האחרים ../images/Emo121.gif
טוב, בזמן שהתפלספתי בשרשור של בראנדון למטה, צצו לי שתי תהיות קטנות...
הראשונה - מה בעצם "האחרים" רוצים? בהנחה שהם יצורים תבוניים, ויש להם מטרה של כיבוש טריטוריה בווסטרוז לא רק למטרות אכילת תושביה התמימים (או משהו כזה). האם הם באמת אוכלים את התינוקות שקראסטר (ומפקד המשמר מלפני כמה מאות שנים) הקריב להם? או שהם משתמשים בתינוקות האלו למטרה אחרת? מעניין אותי לדעת מה בדיוק הם מנסים להשיג, וכמובן -למה דווקא עכשיו? מה שמביא אותי לתהייה השנייה - זה ברור מאוד מהספרים ש"האחרים", ויצורי הכלאיים שלהם "הרפאים" (קראתי באנגלית, אם לא קראו להם כך בגרסא העברית אז סליחה מראש) הם יצורים של כפור
- בואם מאזורים צפוניים כל כך שאפילו אנשי הפרא לא הגיעו אליהם, המגע הקר שלהם, הבל הפה, הריקבון שנעצר בגופות שהוחיו על ידם, העור החיוור, העיניים הכחולות בהירות - הבנתם את הרעיון. נניח תיאורטית שהם אכן ישתלטו על ווסטרוז - מה יקרה להם כאשר יגיעו לאזורים בהם יש אקלים חם (למשל רמות-גנים או אפילו דורן)? זה נשמע קצת אדיוטי, אבל האם הם מסוגלים לשרוד באקלים כזה? לא הייתי שואלת, אלמלא העניין עם היד
של האחר שתקף את ג'ון ומורמונט, שנשלחה מהחומה לסיבוב בווסטרוז במטרה לגייס לוחמים וציוד. כזכור, היד נרקבה לאחר זמן מה במהלך המסע דרומה. האם זה קרה בגלל מזג האוויר החם יותר ששורר במעלה מלך? כן, ברור לי שאש משמידה אותם - לכן גם ברור שבסופו של דבר הדרקונים הם המפתח להשמדתם. אבל בהנחה שהם תבוניים, למה הם מנסים לפלוש לטריטוריה שהם לא מסוגלים לחיות בה?
טוב, בזמן שהתפלספתי בשרשור של בראנדון למטה, צצו לי שתי תהיות קטנות...