האורקל מדלפי

גרי רשף

New member
האורקל מדלפי

אורקל הוא מסד הנתונים המוביל כיום, ודלפי היא שפת תכנות מבית היוצר של בורלנד. חשבתי שאולי יש קשר בינהם, אבל.. לא!

יש קשר, מעוות

דלפי היא שפת "ויזואל" של פסקל, ואורקל הראשון (מקדמת דנן) נכתב (לזכרוני) בפסקל. אבל מן הסתם לא לכך כיוונת.

גרי רשף

New member
האומנם בפסקאל?

לא ידעתי על כך, אם כי אני יודע שתוכנת הנהלת החשבונות "פיננסית" נכתבה בפסקאל. השפה די פופולרית כשפה "חינוכית" לקבלת בסיס במדעי המחשב, אבל לא היה לה הרבה שימוש מעשי למיטב ידיעתי. ננצל את ההזדמנות כדי לציין את איש החומרה הראשון ואשת התוכנה הראשונה שזכו כל אחד לשפת תכנות על שמו. בלז פסקאל (פילוסוף ומתימטיקאי צרפתי) היה איש החומרה הראשון: הוא בנה "כלי חישוב" מכני שהיה מבוסס על גלגלי שיניים ונועד לסייע לאביו שהיה מנהל חשבונות בחישוביו. כדאי לציין שבזמנו שיטת המטבע הצרפתית לא היתה עשרונית, ולכן החישובים היו מאוד לא נוחים. למכונת החישוב שהוא בנה קראו על שמו- פסקאלין, ובראשית שנות השבעים הוא זכה גם לשפת מחשב על שמו. עדה ביירון היתה אשת התוכנה הראשונה ואת סיפורה ניתן לקרוא כאן. על שמה נקראת שפת ADA שפותחה עבור הצבא האמריקאי בתחילת שנות השמונים על בסיס שפת פסקאל.

אטיוד5

Active member
תרשום, תרשום ...

הגדג'ט סוחף עולם הבא יהיה של אולימפוס והפרוטוקול האולטימטיבי של שנות ה-2010 יהיה של חברת פנתיאון. כאילו, כמה שמות יש להם כבר לקחת משם? בקרוב יגמרו את כל האיליאדה.

באמת יש קשר

בעיקר בראשית דרכו של ההיי טק נעשה בו שימוש רב בשמות הנושאים מטענים תרבותיים, אולי בגלל שיזמי ההיי טק הראשונים היו ברובם יוצאי דור ילדי הפרחים (לא, זה לא כולל את ביל גייטס), ועל כן בתקופת קום הסיליקון ואלי הופיעה חברת "לוטוס" שהמוצר הראשון שלה היה תוכנת "בודהא", קמה גם Apple שרמזה לפרי הדעת ושעל מבנה המשרדים שלה הונף דגל העצמות והגולגולת של שודדי הים, תוכנות נכתבו בשפה הנושאת את שמו של הפילוסוף הצרפתי פסקל, גם אורקל ודלפי בגרסאותיהם הראשונות החלו אז, ותרבות הטלויזיה התבטאה רק בפרוטוקול התקשורת "קרמיט". היו זמנים. היום יש רק ראשי תיבות, או כמו שכתב אומברטו אקו ב"שם הוורד": מהוורד אשר היה בידי הקדמונים לא נותר בידינו כי אם שמו בלבד.

אלי ו.

New member
איך לא הזכרת את DRI?

או בתחילת דרכה IDR שהיתה ראשי תיבות ל Intergalactic Digital Research החברה ששלטה על שוק מערכות ההפעלה למחשבים אישיים עם CPM. אם הם היו חותמים על חוזה עם IBM אולי ביל גייטס עדיין היה נשאר בתחום שפות התכנות בלבד. (נראה לכם?) ההסטוריה ידועה, ביל גייטס קנה תואם CPM מסיאטל קומפיוטינג ב 50,000$ מכר אותו ל IBM והשאר הסטוריה. ובבקשה אל תזכיר לי את קרמיט, עברתי שנים של טיפול פסיכולוגי לשכוח את הפרוטוקול. (נאלצתי ליישם את הקוד של אונ' קולומביה על חלונות 2.1)

מור ד

New member
האורקל זאת המכשפה מהמערה של אדיפוס

עם האדים המשכרים לא?

מוּסקט

New member
אורקל

הוא כהן, איש דת, המנבא את העתיד. היישומים של חברת אורקל למעשה עוסקים בניבוי, על סמך בסיסי הנתונים - לא?

האורקל הייתה הנביאה, האישה הקדושה

של הברוּנֶן ג'י. היא מופיעה 3 פעמים בלקס (LEXX) ומהתיאור קשה לדעת אם הייתה מהברונן ג'י או זרה להם.

Saladin

New member
האורקל הוא לא שם המכשפה וגם

לא הכוהנת של דלפי. היא נקראה פיתיה. האורקל היה שם המקום שבו ישבה הפיתיה ושם האפרטוס הנושא את דבר אפולון, אבל לא שם הכוהנת. רק מאוחר יותר, לדעתי, יוחס השם Oracle בשפות אירופיות לפרסונות בשר ודם.

אלי ו.

New member
אורקל = נביא יווני

או מקום שבו נביא מתנבא. המפורסם שבהם היה האורקל במקדש אפולו בדלפי. אני זוכר שקראתי פעם שהוא ניבא למלך לוד שיצא למלחמה שהוא רואה נצחון גדול. המלך יצא שמח וטוב לב למלחמה, בלי לדעת שכנראה האורקל ראה את נצחון הצד השני.

שרוֹן

New member
טריק מלוכלך.

גם כן חוכמה גדולה. גם אני יכולה להביא אותה ככה בנבואות.

אלי ו.

New member
סיפרו לי על "מקובל" אחד שהיה

רואה את הנולד. עוד לפני העיבור הוא היה אומר להורים אם יהיה להם בן או בת ואף מגדיל לעשות ומתעד את הנבואה שלו בספר. הטריק שלו היה פשוט, הוא תמיד היה כותב הפוך מהניחוש שאמר. אם הניחוש הצליח, אף אחד לא בא בטענות והוא יצא גדול.. לעומת זאת, אם הניחוש לא הצליח ובאו אליו בטענות, הוא היה מיד פותח את הספר ומראה שבספר מתועד שהוא ניחש נכונה, ואין להורים לבוא בטרוניות אלא אל זכרונם הרעוע

יונית א

New member
ניסיון לסגור את דלפי?

אני חושבת שהיעדר הסגירה היא בגלל המינוח הכפול מחד המקום(המקדש) נקרא אורקול מאידך המענה (הנבואה ) נקראה אורקול. ביוון העתיקה, שאלו בדלפי את אפולו וזה העביר דרך הפיתיות(הכוהנות) את המענה (האורקול). השאלות יכלו להיות ,האם עליי לטעת עוד עצי זית השנה ? או שאלות כבדות משקל כמו- "האם עליי לצאת למלחמה להלחם בפרסים?" והתשובה המהומהמת הייתה"ממלכה גדולה תוכחד" (אח"כ תמיד אפשר להגיד שהממלכה הגדולה שתוכחד היא זו של השואל) בדיוק כמו שהולכים למגדת העתידות ביפו והיא עונה- "השם שלו זה אהרון, זהו, חיים, תיכף אמרתי. הוא בלונדיני,כזה בהיר שחרחר,תיזהרי ממים,גשם,ברכה, ים,ברז לא רואים בדיוק, יש נסיעה,את נוסעת בקרוב,או הבוס שלך או שולה..." אז במקום לשלם 150 שקל לקבל נבואה, שילמו קצת זבחים למקדש וקיבלו את אותה איכות של ניבוי רק שלדלפי היו יחצ"נים מעולים.

שרוֹן

New member
תודה, סליחה טודה ../images/Emo6.gif

מכיוון שזה ג'וב שלא דורש כוחות נבואה, אלא יכולת תיחמון נאה, יאללה, מי מהמובטלים פה רוצה להיות פיתיה?

למעלה