האונס של אינאנה
(
מיתולוגיה בבלית
- עדיין אין שווה לה). אינאנה, בתו של אאה- אל החוכמה, טיילה בארצות רבות על מנת ללמוד את מקור חוסר-הצדק בעולם. משהתעייפה, שכבה תחת עץ גדול ונרדמה… במקום עבר בן תמותה אחד ששמו היה קוּ-קאלֵה-טוּדָה, ומשראה את האלה היפהפייה והחטובה- הוא ניגש אליה ובעל אותה בשנתה. כאשר אלת המלחמה והפוריות התעוררה משנתה וגילתה את מה שנעשה לה- היא זעמה ומילאה את בארות הארץ בדם. וכך, שואבי המים שאבו דם במקום מים מן הבארות, העבדים הביאו דם ולא מים בדליהם, הפילגש נאלצה לרחוץ את עצמה בדם ולא במים, והיה זה דם אותו הגֵרים שחורי-הראשים שתו. אף אחד לא ידע מתי כל זה יגמר. ואז אינאנה הכריזה בכל הארץ: "אני אחפש בכל מקום את האיש אשר התעלס איתי." אך חיפושה היה לשווא- משום שהיא לא מצאה את קלה-טודה. ושוב זעמה האלה, וחשבה מה תעשה בנוגע למצב. אז היא רכבה על ענן, ורכבה מעל לארץ עם הפיליפילי(פמלייתה הפרטית של אינאנה) כאשר סערה אבק וסערה עקבו אחריה והרסו את הארץ. אז האלה נעמדה על חולית במדבר וקראה: "אני אחפש בכל מקום את האיש אשר התעלס איתי." אך עדיין אינאנה לא מצאה את קלה-טודה... פעם שלישית זעמה האלה, וחשבה מה תעשה בנוגע למצב. אז, היא חסמה את כל הדרכים של הארץ -והאנשים שחורי הראשים לא יכלו לסחור ביניהם. אז קראה אינאנה פעם שלישית: "אני אחפש בכל מקום את האיש אשר התעלס איתי." אך היא לא הצליחה למצוא אותה למרות הכול. לבסוף, על סף ייאוש, פנתה האלה אל אביה- אאה, אל החוכמה והמים, וביקשה את עצתו. האל החכם הצליח התחקות אחר עקבותיו של קו-קלה-טודה והכריחו להתוודות בפני אינאנה. כאשר שמעה האלה את וידויו- היא דנה אותו למוות: "הן תמות! מה לך ולי? אך שמך, בכל זאת, לא ישכח: הוא יתקיימת בשירים ויהפוך אותם למתוקים... זמר צעיר ידקלם אותם בנועם בארמונו המלך, רועה צאן ישא את המילים במנגינה בזמן שירעה את הכבשים... המדבר יהיה ביתך [מעתה ועד עולם]."(הציטוט מתוך התרגום האנגלי למיתוס "אינאנה וקו-קלה-טודה", 290-310)
(