האחיות לבית סקל

שלום רב לחברי הפורום. נחום SEKEL הוא אחיו של סבא-רבא שלי. הוא היגר עם משפחתו לפלסטינה המנדטורית בשנת 1932 והם התגוררו ברחוב עזה 45 בשכונת רחביה בירושלים. בשנת 1947 בנותיו של נחום CHANNA (נולדה בשנת 1921 בלבוב, פולין) ו- RACHELA (נולדה בשנת 1923 בלבוב, פולין) הפליגו באוניה VULCANIA מאלכסנדריה לארה"ב והגיעו לניו-יורק בתאריך 22/09/1947. המסמך היחיד שיש לי הוא מניפסט ההפלגה. אני מחפש כל פיסת מידע אודות האחיות בארה"ב (סביר להניח שהן לא בחיים), ומשפחותיהם שם.
שאלה נוספת בקשר לאותה המשפחה. בנו של נחום סקל, צבי סקל (נולד בשנת 1911) נהרג ב 22/02/1948 ברחוב בן יהודה בירושלים בפיצוץ הגדול בו קרסו 4 בניינים. לפי המידע שיש לי מהמשפחה, צבי הותיר אשה וילדים. אני לא מצליח לאתר אותם, או את בני משפחתם.
תודה מראש לכל המשיבים.

אקשט

Member
לפני 4 שנים בערך כבר חיפש כאן מישהו את אותה משפחה ואת צאצאיו של אותו צבי סקל. אם במקרה מדובר בשני מחפשים שונים, אולי הראשון מצא משהו...?

שרי סילבר

Active member
צבי סקל בן נחום קבור בסנהדריה, ירושלים. ע"פ הפרטים באתר Graves המדובר בחברה קדישא קהילת-ירושלים. אפשר לנסות ליצור עימם קשר ולבדוק מי טיפל בסידורי-הקבורה. ע"פ רוב אלה צאצאים או קרובי-משפחה. כך אולי יהיה קצה-חוט ראשוני ע"מ לאתר בני-משפחה.

בתור סיפתח מצאתי פרטים נוספים על חנה סקל,
נישאה ב 29.10.1949 במנהטן בניו יורק ל Harry Rattner.
בברכה,
אדי

Name:​
Chana Sekel
Female
Marriage License Date:​
24 Oct 1949
Marriage License Place:​
Manhattan, New York City, New York, USA
Spouse:​
Harry Rattner
License Number:​
28673

תודה רבה.
אקשט, אני מקווה שהמחפש מלפני 4 שנים זה לא אני...אני חבר ותיק בפורום (bzaidman), אבל כשהתחלף הפורמט חל חילוף בשם המשתמש שלי למשהו ממש קדום שהיה לי כאן. בכל מקרה אבדוק אחורה.
שרי, זאת היתה המחשבה המקורית שלי. לפני 3 שנים יצרתי קשר עם חברה קדישא 'קהילת ירושלים' המטפלת בבית הקברות סנהדריה, וקיבלתי מהם את טופס הזמנת הקבורה של צבי. החתום היה אבא שלו נחום. כשהתעקשתי, הם טענו אז שאין להם פרטים נוספים על אשה או צאצאים.

הנה עוד מידע כעל חנה סקל רטנרככולל שמות בנה ובתה
ואפשרות למספר טלפון של הבן רוברט.
אדי

Chana S Rattnerלידה: 20 בספטמבר 1920

קרובים אפשריים
הבעל, בן ובת.

שםלידה
Harry Rattner17 בדצמ’ 1907
Robert M Rattner
Dian Massa Rattner
19 ביוני 1953
26 במאי 1952
איתרתי מישהו בשם זה בניו יורק,
אך לא יכול לוודא אם זה הבן Robert M Rattner
ואם מספר הטלפון הרצ"ב מעודכן.
Robert M Rattner AGE: 60s
Schenectady, NY

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם הייתי מאתר את רחלה, הייתי מעביר את הפרטים.
אפילו מצאתי שלהרי רטנר נולדה בת, אך לא יכולתי לודא שזה האיש הנכון כי לא היו פרטים של חנה.
מה עוד שאם אכן זאת בתם, יקשה מאד למצוא אותה בהנחה שנישאה את שמה כיום.

למעלה