האחזות

neophile

New member
האחזות

ניתן להגדיר את האגו כפי שאני מבין מצ'ואנג טזו - כהאחזות תודעתית עם מחשבות על אנשים ודברים .

שזאת הגדרה מאוד מעניינת לדעתי וראוייה לבחינה
הבחנה ראשונה - אנשים ודברים קיימים
הבחנה שנייה - מחשבות קיימות
הבחנה שלישית - ישנה האחזות תודעתית עם מחשבות על אנשים ודברים

אם כן ברור שמה שצריך לעבוד עליו - זאת ההאחזות עם המחשבות הללו על אנשים ודברים ואת זה ניתן לעשות רק באמצעות הקבלה של המחשבות על אנשים ודברים .
פעולת הקבלה הזאת ללא שום משום פנים וסלקציה שיפוטית - היא היא השחרור מהאחזות .
חשוב להדגיש שבשלב הזה אנחנו עדיין עובדים רק מצד הגוף האורגני הפסיבי , עוד אין בזה שום רוחניות ממשית .

חשוב מאוד בשלב הזה לא לטעות ולתהות במחשבות סרק על אי הקיום של אנשים , דברים והמחשבות עליהם כי זה למעשה רק התחכמות לנסות להשיג ב"קלות" מה שאני לא מוכן עדיין לשלם עבורו בסבל .
כלומר במקום לעשות את העבודה התודעתית הזאת , אני אומר שדברים ואנשים לא קיימים , לכן אין שום צורך שאני יעשה דבר !

תהליך הקבלה התודעתי של מחשבות על אנשים ודברים - כרוך בסבל , על כל האחזות שאנחנו משתחררים ממנה אנו משלמים , כמו כן זה תהליך מתמשך שחוזר על עצמו חלילה שוב ושוב .

בשלב הזה שום דבר הוא לא קבוע , ההאחזות שהשתחררתי ממנה אתמול , יכולה לחזור תוך 5 דקות או תוך יום או תוך שבוע .

כלומר אפשר לתאר את השלב הזה כמלחמה מתמדת עם האגו - עם ההאחזות התודעתית במחשבות על אנשים ודברים .

השלב הבא שצ'ואנג טזו מתאר זה "לראות את חייך כזרים לך"
כמובן שמתחייב מכך שיהיה בי משהו שיראה את חיי כזרים לי , כלומר משהו אקטיבי .

lightflake

New member
מה זה משהו אקטיבי?

אקטיבי משמעו פעיל
באיזה אופן עצם הראיה או המודעות לכל מה שקיים היא אקטיבית?
אני חושב שלראות את חייך כזרים לך זה לא סוף התהליך
זה כמו ב"נטי נטי" שום דבר שאתה מודע לו אינו אתה ועם זאת כל זה הוא אתה, אתה לא נפרד מכל זה כיוון שהמודע והחוויה הם אחד ובלתי ניתנים להפרדה
אז בתהליך של נטי נטי באמת בהתחלה אתה מפריד, אני לא הגוף, אני לא המחשבות, אני לא הרגשות... אני לא מה שאני רואה, לא מה שאני חש ולא מה שאני שומע... ועם כל זאת בסופו של דבר אני גם לא משהו נפרד מכל אלו אלא כל החוויה היא מודעת לעצמה ובזה מתבטאת אחדות הקיום
אז אדם מרגיש כאילו כל העולם שייך לו - הוא העולם והעולם זה הוא, אין הפרדה ולכן חייו אינם זרים לו יותר...

neophile

New member
כמו שציינתי יש כמה שלבים

אז אני אודה לך אם תתייחס אליהם נקודתית .

לגבי השלב שבו החלל הופך לאקטיבי , אתה יכול להבין את זה דרך השלבים הקודמים .

לא מדובר על "ראייה" או כל דבר אחר שמגיע מצד הגוף האורגני , אלה מדובר בתוצאה של תהליך שהתחלת אותו בגוף האורגני .

קבלה של המציאות כפי שהיא - זה עניין אורגני - לא מדובר פה בטריק מחשבתי אלה זאת פעולה שיש לה ממש השפעה תחושתית , אתה חש את עצמך ואת אחרים אחרת וזה נעשה באמצעות מאמצים להתגבר על השטחיות התחושתית שלנו .

אני שוב מדגיש זאת לא פעולה מחשבתית , אלה תחושתית-גופנית .

הפעולה הזאת יוצרת בנו חלל שבה יכולה להתקיים דרגה גבוה יותר של מודעות .

המודעות שממלאת את החלל הזה היא כבר מסדר גבוה יותר , היא פחות מוגבלת , יותר חופשית - לכן היא גם אקטיבית ביחס למה שהוא יותר מוגבל ופחות חופשי .

נכון שהמודעות האבסולוטית קיימת תיאורטית איפשהוא ( זאת הנחת עבודה ) אבל היא לא קיימת בך בתור גוף אורגני ...
אם אתה בתור גוף אורגני רוצה להיות מודע יותר אז אתה צריך ליצור ספייס שבה המודעות הזאת יכולה להתקיים , אחרת אין לה מקום .

לעשות מקום למודעות - זה לקבל את עצמך ואת המציאות כפי שהיא .

neophile

New member
ואני מוסיף לשם ההבהרה

מקום שהוא פחות מוגבל מאפשר מודעות שהיא פחות מוגבלת אך נכון שאפיינתי את האקטיבציה של החלל בתור פריצת דרך , כלומר זאת אכן אותה המודעות שנוצרת באמצעות מאמצים אורגניים שהיא חופשית יותר באופן יחסי , אך מגיע שלב שבו המודעות הזאת כבר לא תלוייה בלעדית במאמצים של הגוף האורגני , אלה יש לה חיים משל עצמה - בשלב הזה היא הופכת לאקטיבית .

אני דיי בטוח שכל מי שתרגל מדיטציה הגיע לשלב כזה באופן זמני .
הבעיה עם "גלימפסים" שכאלה שהם עלולים לגרום לך לזנוח את המשך המאמצים האורגניים הנחוצים על מנת להפוך את המצב הזה לקבוע .

neophile

New member
אני בטוח שתסכים איתי לייטפליק

שכל אחד יכול לומר שהכל זאת מודעות אחת גדולה , הרי מלא דתיים אומרים את זה - שהכל זה אלוהים .

אבל אתה מבין שבלי לתרגל מדיטציה לא היה לרעיון הזה שום ערך , כלומר לא היית מצליח לחוות אותו באיזה גלימפס .

אבל האם החוויות הבודדות האלה של גלימפסים באמת מספיקות כדי שמעכשיו והלאה תזנח את התירגול שלך ?

האם המחשבה על הגלימפס מספיקה בשביל לממש אותו ? או שדרוש איזה שהוא מאמץ אורגני מצידך של לשבת למדיטציה ?

lightflake

New member
בינתיים אני עדיין אכן צריך מאמץ כדי לזכור

להיות בלא-מאמץ

מממ... חייהם האבסורדיים של מחפשי האמת...

שבת שלום לכולם

למעלה