד באותו יום, וחמש מאות אנשים באו עם בגדים קצרים להופעה. כשההופעה נגמרה, ירד גשם זלעפות במשך שעה וחצי. אז כן, זה אפשרי שמישהו יביא איתו קור.

The silver star

New member
האחרים תבוניים? מי אמר?

בשום מקום לא היה ניתן להגיע למסקנה הזו בצורה חד משמעית. אני חושב שהתיאוריה (או לא...) של מליסנדרה נכונה בעניין זה, היא טוענת שהאחרים הם יצירי כפיו של כוח כלשהו - יריב ל"אדון האור". בהנחה שהיא צודקת, האחרים לא מוכרחים להיות תבוניים, הם יכולים להיות בעלי אינטילגנציה מסויימת המאפשרת להם להילחם בצורה טובה, אבל מכאן ועד למסקנה שהם "רוצים" משהו, או מעוניינים לכבוש טריטוריה - הדרך רחוקה. לדעתי הם לא יותר מאשר חיילים, או נכון יותר יצורים, הממלאים את רצונו של אדונם. השאלה הנכונה יותר היא: מהן תוכניותיו של "אדון האופל" ההוא? קשה לי להאמין שהוא מעוניין רק בשליטה טריטוריאלית, מכיוון ששבע המלכויות לא מסוגלות לשרוד במתכונתן הנוכחית מול קור שכזה, הקור לא יאפשר לחיים אנושיים להתקיים באזורים שבשליטת ה'אחרים'. סביר יותר להניח, שכמו כל "אדון אופל" ממוצע הוא מעוניין להחריב את שבע המלכויות ולטפח שם ממלכה אפילה כלשהי בה "יחיו" יצורים משלו.

הלדין

New member
האחרים תבוניים.

בפרולוג הם מפגינים סימנים לגינונים חברתיים - סימנה המובהק של תבונה. גם הבנתי שהאחרים הם המוח מאחורי הרפאים - קשה להאמין שהמעורבות שלהם חורגת קצת יותר מיצירתם של הרפאים. מרטין אמר שנראה בהזדמנות עוד מקסמי הקרח של האחרים. האחרים בקושי נלחמים. הם נותנים לרפאים לעשות את המלאכה העקובה מדם במקומם. כבר סיפרתי על התיאוריה שלי שהאחרים בנו את החומה? אחרי הכל, הקרח הוא תחום ההתמחות המיוחד שלהם והחומה נבנתה מקרח. וחוץ מזה, אדון האופל הוא קלישאת פנטסיה זולה וגנרית - ואם אנשים לא בוטחים במוצא פיה של מאליסנדרה, למה הם סומכים על המידע שלה על המאבק הנצחי בין הטוב לרע? מי אמר ש-'האחר הגדול' קיים? נוח יותר, מבחינה ספרותית, לתת לרעים מנהיג מרכזי אבל מי אמר שהמצב באמת כך?

למעלה