האחים סל-שלזינגר

sorina99

New member
האחים סל-שלזינגר

שלום סבתי אירמה רוטנברג לבית אורובן מהעיר פןב ביסטריצה מסלובקיה חתמה בדפי עד ביד ןשם שהיא קרובת משפחה של האחים רודולפ ופאבל סל SZEL שם משפחה מקורי היה שלזינגר אך ההורים שינו לסל הם היו בנים של אדוארד סל \ שלזינגר וגב קרולינה לבית מרר אמא של קרולינה נקראה גב רןזה לבית בורגס ואביה של קרולינה יוסף מרר,מהעיר פודהור סלובקייה הם נולדו וגרו בזילינה סלובקייה הם היו רוקים וכל משפחתם מתו בשואה אשמח אם מישהו יכול לקרב אותי לקירבתה של סבתי לנל שם אימה של סבתי היה מרי לבית פריד הקירבה לאחים סל צריכה להיות דרך סבתי תודה המיל שלי [email protected] אשמח לפיתרון סורינה

עב

New member
יש המון אפשרויות

אני מנסה לשפצר את ההודעה שלך כדי שתהיה יותר ברורה. את מבקשת לדעת מה הקרבה של אדוארד ופאבל סל לסבתך (היה מועיל אם תכתבי את שמה של סבתך בלועזית) בת מרי לבית פריד.המשפחה גרה בז'ילינה Zilina בסלובקיה. אני מוסיפה שרטוט שיקל על הבנת השמות והקשרים. "קרובה" לדעתי זה בת דודה מדרגה שניה ומעלה, קרבה שכבר קשה למצוא לה מונח. למה את חושבת שהקרבה דרך אמא של סבתא שלך? אולי דרך אבא של סבתא שלך? בשנת 2003 יצאה חוברת זיכרון על יהדות ז'ילינה - "עלייתה ושקיעתה של יהדות ז'ילינה" - אולי יש שם קצה חוט . ראי קישור.

עב

New member
סליחה, כתבת את השמות

הסבתא היא IRMA RUTENBERG ושם אביה ADOLF ORBAN לסבתך היתה אחות בשם BERTA שהייתה נשואה לאדם בשם ארנולד KORTNER מענין שהמשפחה "הינגרה" את שמה (שינתה לשמות הונגרים).

sorina99

New member
szel family

היתי מבקש את המייל שלך מכיון שאני רואה שאת חוקרת משפחות כהן לדורותם וסבתי גם רשמה קירבה ל FAMILY NAME LAZLO PRIVATE NAME GEZA בנם של הרמן כהן ויטי שם נעורים לא ידוע FROM POVAZKA BYSTRICA גם פה שמו של גזה היה כהן אך מחשש לנאצים שינה שמו ללזלו אם תוכלי לעזור לי אשמח כאמור המיל שלי [email protected] תודה סורינה

sorina99

New member
SZEL

אכן שמה היה אירמה רוטנברג לבית אורובן אביה היה אדולף אורובן ואמה מרי לבית פריד אכן הם היו 9 אחים לי ידוע ברטה קרפנר לבית אורובן נשואה לארנולד קרפנר מור אורובן אחיה שנשוי למינדל אמה לבית הלר ארמין אורובן נשוי לאלזה פוליצר אך שאר האחים והאחיות תעלומה אולי אחד או אחת מהם התחתנה עם אח של אבא של האחים סל התרשים שיצרת מדויק אך איך ניתן לראות את הקשר סבתי היתה פעילה בתיעוד ובאה ממשפחה ענפה לכן אני חושב שהיא קשורה לסל לגבי הצד של אבי הם כולם גרו בZVOEN ולא ZILINA שמשם חיו האחים SZEL אודה לך על פיתרון סורינה

עב

New member
אין לי פתרון

הי סורינה, לצערי אין לי פתרון, אני לא יודעת איך סבתך היתה קשורה לאחים SZEL. כאשר כותבים "קרוב/ה" בד"כ הכוונה לקרבה רחוקה. אפשרות אחת היא לחפש את דפי העד שמסרה סבתך ואולי שם טמון הפתרון. זה קשה, כי היא חתמה בשם "רוטנברג" ולא תמיד הוסיפה את שמה הפרטי. יש אלפי עדים בשם משפחה זה. עוד אפשרות, לא קלה אף היא, לחקור יותר לעומק - שמות האחים והאחיות של סבתך, בני ובנות זוגם, האחים והאחיות של הוריה וכיו"ב. באשר ל"כהן" - הכוונה לא לשם המשפחה כהן אלא לאנשים שהיו כהנים (מקווה שזה ברור).

sorina99

New member
SZEL

תודה האם ידוע לך על תוכנה שבה מקלידים את שמות הקרובים המקושרים כמו במקרה שלי ושם סבתי לדורותיה ואז התוכנה מוצאת את הקשר? האם יש תוכנות שמקושרות אוטמטית לארכיונים וארכיוני עירית סלובקיה לדוגמא ויכולה לעשות את הקישור?

עב

New member
תוכנה

הקלדתי את הנתונים שמסרת לי בתוכנה GENOPRO תכנה חינמית שאפשר להוריד מהרשת. ראי קישור כאן. התוכנה לא מוצאת קשרים אבל היא משרטטת אותם בצורה בהירה כך שהכל יהיה מובן לקורא. אין תוכנות שמקושרות לארכיונים של ערים בסלובקיה. במקרה של ז'ילינה, הארכיון האזורי נמצא ב - BYTCA הסמוכה ויש בו רישומים של קהילות יהודיות מאמצע המאה ה - 19. לא התנסיתי באופן אישי בחיפושים בארכיוני סלובקיה.

sorina99

New member
SZEL AND GEZA LAZLO

תודה רבה אני אנסה Tאת יכולה לשלוח לי את התרשים שיצרת לא הצלחתי ליצור זאת בקישור שמסרת אני אכתוב לביטצה יש לי את הכתובת שלהם אבי דובר את השפה היטב סורינה

sorina99

New member
תוכנה לאיתור אימו של גזה

הי עדין לא הבנתי איך פועלת התוכנה האם היא מוצאת גם קשרים מעבר לנתונים שאני מזינה לדוגמא הקרוב האחר שסבתי רשמה LAZLO GEZA PRIVATE NAME GEZA LAST NAME LAZLO HIS WIFE WAS ERNA NAME BEFORE MARRIGE ADLER MR GEZA PARENTS ARE MR HERMAN KOHN AND YATI, FAMILY NAME IS UNKNOWN GEZA BORN TO THE NAME KOHN BUT CHANGED IT TO LAZLO ALL THE FAMILY LAZLO/KOHN WERE FROM POVAZKA BYSTRICA SLOVAKIA האם התוכנה יכולה להגיד לי מה היה שם אימו של גזה גב יטי לפני נישואיה עם הרמן האם היא יכולה למצוא קשר עם סבתי גב אירמה אורובן? האם תוכלי להקליד נתונים הנל בתוכנה? האם תוכלי לתת לי תוצאות חיפוש התוכנה? אני לא מתמצאת תודה סורינה

עב

New member
הסברים

סורינה, צריך לקרוא את ההסברים להפעלה. את מזינה את הנתונים והתכנה יוצרת את הקווים המקשרים בין הורים לילדים, אחים, בני זוג וכיו"ב. התכנה לא מוצאת קשרים מעבר לנתונים שאת מזינה. התכנה לא יכולה להגיד לך מה שם אמו של גזה לפני נישואיה ולא את הקשר שלו עם סבתך. התכנה עוזרת לך לשרטט את הקשרים הידועים ולהבהיר אותם (זה מה שעשיתי כדי להבין את מה שכתבת במלים). הקישור להורדת התכנה כאן. היא מאוד פשוטה לתפעול, עובדה, אפילו אני הצלחתי.

למעלה