הרצון
הרצון הוא מעין המנוע הראשי שלנו של הנשמה שלנו, ואולם יש מצב בו יש לנו הרבה רצונות חלק מהם אפילו סותר האחד את השני. אם כך מהו הרצון ומה הם הדברים או הכוחות המיוחסים לו. על מנת לענות על זה בהתאם למה שאי סובר באמת מהו הרצון אצטרך להתייחס קצת לתפיסת העולם המיסיטית שלי, הנשמה של כל אחד מאיתנו מחוברת על לרמה שאפשר לקרוא לה האלוהית, ומשם יש לנו רובדי השתלשלות הנובעים שכבה מתוך שכבה כאשר כל שכבה רחוקה יותר כאשר כל שכבה אטומה יותר לפרוש הנקי של הרצון מהשכבות הקודמות , כאשר כל שכבה מפרשת ומטה את הרצון ומיישמת אותו בהתאם לפרשנות שלו , עד כאן התאור של הסולם היורד של הרצונות, ובעצם הצורה השונה בה הוא מתפרש בכל רמה, ואולם בדרך כלל אנחנו חיים בעולם בו יש המון כיוונים של משמעויות שכל אחד מושך לכיוון אחר, חלק הם מהרצונות שלנו וחלק מהם הם הרצונות של החברה שאנחנו מסכימים איתם וחלק מהם הוא רצונות שאנחנו לא כל כך מסכימים איתם ברגש שלנו אבל עושים אותם מתוך חוסר ברירה לשלם את המחיר בצורה כזאת או אחרת. הדוגמא הכי טובה היא של למשל מעשן או אלכוהוליסט, כל אחד מהם רוצה באמת להפסיק, אבל הרצון הזה הוא הרבה יותר אנטלקטואלי מאשר נובע מתוך שכבות פנימיות באישיות ככל שהרצון נובע משכבה עמוקה יותר באישיות כך העוצמה שלו ושל ההשפעה שלו על העולם שלנו חזקה יותר בתפיסה שלי רצון טהור כמעט בורא, יכול לשנות מציאות במעמקיה, במקום אחרת בזמן אפילו לפני שהיא קורת, המציאות החיצונית קורת ברמות הפנימיות של הרצון עוד לפני שהיא מתיישמת בעולם החיצוני כמו שאנחנו מכירים אותה. אני יודע שזה נשמע מוזר, ואולי לא ברור אבל לא פה המקום להכנס לזה יותר מדי, זה דורש לפתח את הנושא.