האור נשאר דלוק.

jako1234

New member
האור נשאר דלוק.

אני החנתי את האוטו סגרתי אורות אחרי שעה אני רואה שנורה קדמית שמאלית דולקת. לא נכבה ולא כלום. מה שנגיב זה רק הימני. הוצאתי בינתיים פיוזים לנסות מה אולי זה יפסיק וזה הפסיק. החזרתי חזרה ההאור לא נדלק. היום אני בא לסוע ואני רואה את הפנס דולק וכמובן מצבר מת. יש רעיון למישהו?

יש לך כמה אופציות

1 רילאי אורות לא תקין (המרובע הכסוף) 2 תנסה לנתק את המצבר ולנקות את המגעים של הכפתור מאחור עם ספריי מגעים 3 לבדוק את כל החיבורים גם לרילאי גם לכפתור וגם ללוח פיוזים בהצלחה

jako1234

New member
אהלן יוסי

תראה מה שאני עשיתי, ניקיתי את כל המגעים של המצבר מתחת לכבא עם מיים חמים ונייר זכוכית. את המרובע (אוטומט) החלפתי באחר לנסות להצליב את הביעה לא עזר. בדיקה פיזית של חיבורים הכל נראה תקין. מה שמוזר לי שללא קשר לכפתור ההדלקה הוא דולק ישר. גם ללא מפתח בסאויץ. חשבתי אולי שיש בעיה בכפתור של התאורה? עם ספריי אני יבדוק מחר כי אין לי כרגע. תודה על העזרה.

Fitch

New member
האור דולק גם בלי סוויץ פתוח

מה שכן, תבדוק שהפיוזים לא מקצרים.

jako1234

New member
הפיוזים לא מקצרים..

בינתיים הוצאתי את הפיוזים לגמרי שלא יגמר לי המצבר..

jako1234

New member
צביקה ידידי היקר.

כל מעגל חשמלי אשר מנותק זה טוב וחוסך את צריכת החשמל הסתמית מהמצבר. אני נגשתי לפיוז כי זה הייה נח לי יותר לגשת לשם ולנתק מאשר להרים את המושב האחורי. אחרי הכל אני לא הולך לנתק פיוזים או מצבר כל מצב שהרכב מחנה אתה בואדי מסכים איתי. לצערי אני לא חשמלאי אבל אני מאוד רוצה להתמודד לבד עם מצבים (בעזרת הפורום כמובן) ולנסות לתקן את הבעיה. הציעו לו לשמן בכמה מקומום אני ינסה לבדוק מחר באור יום אם פיזית משהו נראה לא תקין, אם לא יהיו תוצאות אני מבטיח לחזור. תודה על העזרה! ישי

ישי כוונתי היתה עד מחר....

ותתפלא לפעמים ניתוק מצבר. לפעמים גורם לביטול לפחות זמני של הקצר שנגרם בגלל חוט שהתחמם , וגרם להתנגדות, קצר או מגע בחוט אחר, או קיצור של רילי, התקררות החוטים, לפעמים מתקנת את הקצר. שווה וכדאי לנסות, לנתק כבל מינוס של המצבר, עד מחר, וכך למנוע גם מצב של פרזיטים אחרים,,(צרכני זרם סמויים), לרוקן את המצבר. בברכה צביקה

jako1234

New member
תודה צביקה..

תשובה רצינית! יש משהו בדבריך.

למעלה