האושר

lightflake

New member
אושר מבחינתי זה הניחוח של "הגעתי הביתה"

במשמעות של סיום הלהט הפנימי שכל הזמן מחפש משהו כדי להיות מסופק
אם אני עכשיו לא מחפש כלום ולא רוצה לשנות כלום
אז אני מאושר

lightflake

New member
הייתי אפילו אומר שאושר זה פשוט המצב הטבעי

ואנחנו עסוקים מהבוקר עד הלילה בלברוח ממנו

שובטמה 1

New member
ואולי ....

הסבל זה המצב "הטבעי "כאשר האדם "חןלה ".תפקידו להצביע על האושר .תפקיד מופלא ,דרך אגב.המלצה כאן היא לקבל אותו בשמחה ,לא לברוח ממנו

שובטמה 1

New member
אז כמה אנשים בריאים אתה מכיר

הם חושבים שהם בריאים,כאן יש ראיה של סבל !!!

lightflake

New member
איפה קראת שהוא אמר שהסבל הוא טבעי?

הוא קיים רק עקב בורות

בורות הכוונה לזיהוי עצמי מוטעה

שובטמה 1

New member
הייתי אפילו אומר שאושר זה...

אם זה המצב הטבעי .למה אתה בורח .המצב הטבעי אמור להיות "נוח ".

למואל א

New member
תוצר לוואי שדברים הולכים

"כמו שצריך"
לא משנה אם זה באמת מה שצריך, אבל אם הבנאדם מרגיש ככה ומאמין בזה אז סביר שירגיש אושר.
נעשו בשנים האחרונות לא מעט מחקרים על אושר, ומסכימים שכשמנסים ספציפית לרדוף אחרי האושר בתור מטרה אז זה לא הולך.
צריך לחפש מה משמעותי בשבילך, לעשות את זה, שזה קשור ללדאוג לצרכים האמיתיים שלך, וכמובן לשלב גם קצת הנאה.

אנשים שמנסים לרדוף ספציפית אחרי האושר יכולים להגיע לסמים די מהר, או שפשוט לא מצליחים לחוות אותו ממש ולהינות ממנו, זה חלק מהבעיה אצל הרבה רוחניק'ים.
לכן בבודהיזם הטיבטי המטרה היא להגיע להארה כדי לעזור לאחרים, לא סתם כדי להרגיש סבבה כל הזמן.
גם במחקרים אבולוציונים, רואים שאצל בע"ח ואנשים תחושה של סיפוק והנאה זה כשיש דברים כמו: אוכל, מין, סביבה טובה, להקה תומכת/שבט או בע"ח ואנשים שחיים לבד אז שלא מאיימים ולא מפריעים להם.
ז"א תמיד יצורים חיים מחפשים מה יענה על הצרכים שלהם ואז מגיע האושר, אנחנו בני האדם מתוסבכים וחולים אז יש דברים אבסורדים כמו להילחם על קרקעות בלי משאבים מיוחדים אלא רק בגלל אמונות טפלות.
וגם ראיתי משהו מדהים: יש מיליונרים שיש להם לפחות 10 מיליון דולר בנכסים וכסף נזיל, והם מרגישים שחסר להם והם עדיין מודאגים לגבי "מה יהיה" כל עוד שלא יהיה להם מאה מיליון, הם אשכרה מרגישים שחסר להם, ויש כאלו שעד שאין להם מיליארד הם לא רגועים....

שובטמה 1

New member
תוצר לוואי שדברים הולכים....

מישהו ראה כלב מעשן סיגריה ? בטבע יש רמזורים ?רק היצור שנקרה אדם זקוק להכוונה אחרת הוא ישתגע עוד יותר ממה שהיום.

למואל א

New member
עכשיו אתם מבינים למה אני

חושב שכל ה"התפתחות" של המין האנושי זה בעצם משהו שמוביל להגברת הסבל?
ולמה יותר נכון לא להתרבות עוד ועוד אלא להפסיק עם זה בהדרגה
לכן אני גם בגישה של לחזור ל 1 או לחזור ל 0 לא ממש משנה.
אבל כל הגישה המונותאיסטית של "תיקון העולם" בעצם באה לכבות שריפות, אנחנו קיימים בצורה שבצורה בלתי נמנעת גורמת לסבל, ואז יש כל מיני אנשים שעוזרים לאחרים וזה נקרא לפתח את העולם או משהו כזה. כמו מיליארדר שעשה את הכסף על חשבון אחרים ועכשיו תורם כמה מיליונים בשנה... צריך לחשוב איך לחיות בהרמוניה עם שאר החיים ולעקור את הסבל מהשורש, שורש הסבל ושורש הקיום האשלייתי חד הם.
הסטנדרטים של החברה לא נכונים, למשל אם מישהו מצליח כלכלית ולכן יכול לקנות בית צמוד קרקע ולהביא הרבה ילדים אז הוא נחשב ליותר מצליח, ואולי גם יותר רציני ואחראי, למרות שהוא בעצם גורם להרבה יותר סבל לעוד יצורים חיים לעומת רווק עני שלא מתרבה שתופסים אותו כבנאדם בעייתי בעוד שמבחינה אובייקטיבית הוא בעצם פחות גרוע.

ה"משוגעת עם החתולים" שפעם גם העלו אותה על המוקד באשמת כישוף, הרבה הרבה יותר מוסרית בכך שהיא מקדישה את המשאבים שלה לעזור ליצורים חסרי ישע שנפגעו מהמין האנושי האכזרי, לעומת "בחורה טובה" שהולכת במסלול, מתחתנת בגיל הנכון, ומתרבה כפי שמצפים ממנה.

אם תלך מספיק אחורה לתאי החיים הראשונים אז להם לא הייתה מערכת עצבים ולא היה סבל

שובטמה 1

New member
אכשיו אתם מבינים למה אני,,,,

איך קוראים לגישה של לחזור למשהו.?תראה ,אם אתה אכשיו ברגע זה חסר ,הבעיה היא לא ביקום !הבעיה מופיעה כאן אצלך.אז תרפה מהכל ותחקור כאן "אצלך " ותרגיש טוב יותר .בזה זה מסתכם.זו הגישה הפרקטית הישירה לך.אתה אמור להרגיש נוח עם עצמך .תעזוב אותך מהעולם מה אתה רוצה ממנו !

למואל א

New member
לא רוצה כלום מהעולם, בכלל

לא רוצה להיות בו. ב"עולם" אין בעיות, המציאות זה מה שאנחנו תופסים בחושים שלנו

שובטמה 1

New member
לא רוצה כלום מהעולם...

בכלל לא רוצה להיות בו !!! איפה אתה !!!יש לך בעיה גדולה !!!

למואל א

New member
טוב נו, אם אתה אומר שיש לי

בעיה, ועוד מדגיש את זה עם סימני קריאה אז בטח אתה צודק

למואל א

New member
בניגוד לרוב האנשים אני לא מתכחש

לבעיות שקיימות.
אבל כמו שאתה גם אמרת, אני "מחכה" הכל יבוא על מקומו בשלום.
להכריז שבינתיים הכל מושלם, אני באמת מסכים ורוצה שחלק מהתכנית הגדולה יהיה שאני אסבול מחוסר ומחלות, זה שקר וצביעות, גם מי שמאמין בכל ליבו שהכל חלק ממשחק ומתכנית גדולה שהתכלית הסופית היא טובה,עדיין ירצה להיות בצד הכיפי של המשחק, נניח שכחלק מהמשחק הוא צריך לחיות בישראל, מה עדיף לחיות כאן בתור פליט מאפריקה שצריך למכור את הגוף שלו ב 15 ש"ח או ישראלי מהעשירון העליון?
אפשר להתפלסף על זה עד מחר, והמקלדת סובלת הכל, אבל בינינו ברור לי מה אתה ומה כל אחד אחר היה בוחר
רוב האנשים, גם בפורום וגם מחוצה לו, מנסים לעבוד על עצמם ועל אחרים..
אני כרגיל "מוזר/פסימי/חריג/פסיכי" כי אינני מיישר קו
אבל שוב זאת לא "בעיה נוראית" שאי אפשר לחיות איתה אלא לומדים להכיר ולהשלים עם המצב

שובטמה 1

New member
בניגוד לרוב האנשים

אם לי יש בעיה אני מטפל בה .היא כאן.ודרך אגב ,אין לך מושג מה הייתי בוחר !

למעלה