האוטופיה שלי לאוניברסיטה באספרנטו

מור ד

New member
האוטופיה שלי לאוניברסיטה באספרנטו

איפשהו באירופה, צריך להקים אוניברסטיה- ילמדו שם מקצועות שונים אבל באספרנטו, הלימודים יהיהו הרבה יותר זולים מאוניברסטיה רגילה, והתואר שיקבלו יוכר כתואר בנא"ל- זה יקדם את האספרנטו מאד!

רעיון יפה

מור בהחלט רעיון יפה
אגב יש כמה יוזמות בכיוון. בין השאר אולי כדאי לציין כי אני עצמי הייתי נוכח בהקמת קתדרה לפסיכולוגיה באוניברסיטה ברומניה, אשר הוקמה באספרנטו. המוסד הוקם על ידי פרופסור שהוא אספרנטיסט, וכל הדיונים בנידון נערכו באספרנטו. לא יצא לי לבקר שם מאז או להתעדכן, אבל מעניין אם יש שם שילוט באספרנטו.

zik22 kiss me

New member
אוניברסיטה באספרנטו קיימת כבר

מרכזה נמצא בסן-מרינו, איטליה.

zik22 kiss me

New member
לימודי בלשנות וספרות אספרנטו

באוניברסיטת ELTE בבודפסט, הונגריה קיימת קתדרה ללימוד ספרות ובלשנות אספרנטו וגם לימודי תואר למורה מוסמך (הוראה) לשפה.

מור ד

New member
בלשנות?! ../images/Emo7.gifאני מאושר!../images/Emo6.gif

בלשנות זה העתיד שלי!!!!!!!!!!!!! אני מאושר! מצאתי את המקום שלי!

zik22 kiss me

New member
ואני מאושר שאתה מאושר ובגלל הסיבה

אחרי שתלמד אספרנטו בסיסית ואם תרצה להתמחות בבלשנות של השפה (ניתן להגיע עד דוקטורט) יש אפשרות ללמוד במין אוניברסיטה פתוחה, אבל פעמיים בשנה יש צורך בנוכחות אישית בפולין, כדי לשמוע הרצאות ולהבחן. הלוואי ותתמיד ברצונך, אזי תלמד ותגשים גם את חלומי. אז קדימה, ב-13 במאי אני מקווה לשמוע אותך מדבר (אפילו עם שגיאות) בפגישה במועדון הנוער "ביכורי העיתים" בת"א מול מפעל הפיס. חזק ואמץ!

sagxulo

New member
../images/Emo63.gif כבר יש!!!Akademio Internacia

ב-San Marino )ITALIA( פועלת אוניברסיטה למדעים באספרנטו!!! http://www.forst.tu-muenchen.de/EXT/AIS חג שמח לכולם! ג'אן פיארו

DoronModan

New member
גני ילדים

בהקשר לאוניברסיטאות בא-ו, אני דווקא הייתי רוצה לראות גני ילדים. אם יש גנים תורניים (של ש"ס), למה שלא יהיו גנים שיחנכו לשלום בין-לאומי, באמצעות אספרנטו? כמובן שהדבר כמעט בלתי אפשרי להגשמה (למעט הקונגרסים לילדים המתקיימים למשך שבוע בלבד פעם בשנה, ו-4 גנים בירוון בירת ארמניה, אותם מנהלת ידידתי האספרנטיסטית - אני גאה לציין שהיא אימצה את הרעיון שלי, והילדים שרים ומדברים קצת באספרנטו, היא שלחה את צוות הגננות שלה לקורס אספרנטו). כרגע קשה ליישם רעיונות כאלה, אבל ככל שיהיו יותר אספרנטיסטים בעולם, כך יהיה יותר קל להגשים פרוייקטים של אספרנטו במערכות החינוך השונות. ואם כבר דיברנו על אספרנטו בחינוך, מדוע לא תנועות חברתיות של אספרנטו כגון "הירוקים" וכיוב'?... שוב, ככל שאספרנטו תגדל, כך יהיה לה קל יותר לגדול...

zik22 kiss me

New member
הגודל לא קובע

לפי הגישה הזאת לא נגיע רחוק, 116 שנים מאחורי תנועת האספרנטו מוכיחות זאת. 10 אספרנטיסטים שמדברים שוטף והשפה היא לחם חוקם התרבותי היומיומי שווים הרבה יותר מ-1000 מגמגמי נצח.

למעלה