האודי!

האודי! ../images/Emo9.gif

טוב, בכל אופן, אני חדשה פה. היי. גיליתי היום את עניין החלומות הצלולים, וזה ממש מדליק אותי. בעקבות ההתעניינות התברר לי שאני זוכרת חלום צלול אחד שהיה לי, ממש ממש מזמן (משהו על אלאדין
), שאחי הגדול ואבא שלי נכנסו ממש מזמן לקטע והצליחו לחצלל כמה פעמים, ושאבא שלי אשכרה הצליח פעם לארגן לעצמו מסע אסטרלי שכזה, נשמע די מגניב. לגמרי בא לי לנסות לחצלל, אבל יש כמה גורמים שנורא מאיימים על זה מבחינתי: 1. המכשפה ההיא. לא בא לי לפגוש אותה בכלל. 2. כל העניין של להיכנס לחלומות צלולים, לא מפריע לריכוז ביום-יום, או משהו כזה? 3. יש כל כך הרבה שיטות, שלגמרי הלכתי לאיבוד. אעריך עזרה.

אה, ועוד שלושה דברים!

(כי אני ממילא לא מצליחה להירדם עכשיו. אוּף.) 1. חשבתי על זה, ואתם חושבים שייתכן שבין ההשפעות המעשיות של החלום הצלול נמצאת גם גמילה מהתמכרויות? למשל, יכול להיות שאני מעשנת כבדה, ובחלום הצלול שלי אני מדמיינת במכוון פגישה עם מין קוסם מופלא שמטיל עליי קסם לגמילה מהסיגריות, וכשאני אקום, אשכרה ישפיע עליי אותו "קסם"? (נו, זה נשמע די הגיוני! תת מודע והכל!
) 2. אתם חושבים שעוד השפעה יכולה להיות שיפור למידה למבחנים? זאת אומרת, אם במהלך החלום הצלול אני מדמיינת חומר למבחן בהיסטוריה, אני אזכור אותו טוב יותר במבחן שלמחרת? (למרות שאני לא יודעת אם שנת חלום צלול היא הטובה ביותר לפני מבחן
) 3. מהי, לדעתכם, השיטה הטובה ביותר לחלום צלול, תוך המנעות משיתוק שינה ? *פחדנית ממש*

יו, וגם -

ממש בשניה הזו הבנתי שהארי פוטר חלם חלום צלול, בספר החמישי
! (הדברים האלה קורים לי כשאני לא ישנה מספיק
)

יש לו את הקטע הזה,

שהוא חולם כמעט בכל לילה שהוא הולך לכיוון הדלת של מחלקת המסתורין, ובסופו של דבר מתחיל להתוודע לעובדה שזה חלום ומחליט לפתוח את הדלת. כל הסיפור מתברר בסופו של דבר כחדירה של וולדמורט למוח שלו. אחחחח, הארי פוטר
. אגב, יש מצב שכמעט נסעת פעם לאירופה עם גיל דורון?

Roy1232

New member
אוקיי... זה יהיה קצת ארוך

המכשפה היא רק תופעת לוואי של כניסה לשינה בצורה מודעת - זה קורה תמיד ואין מה לפחד, זה רק עוד שלב בדרך להירדמות. אם את עדיין מפחדת, אפשר לחכות עם עשיית חלום צלול מתוך מודעות (שזו שיטה שנקראת WILD, ומן הסתם רק בה נמצא אפקט המכשפה) ולהתחיל מMILD ובדיקות מציאות (שזה מה שמומלץ בד"כ להתחיל ממנו). המנהל כאן עשה עבודה ממש טובה עם מדריך משלו לכל השיטות, ויש את האתר בלינק בצד שמשאל של העמוד (גם אתר טוב מאוד). בנושא של ההתמכרויות וההתגברות על פחדים יש לחלומות השפעה גדולה מאוד, אני לא יודע כמה השפעה בדיוק - אבל הם עוזרים. לגבי הלמידה, גם אני חושב שאפשר - אבל זה לא יהיה אפקטיבי, גם בגלל הזמן הקצר בד"כ של החלום וגם מהסיבה הפשוטה שאם תדמייני חומר להיסטוריה שאת לא זוכרת רוב הסיכויים שהוא יהיה כמו שהוא - מומצא
. (הבגרות ב14/6 הא?
) הימנעות משיתוק שינה - שוב, פשוט לנסות שיטות שלא קשורות לעשיית חלום צלול מעירנות. אבל שיתוק שינה זה כיף
מקווה שעזרתי

תודה! ../images/Emo24.gif

טוב, בגרויות אין לי כבר די הרבה זמן, תודה לאל. חשבתי אולי על מעין הכנה למבחן, אולי אפילו כזאת שעושים מיד אחרי שלומדים את החומר. טוב נו, לא משנה
ושיתוק שינה נשמע אחד הלא כיפיים
. כל כך מפחיד אותי, אפילו בלי קשר לוויילד, שפתאום אני אתעורר ואשמע מסביבי התלחששויות וצחקוקים, ומישהו ישב לי על החזה וינסה להרוג אותי בדרך ברוטאלית כלשהי. אני מבטיחה לך, שאם וכאשר דבר כזה יקרה, החשד האחרון שלי בנושא יהיה שמדובר בשיתוק שינה
אגב, הקטע של השיתוק, ושל לצאת ממנו ע"י הזזה של אצבע אחת, ממש ממש הזכיר לי את קיל ביל

mejisa

New member
לא תמיד פוגשים במכשפה

המכשפה היא תוצאת לוואי שלא מופיעה אצל כולם, בדרך תשמעי רעשים עזים ומוזרים ותראי צבעים משונים. יכול להיות אפילו שמיקי מאוס יבקר אותך במקום המכשפה

Bluescale

New member
גם לא כולם חווים אותה

זוהי תופעת לוואי שקורה בגלל שליפת מידע פנימית מזיכרון ארוך-טווח/קצר טווח. אנחנו שומעים קולות רואים צורות מרגישים תזוזות מהזיכרון בלבד.קוראים לזה אפקט המכשפה בגלל הנגיעות המוזרות (כמו מכשפה שכישפה אותך ונגעים בך). זה לא אמיתי. לא כולם חווים תופעה זו. זה לא נדיר אבל לא כולם חווים אותה. ו... ברוכה הבאה!!!!
פבל.

בקשר לשיתוק השינה

זה לא מפחיד את תמיד יכולה להשתחרר מהמצב ויש לך שיתוק שינה לא יהיו לך את כל הדברים המפחידים הדברים המפחידים יקרו כשתגיעי לסינדרום המכשפה את תוכלי לראות דמויות לפעמים גם נגיעות וגם תשמעי קולות (מוכרים,לא מוכרים)

silverhawk

New member
ועוד שלוש תשובות

1. אכן כן. זה לא תהליך מהיר ופשוט, אבל עם ההשקעה הנכונה, החלומות הצלולים עשויים לסייע בתהליך הגמילה. 2. כאן לצערי התשובה היא כנראה שלא. סביר להניח שהדברים שאת 'תלמדי' במהלך החלום לא יהיו נכונים. עם זאת, השינה עצמה עוזרת בהטמעת החומר במוח. 3. בתור התחלה, אני ממליץ לך לעבוד על בדיקות מציאות ועל השיטות להגברת הצלילות. בשלב הבא תוכלי לנסות את שיטת הMILD אשר אינה כרוכה בשיתוק שינה.

silverhawk

New member
אלוהה :)

ברוכה הבאה לפורום!
1. אפקט המכשפה זהו תופעת לוואי שמתרחשת לעיתים בעת ניסיון WILD (אחת מן השיטות המתקדמות). אמנם יצא לחוויה הזו שם מאוד רע, אבל ראשית, לא כולם חווים אותה (מבין אלו שמנסים את הWILD), וגם מי שנתקל בה לא בהכרח מפחד. זה מאוד אינדיבידואלי. 2. ממש לא, אין לחלומות הצלולים השפעה על חי היום יום. 3. נסי לקרוא את אתרו של אלון ברמן ואת השאלות הנפוצות. זה לא כזה מסובך כשמתחילים להבין מה קורה.

idan334

New member
את מצויין לחלומות צלולים.

האתר של אלון ברמן,ממליץ בחום... בהצלחה! ותעדכני..

תודה לכולכם! ../images/Emo24.gif

קראתי את ה-FAQ ואת כל האתר של אלון ברמן שבע פעמים בערך, אתר ממש ממש מגניב! ממש בא לי להתחיל לנסות ליצור לעצמי חלומות צלולים, אבל אני בתקופה די עמוסה כרגע, וחפיפה לא תהיה הדבר הכי נוח בשבילי. כמובן, שבלי לשלוט על זה בכלל, אני עושה בדיקות מציאות מדי פעם וחושבת על כמה נחמד יהיה להתעופף ולעבור דרך קירות
אה, ועוד משהו, הבנתי שבספרים של קרלוס קסטנדה הוא מדבר המון על כל עניין החלימה הצלולה - מישהו כאן קרא? ממליץ? ושוב תודה!

idan334

New member
ברור שכיף!

ברגע שתשלטי בחלומות הצלולים שלך,לעבור דרך קירות ולעוף יהיו רק קצה הקרחון! עוד דבר אחד שכדאי שתדעי,לחלומות צלולים יש קיצור פה בפורום,אז לפעמים במקום חלומות צלולים אומרים חצלולים או חצלול במקום חלום צלול. לא קראתי את הספרים של קרלוס קסטנדה אבל ראיתי שברשימת הספרים שלו יש ספר שנקרא "אומנות החלימה" יכול להיות שזה ספר שמדובר בו על חלומות צלולים. בהצלחה בהמשך

למעלה