האומנם?

האומנם?

האומנם? ואולי כל הרייקי ומודעות פנימית נועדה לעבוד עלינו בעיניים? ואולי בעצם סתם כל עמלינו כדברי קוהלת? ואולי אין תכלית? ואולי זהו קש שעליו נתלים למצב שאין בו מוצא? החיים מרים כשאוכלים אותם ללא סוכר. ולפעמים כל הסוכר שבעולם לא ימתיק את המרות. פיצול אישיות

כי

קהלת פרק א דברי קהלת בן דוד מלך בירושלם: הבל הבלים אמר קהלת הבל הבלים הכל הבל: מה יתרון לאדם בכל עמלו שיעמל תחת השמש: דור הלך ודור בא והארץ לעולם עמדת: וזרח השמש ובא השמש ואל מקומו שואף זורח הוא שם: הולך אל דרום וסובב אל צפון סובב סבב הולך הרוח ועל סביבתיו שב הרוח: כל הנחלים הלכים אל הים והים איננו מלא אל מקום שהנחלים הלכים שם הם שבים ללכת: כל הדברים יגעים לא יוכל איש לדבר לא תשבע עין לראות ולא תמלא אזן משמע: מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש: יש דבר שיאמר ראה זה חדש הוא כבר היה לעלמים אשר היה מלפננו: אין זכרון לראשנים וגם לאחרנים שיהיו לא יהיה להם זכרון עם שיהיו לאחרנה: אני קהלת הייתי מלך על ישראל בירושלם: ונתתי את לבי לדרוש ולתור בחכמה על כל אשר נעשה תחת השמים הוא ענין רע נתן אלהים לבני האדם לענות בו: ראיתי את כל המעשים שנעשו תחת השמש והנה הכל הבל ורעות רוח: מעות לא יוכל לתקן וחסרון לא יוכל להמנות: דברתי אני עם לבי לאמר אני הנה הגדלתי והוספתי חכמה על כל אשר היה לפני על ירושלם ולבי ראה הרבה חכמה ודעת: ואתנה לבי לדעת חכמה ודעת הוללות ושכלות ידעתי שגם זה הוא רעיון רוח: כי ברב חכמה רב כעס ויוסיף דעת יוסיף מכאוב: ולפי מה שאני רואה שקרה למנהל הפורום שלכם עם אחותו רק מחזק אותי שקוהלת צדק. הוא החכם מכל אדם ידע מה הוא אומר. ועוד.... ספר העיקרים מאמר רביעי פרק כט שתי שנים ומחצה נחלקו בית שמאי ובית הלל, הללו אומרים נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא, והללו אומרים נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא, ונמנו וגמרו נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא אז בשביל מה כל זה? פיצול

hannan

New member
../images/Emo5.gif

1 ) האדם נותן משמעות -(?) או ו (!) - מחק את המיותר.... 2) חוקר הסבל הגדול ביותר בעולם אמר .... והגיע להארה (אכן בדוהא ידידנו)- מצד שני הוא גם בשביל רבים כבר גם מת. 3) אל תקח את החיים ברצינות מימלא לא תצליח לצאת מהחיים בחיים 4) תצחק על החיים כאילו היו הם יומך האחרון יום אחד תהיה צודק 5) מה זה משנה אם אתה אופטימי או פסימי מימלא בשני המקרים תמות- אבל לפחות יש את הבחירה למות אם חיוך או בסבל. הרוחניות בשביל כמה זה דרך לתת משמעות לחיים ולסבל - יכול מאוד להיות שזה אשליה אחד גדולה - אבל גם לאשליה יש משמעות סוביקטיבית -ומשמעות סוביקטיבית זה אמת- ואם לא מה כן? ועוד נקודה למחשבה - לקוהלת ולבודהא היה את כל העושר שבעולם עד שהבינו שהכל זה סבל - קוהלת המשיך להנות ולהתלונן בודהא המשיך ללמד על סבל ולהנות מזה.... החיים הם בדיחה אם מבינים את החוש ההומור שלהם - והחכמים צוחקים על הכל היתר מתלוננים על הכל ואולי אלוהים צוחק על כולם. הריקי בשבילי לפחות הוא דרך טובה יותר לתת משמעות לחיים ולעזור אחד לשני להתמודד עם הסבל - לפעמים כשאתה אקזיסטנציליסת ואתה מבין שכולנו באותה סירה (של סבל) יש כוח ועידוד מלעזור לזולת. ואם אפילו אדם אחד מחייך אליך בתמורה -יש משמעות לסבל- תנסה את לאו תזה (דאו דה צינג) במקום קוהלת -אולי החיוך ישוב לכמה דקות.. ואולי האושר זה היכולת להתלונן מי יודע-עולם מוזר ומרתק....

hannan

New member
סליחה -הכותרת נפלה

המכתב נמצא בהקשה על הפרצוף הירוק...

הכדור הוא עגול

חנן שבוע טוב משהו בי התחבר לצד ה"עצוב", מדוכא של החיים כשקראתי מה שכתבת. אנחנו אוהבים רק חלק מהדברים שאנחנו פוגשים אצל עצמנו אבל אסור לנו לשכוח שאם יש עצב ישנה גם שמחה אם ישנו פחד ישנה גם אהבה והדבר המעודד הוא שכגודל העצב כן גודל השמחה וכגודל הפחד כך גודל האהבה וכן הלאה. רק צריך לזכור זאת ולדעת שהכדור הוא עגול, פעם למטה ופעם למעלה. שנזכה להיות יותר למעלה. הרייקי באמת עוזר לשאוף להגיע יותר למעלה. עופרה

hannan

New member
לעופרה היקרה,

בהחלט נכון, אבל גם עוזר לזכור שככל שההר גבוה יותר אחכ´ יבוא ירידה גדולה יותר- וכאשר הכל במישור אין אתגרים אין מטרות אין שמחה על הצלחה אין הערכה על הזיעה שהשקענו למעמץ וכו´ - החיים הם דינמיקה וזרימה ודיכאון וכו´ הם חלק אינטגרלי מהם- ומי שאוהב באמת את החיים אוהב הכל! הייתר לו באמת אוהבים לחיות פורים שמח לך ולכולם!

urifelsher

New member
לא שאלתי את קהלת

היה לי דיון ויכוחי עם דתי לפני כמה ימים והוא כל הזמן ציטט לי מהתנך ומדיברי רבנים. ואני לתומי שאלתי אותו כל הזמן לדעתו והרגשתו אבל תשובה אין. אז פיצול אישיות יקר למה הסרקסטיות והשחור? שלך ,תסתכל פנימה ושתגלה למה.תגיד לו תודדדדה אבל אני לא זקוק לך יותר אז בי בי לך. אור ואהבה אורי

למעלה