האויו מינה סאן^-^

lily kane

New member
האויו מינה סאן^-^

שלומות לכם אנשים, שמי שירלי (או לילי איך שנוח) אני בת 19 אבל בקרוב 20 אני מציירת בערך 4 שנים בסגנון הזה בזמנו עשיתי את עבדות הבגרות שלי באמנות בסגנון הזה אני פעילה בפורמים בנושא כ3 שנים בערך וגם בקוספלי בתקופה האחרונה ומן הסתם יש לי משיכה ליפן ולתרבות שלה מעבר למנגה רציתי לבקש מכם מספר עצות מכיוון שקראתי כאן קצת וקיבלתי תמונות מצב של אנשים טובים ומעניינים ובכן אני מעוניינת ללמוד יפנית אני חושבת שבנוסף לעזרה בהבנת השפה עצמה זה גם יכול לספר לי עוד על התרבות לאחרונה יותר מקמות נפתחו לכך אני מעוניינת לחפש מקום או מורה אשר יוכל ללמד אותי אני מעוניינת לא רק בלימוד הדיבור (לזה אני יודעת שיש קורס בברליץ) אלא גם כתב (אם אנני טועה יש 4 סוגי כתב יפני אבל אני מחפשת שלפחות ילמד את הכתב שנמצא יותר בשימוש) אם אתם מכירים מקום טוב או להפך מקום שלדעתכם אסור בשום אופן ללכת אליו אני ישמח עם תגיבו הדבר השני שרציתי לשאול הוא הרבה יותר על תחום האנימה והמנגה ובכן בארץ יש בתי ספר לאנימציה בכללי אבל יודע לי שביפן יש בתי ספר לאנימה וכאן השאלה מתפצלת לכמה כיונים ראשית האם לפי ידעתכם יש גם בתי ספר למנגה (לקומיקס) שנית הוצאה כספית יש לכם הערכה כמה היא העלות הכללית של דבר כזה? המשך יום טוב, לילי

last day

New member
ברוכה הבא ../images/Emo13.gif

אני יודעת שבחנות קומיקזה יש מורה שמוכנה ללמד לצייר פר-שעה. יש בקישורים מספרי טלפון של מורים וזה יעזור לנו לדעת באיזה איזור של הארץ את גרה

lily kane

New member
לצייר

אני יודעת יפה מאוד אני צריכה מורה ליפנית השפה לא לציור אני גרה קרוב לנתניה

lily kane

New member
כן

אמרתי שאני מציירת 4 שנים בסגנון הזה ושהשתמשתי בו בבגרות שלי באמנות מעשית (תערוכה)

GnomeBubble

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל, כל הכבוד על הודעת הפתיחה המפורטת. אני אנסה לענות, במה שאני יכול, נושא נושא: מקומות ללימוד השפה היפנית בארץ כמו שאמרת, יש את ברליץ, והם אכן שמים דגש על הדיבור. אני שמח שאת מתעניינת בכתב ולא נרתעת מהסיבוך שבללמוד אותו, כי הכתב הוא חלק אינטגרלי מהתרבות והשפה היפנית וחבל לוותר עליו. אז, אם נשים את ברליץ בצד, אני מכיר שתי אפשרויות: חוגים באוניברסיטה או מורים פרטיים. בקשר לחוגים באוניברסיטה, תצטרכי לברר ספציפית בכל אוניברסיטה, אבל יש חוג לימודי המזרח-הרחוק בחיפה, ת"א וירושליים ואני יודע שלפחות בטכניון בחיפה יש עוד חוג יפנית למתחילים. כל האוניברסיטאות האלו בהחלט שמות דגש על הכתב (אולי אפילו יותר מדי
). אם תוכלי להיכנס בתור שומעת חופשית או לא - זה כבר תלוי במדיניות של האוניברסיטה. אני מניח שיש גם קורס בדיאלוג (של האוניברסיטה ההפתוחה) אז שווה לנסות. אופציה שני היא מורים פרטיים. יש הרבה כאלה בלוחות, וזאת נראית לי האופציה האופטימלית אם יש לך כסף. הם כבר ילמדו אותך מה שאת רוצה. הכתב היפני יש 4 סוגי כתב (קאטאקאנה, היראגאנה, קאנג'י ורומאג'י), ומתוכם הרומאג'י הוא לא שימושי במיוחד, אבל זה הכתב שאותו את מכירה (זה בסך הכל תעתיק של יפנית באותיות אנגליות). על שאר סוגי הכתב אפשר לקרוא ב-FAQ של הפורום, אבל הם כולם בשימוש, ביחד. אלא פשוט 3 מערכות כתב שונות שמערבים אותם ביחד (כמו שבאנגלית מערבים אותיות רישיות ואותיות קטנות). עלות כספית של שומע חופשי באוניברסיטה היא כלום (טוב, כמה שקלים לכל שיעור על האוטובוסים אולי), אבל לא בטוח שתוכלי להיכנס. מורה פרטי כבר עולה לא מעט כסף, וזאת אחת הסיבות שאני לומד לבד. בתי ספר לאנימה אין בארץ למיטב ידיעתי, למרות שזה בטח ישתנה בקרוב עם כל הפופולריות של זה עכשיו
. יש מן הסתם ביפן, למרות שעדיין, עד כמה שאני יודע, רוב המנגקה/האנימטורים היפנים פשוט לומדים לצייר לבד וחלקם הופכים את התחביב למקצוע.

lily kane

New member
תודה רבה ^^

אממ מורים פרטיים נראה עם יהיה לי כסף לזה.. אממ שומע חופשי הכוונה שזה מישהו שלומד לא בשביל תואר? אני לא נרעטת גם בגלל שיש לי קליטה מהירה לשפות זה בהחלט יהיה שימושי כאן. אוי ויי 4 סוגי כתב ש 3 מהם מאוד שימושים טוב זה הולך להיות ארוך...לא נורא^^" בעיקרון לגבי אנימה הדבר הכי קרוב שידוע לי שיש בארץ הוא תואר באנימציה רגילה אבל אני לא יודעת האם עוברים שם על כל האספקטים שעוברים באנימה תוהה שוב האם יש בית ספר למנגקה אני מודעת לכך שרוב האנימטורים מנגקה לומדים לבד אבל מכיוון שאם אני ירצה לעבור לשם ולהצליח בתחום עם יהיה לי לפחות נסיון כלשהו מוכח כמו תעודה מבית ספר יפני זה יכול לעזור לי ואולי לתת לי איזשהו יתרון

GnomeBubble

New member
אני זוכר שקראתי פעם משהו

על זה שמערביים מוזמנים לעבוד בסטודיו ג'יבלי, אבל לא יודע עד כמה זה נכון/עדכני. בכל אופן, אני חושב שנניח והצלחת להשיג ויזה ביפן, תוכלי לעבוד בתור מתמחה - לא צריך הכשרה כל כך גבוהה לזה, וככה בעצם רוב האנשים מתחילים. זאת די עבודה שחורה, בכל מקרה, אבל ככה זה :-|. אני מניח גם שאפשר למצוא שם בתי ספר, ואולי גם תוכלי למצוא ויזות לימודים בנושא, אבל מכיר את זה, אז שווה לנסות בגוגל (ונסי לשאול גם בפורום מנגה ואנימה או פורום אנימציה). בקשר לכתב, אל תיבהלי: שני הסוגים הראשונים הם שני אלפבתים קטנים יחסית (40 סימנים פשוטים כל אחד, וזה באמת לא בעיה ללמוד כל אחד בשבוע-שבועיים, אם משקיעים). אלה סך הכל שתי צורות שונות לכתוב את אותן האותיות. הבעיה היחידה היא הקאנג'י, שיש 2000-5000 כאלה, תלוי איך סופרים (3000 זה מדד סביר לדעתי). קשה, דורש השקעה, אבל שווה את זה.

lily kane

New member
סטדיו גיבלי

עובד בשיתוף עם דיסני אז באמת יתכן שיעסיקו שם רק מערביים אמממ יש לי טראומות מפורם מנגה ואנימה של תפוז אני לא יפרט בו רק נגיד ככה לפי מיטב ידעתי הרוב שם קטנים ממני ובני גילי ואין להם ממש ידע בזה יש סרט אנימה קצר שמסביר על סטדיו ועל העבודה של האנימטור בצורה לא רעה אממ לפי הבנה שלי אני הנחתי שבהתחלה הם יתנו לי לעשות את האין אנד בטווין שזה פחות או יותר העבודה השחורה ככה שאני די מודעת לזה אבל חפיף זה לצייר זה משהו שאני אוהבת ומתחברת אליו אז נחייה ^^ תודה על הפירוט על האתיות! אני ישתדל להשקיע

GnomeBubble

New member
אם זה משהו שאת אוהבת, אז שווה לנסות

אבל בכל מה שקשור לעבודה ביפן, אני הייתי יותר מודאג לגבי הוויזה. בטח שמת להודעה ששלח כאן השבוע בחור אחר שרוצה לעבוד ביפן (ואם לא, תחזרי אחורה לדף השני, נראה לי שהיא נמצאת שם). המציאות המרה היא, שתצטרכי קודם כל לעבוד קשה בשביל הויזה. ברגע שכבר תגיעי לשם ותמצאי עבודה, אני בטוח שזה כבר יהיה חוויה...

GnomeBubble

New member
בעצם

ההודעה שדיברתי עליה נמצאת אפילו בדף הזה. מדהים לפעמים כמה שלפני שנה נראה כמו אתמול ולהיפך.

אני לא יודעת אם בעולם האנימה

והמנגה מקובלת השיטה של עבודה כשוליה אצל אמן מרכזי בתחום. אם כן את יכולה לפנות למישהו כזה ולבקש ממנו שיהיה הספונסר שלך (מעין סוג של ערבות) ואולי על סמך זה תוכלי לקבל וויזה. להיות שוליה של מישהו זה אומר לעשות הרבה עבודה שחורה בהתחלה, אבל אני מבינה ממה שכתבת כבר שזה פחות חשוב לך. (ודרך אגב - כל הכבוד
על הגישה). אפשרות אחרת היא ללמוד או לאסוף נסיון התחלתי בארץ או במקומות באירופה ואז לנסוע ליפן להתמחות (עם מכתבי המלצה ותעודות על הנסיון שצברת). סביר להניח שבמצב כזה יהיה לך יותר קל לסדר עבודה מחוץ ליפן ולהכנס על וויזה.

lily kane

New member
תודה רבה

האמת שהרעיון של שוליה זה רעיון נפלא אבל אני לא יודעת איך אני יוצרת קשר עם האמנים שם עם יש לך רעיון אני ישמח אני לא בטוחה שאני מבינה את הרעיון של הלתמחות זה בעצם ללמוד בבית ספר של אנימה אחרי שכבר קיבלתי תעודות של אנמיציה?

lily kane

New member
וויזה

ראשית כל כן ראיתי את ההודעה אתה מדבר על הטבח (בהצלחה לו!
) אני חושבת שעם אני יבוא בתור סטודנטית למשל לבית ספר לאנימה אז יהיה לי יותר סיכוי לקבל וויזה בקלות ואחרי ההתמחות לקבל אשרת עבודה... העניין הוא שאין לי מושג לגבי תקציב של לימוד כזה... אל תדאג אני ישתדל לעבוד קשה על הויזה! אבל קודם נתחיל מהבסיס נלמד יפנית! בעקבות התגובה הראשונה שלך אני כבר יודעת איך אני הולכת ללמוד תודה רבה על כל העזרה

raisingod

New member
ויזת תרבות /תלמיד לבי"ס לאנימה:

בררתי קצת ונראהמכי הדבר הוא יותר מסובך מאשר לימוד אומנות לחימה/קליגרפיה ביפן. ככל הנראה הנושא נמצא בעדיפות נמוכה במתן הויזת לימודים ובכלל לא נמצא תחת קטגורית של ויזת תרבות. בעקרון מה שזה אומר זה שכדי לקבל ויזת תלמיד לבי"ס לאנימה( לא לאומנות!) צריך לקוות שבשנה הזאת לא יגיעו למכסות הויזות השנתיות( כן יש דבר כזה)

lily kane

New member
אוי ויי

אממ ככה אולי אני באמת יחשוב יותר על לעבור ליפן דרך התמחות אה ותודה רבה לך על שטרחתה לברר אני מאוד מעריכה את זה

raisingod

New member
זה לא נורא

יש סוגות ציור אחרות שאליהם ניתן לקבל ויזת תרבות :)

למעלה