האופניים גונחות

kazadodive

New member
האופניים גונחות

לכל חברי הפורום שלום רב. מהכינוי שלי אתם יכולים להבין שבד"כ אני מסתובב בפורומים אחרים ולא כאן. וכן אני מודה, הים הוא אהבתי הראשונה. הבעייה היא שבשל כך הרבה זמן לא רכבתי על האופני ש"מ (Moongose Teocali) שלי, ועכשיו כאשר עליתי כמה קילוגרמים (טוב אז קצת הרבה) אני רואה צורך לחזור ולרכב, אלא שהאופניים שלי קצת גונחות בזמן הרכיבה מהאיזור של הגלגלים. עכשיו הבעייה היא שאני לא יודע מה מקור הרעש (בין גניחה לשריקה), האם יש בעייה בצירי הגלגלים (אולי לא סגרו אותם טוב בטיפול האחרון של גירוז נאבות), או אולי מקור הרעש הוא בחיכוך הדיסק ברפידות (אם כי אני לא רואה בעייה כזו), או שמא הבעייה היא שהאופניים/ הגלגלים בסדר אבל לא בנויות לסחוב פיל כמוני (כאשר רכשתי אותן לפני שנתיים היה משקלי בסביבות ה100 קילו וכעת הוא בסביבות ה- 120) . אם למישהו יש מושג מהי בבעייה וכיצד או היכן ניתן לטפל בה אני אודה לו מאוד.

lzl1

New member
מתי הרעש?

כשאתה מפדל? כשאתה מסובב גלגלים ללא פידול? כשאתה יושב על האופניים? האם הרעש הוא בכל הילוך? רעש רציף או מתגבר עם הגברת המהירות? דבר ראשון נסה לשמן שרשרת. הכי פשוט...

shangu23

New member
אם הים הוא אהבתך הראשונה

אז אתה יודע ששחיה לא לומדים בהתכתבות, ובהתאם, אבחון של רעשים בלתי מוסברים לא עושים באינטרנט. אז עשה אחת משתיים - או שתבודד את מקור/מקום הרעש ותגדיר לנו במדויק מאיפה הוא מגיע, או שתקח את המונגוס לחנות הרצינית הקרובה לאבחון וטיפול...

kazadodive

New member
האופניים גונחות הבהרה

טוב אז קודם כל אם היה מדובר רק בבעייה פעוטה כגון ניקוי לכלוך או שימון השרשרת בשביל למנוע את הרעש אשרינו. לצערי לא כך הוא הדבר. והאופניים של מתוחזקות בד"כ טיפ-טופ כלומר ניקוי ושימון אחת לשבוע/לאחר כל שתיים שלוש רכיבות+ טיפול תקופתי ובדיקה אחת לשלושה עד ארבעה חודשים. דבר זה היה נכון עד לפני שלושה חודשים בהם לקחתי פסק זמן (לא מלא)מרכיבה. כאשר שמעתי את הרעש לראשונה. מאז שחזרתי לרכוב האופניים כבר היו במעבדת אופניים והם לא מצאו שום בעייה אך ליתר בטחון כיווננו את מיקום הבולם. והנה פחות מחמש דקות רכיבה מהמעבדה בדרכי הביתה והן החלו גונחות שוב. ולכן אני משער שמדובר בבעייה בצירי הגלגלים (WTB מאחורה , WTB עם ציר חלול לחיבור מהיר לבולם זעזועים PIKE מלפנים). מה שאני מבקש כאן הוא לדעת האם מישהו אי פעם נתקל בתופעת השריקה המרגיזה שנשמעת מכיוון הגלגלים, בכדי שיוכל לאשש את השערתי ויוכל להפנות אותי למעבדה שבה איזה טכנאי שמומחה בטיפול וגירוז נאבות. או שמא עליי לבנות את הגלגל מחדש ואזי חשבתי להחליף את הצירים הקיימים הצירים מחברת DT-SWISS . ואולי הבעייה היא רק בדיסקים וצריך להחליף אותם (ושוב בבדיקה פשוטה של קירוב הגלגל לאוזן תוך כדי סיבוב אין שום רעש חיכוך עם הרפידות).

ronenal10

New member
חוסר יסודי בפרטים

לא מצויין האם אופנים שיכוך מלא או לא. לא מתואר האופי של הרעש האם בזמן דיווש או כל הזמן. האם כאשר מדוושים ברגל מסויימת או באופן רציף בזמן הדיווש. ללא תשובות לשאלות אלו קשה לתת לך עזרה.

ניגונים

New member
הוא דווקא כתב

אופני ש"מ (Moongose Teocali) אולי זה פשוט מדי, אבל אצלי, כשאין מספיק אוויר בגלגל, יש רעש מהצמיגים. אולי אתה צריך לנפח יותר אם עלית במשקל ? ועוד רעיון, לאחרונה , היו לי חריקות מעצבנות, ניסיתי לחזק ברגים, לפרק לנקות ושום דבר לא עזר, גם בחנות לא מצאו. אחרי חיפוש פה בפורום, קיבלתי רעיון , שלפתי את מוט האוכף, ניקיתי, שימנתי קצת, החזרתי, והחריקות נעלמו כלא היו..

shangu23

New member
רעיון נוסף

פרק את האוכף, נקה את המסילות היטב עם סבון, נקה גם את הבית במוט האוכף עם אותו סבון, אח"כ מרח שכבה דקיקה של גריז עדין והחזר למקום. אצלי עובד כל כמה חודשים כשמתחילות החריקות...

Saito

New member
אופניים גונחים....

חבל, אבל זה כך. אילו הם היו "גונחות" היית אמור להינות ולא להלין....

yz250il

New member
מיסבים של הזורועות שיכוך

בלינק של הבולם יש מיסבים שלא עושים תנועה מלאה(סיבוב שלם) בד"כ רק חלק קטן מאוד מהסיבוב. מה שקורה צד אחד של המיסב שחוק בעוד שהצד השני לא. בקיצור מחליפים מייסבים. אולי זה זה?

למעלה