האזנה לשיחות

• פותח הנושא le774
  • פורסם בתאריך

le774

New member
האזנה לשיחות

לאחרונה עלה נושא שפייסבוק מאזין לנו לטלפון, סביר לניח שלא רק הם..אבל עלתה לי שאלה, האם אפשר להאזין למה שאתה מדבר בין אנשים גם כשהטלפון כבוי? מבחינה טכנית הכל נכבה לא?

nox120

New member
גם אם הוצאת את הסוללה, אולי יש בפנים סוללה חבויה לצורך האזנת

סתר כאשר מוציאים את הסוללה הגלויה?

prizman

New member
הטענה המקובלת היא שזה אפשרי.

אני לא יודע איך בדיוק איך זה עובד ועד כמה זה נכון אבל עובדתית, דרישות אנשי
אבטחת מידע בגופים מסויימים הם להוציא את הסוללה מהטלפון והיום כשזה בלתי
אפשרי בהרבה מכשירים להפקיד אותו בחדר אחר.
אז כנראה שיכולת ההאזנה אכן קיימת.
אני יוצא מנקודת הנחה שהם יודעים מה קורה במשרד ליד.

אפשר לכבות ,אפשר להוציא סוללה ואפשר ..

פשוט לא להתקין פייסוש על המכשיר . אם אתה ממש חייב את הדבר הזה אפשר להכנס לאתר דרך הדפדפן ולא דרך אפליקציה .

dino_din

New member
נראה לי שפייסבוק זו רק דוגמה. לא חסר מי שיאזין

מערכת ההפעלה עצמה של גוגל יכולה להאזין והרבה פעמים בוחרים את זה כברירת מחדל (וכך היא יודעת לענות ל ok google).
כנראה שגם פייסבוק מאזין ולך תדע איזה עוד תוכנות מותקנות לכל אחד על המכשיר עם הרשאות לעשות מה שהן רוצות (בלי לדבר על מכשירים של כל מיני חברות שבקושי שמעו עליהן שלך תדע עם מה הן מגיעות מותקן כחלק מהרום).

לכן כל העניין של מה מותקן או לא, ממש לא רלוונטי. במקומות מסווגים מבקשים להוציא מכשירים מהחדר (לא מאמין שגם זה עוזר באמת אבל ניחא).

אני לא ממש מדבר על מקומות מסווגים

הרעיון הבסיסי במכשירי סלולאר הוא ששני הצדדים ( גם המכשיר וגם המשתמש ) צריכים להיות חכמים . אם צד אחד ויתר על הזכות להפעיל את הראש ..

BobboVilla

New member
במקומות מסווגים, לפעמים הדרישה להוציא מכשירים זה כסת"ח

ונובע מכך שלא סומכים על העובדים מספיק. לפעמים אין בעיה שתהיה עם המכשיר, אבל כבוי, ואז מה עשית בזה, אם באמת יש איזושהי רוגלה מתוחכמת מספיק שמותקנת על המכשיר?

dino_din

New member
ברור שזה כסת"ח. בגלל זה הסייפא שלי בהודעה הקודמת

"לא מאמין שגם זה עוזר באמת אבל ניחא" :)

BobboVilla

New member
יש הבדל בין "להשאיר את הטלפון מחוץ לחדר הישיבות"

(שזה מה שקורה לי למשל במילואים לפעמים) לבין "אתה יכול לקחת את הטלפון איתך למקום העבודה המסווג, אבל תשאיר אותו כבוי". אם הטלפון נמצא מחוץ לטווח השמיעה, אז לא יעזור אם יהיו מותקנות עליו כל הרוגלות - פיזית הוא לא ישמע כלום, אלא אם ההאקרים הצליחו לשדרג את הרגישות של המיקרופון, ואז עדיף שהם ילכו לעבוד אצל יצרניות של ציוד הקלטה
.

dino_din

New member
העניין הוא כזה

אם מותקנות רוגלות על המכשיר, זה לא משנה שתשאיר אותו בחוץ בישיבות. או לפחות נגיד שזה מפחית בקצת את דליפת המידע אבל לא בהרבה.

הרי בסוף הישיבה אתה הולך למשרד עם הנייד, שם על השולחן ומתקשר מהטלפון המשרדי למישהו מהשיבה בשביל לוודא משהו שנסגר שם. הנייד שלך שומע את זה.

ובעבודה השוטפת אתה מתקשר לאנשים לדבר איתם בטלפון הפנימי שהוא מסווג לדבר על נושאים שקשורים לזה והנייד על השולחן לידך. מאזין.

ומידי פעם בא אליך למשרד מישהו מהצוות לשאול שאלה על הנושא. וישובים דקה רק לעבור על הנקודות החשובות לישיבה הבאה. אתם הרי לא מוצאים טלפונים לישיבה של שתי דקות רק שניכם. אז הניידים מאזינים.

כשכל זה קורה במסגרת של ישיבה מסודרת אז אולי משאירים ניידים בחוץ אבל בדרך כלל יש לזה המשך בעבודה שוטפת עם אנשים אצלך במשרד או טלפונים או סתם שיחות מסדרון זריזות שמישהו רק שואל משהו בקטנה ואז אף אחד לא הולך לשם את הטלפון בצד. במקודם או במאוחר, אם הטלפון מאזין, הוא יקלוט די הרבה פרטים גם אם לא תכנס איתו לישיבה אחת או שתיים.

dino_din

New member
ואחרי שהסכמנו על הכל

מתפרסם אתמול מלא חומר על שיטות איסוף המידע של ה CIA שמראה שהם עושים תוכניות לצותת בערך מכל דבר החל ממברשת שיניים ועד טלויזיה ושליטה ברכבים... חלק עדין נסיוני אבל זה מראה על הכוונה והיכולות.

אז אנחנו חושבים באמת שאפשר למנוע מהם להשתמש בסלולאר למעקב...

BobboVilla

New member
התפרסם, נכון, אבל מישהו (חוץ מוויקיליקס) עבר על זה?

כי האמינות של האתר הזה ירדה מאוד בעיניי. ראיתי באתר של הארץ (אבל בכתבה שמאחורי "מגן תשלום") כותרת שאומרת שיש הרבה עשן אבל לא הרבה אש, ומסקרן אותי לדעת מה תכל'ס יש במידע שנחשף.

dino_din

New member
יהיה מעניין לראות את החבילה הבאה (יש עוד כמה בקנה)

amitp

New member
לא מסכים איתכם

בואו נסתכל על זה רגע מהזווית הצבאית, מכיוון שזה הנסיון שיש לי עם אבטחת מידע שקשורה לסלולאר ופחות מהזווית של עבודה בחברה מסווגת, אבל אני מניח שיש מספיק קווים מקבילים -
&nbsp
נכון, במידה ומישהו יושב ומאזין למידע שזולג מהסלולארי שלי במהלך תרגילים ואימונים, הוא (כנראה) יצליח לקלוט כמה פרטים מסווגים תוך כדי פעילות שגרתית שלי במהלך תרגיל או פעילות מבצעית כזו או אחרת. אבל בשביל לקבל תמונה מלאה ומסודרת, הוא יצטרך לעשות את זה לא רק לאורך מספיק זמן, אלא הוא בעיקר יצטרך להאזין לא רק לי, אלא למכשירים של די הרבה בעלי תפקידים בכוח המסויים כדי להבין מי נגד מי ומה הן התוכניות האופרטיביות. זה הרבה יותר מסובך ובעייתי מאשר פשוט להאזין למכשיר אקראי במהלך פקודת מבצע ולקבל את כל התמונה, של כל הכוח, בחצי שעה של עבודה.
&nbsp
זו גם הסיבה שהיום תרגילים רציניים בחילות הירוקים מתנהלים (סוף סוף) עם רשת קשר מוצפנת. זה לא שאי אפשר להשיג את המידע האופרטיבי שעובר ברשתות הקשר האלה באמצעים אחרים, אבל למה למען השם פשוט להעניק אותו חינם אין כסף (ואין עבודה) לאוייב???

dino_din

New member
מבחינה טכנית, אתה לא יכול לדעת

אם כבר יש איזו רוגלה על הטלפון או משהו שמותקן ברמת מערכת ההפעלה, בעיקרון הוא יכול לדמות כיבוי ולהשאיר את המכשיר במצב שהוא לא כבוי לחלוטין ואז כבר אפשר להפעיל מה שרוצים עליו.

בילדותי, בשנות ה-80, קראתי שתי ידיעות בנושא ההאזנות

1. אי שם בארה"ב מנהלים בתאגיד גדול שמו לב שתוכן הישיבות מודלף למתחרים. הם חיפשו מכשירי ציתות ולא מצאו. בסופו של דבר, התברר כי החברה המתחרה שכרה את שירותיו של מומחה לתנועות שפתיים, ציידה אותו במשקפת והושיבה על גג הבניין הסמוך, מול חלון חדר הישיבות . זהו. האיש פשוט עקב אחרי הנואמים, קרא את שפתיהם ופיענח.

2. עוד מעט אזכר בידיעה השנייה

למעלה