האדם והרצון

האדם והרצון

רציתי לדעת האם ישנם מאמרים או מישהו שיכול להסביר לי למה אני לא מצליח לחיות איך שאני רוצה או לאמץ לעצמי דפוסי התנהגות שאני רוצה, מה זה בכלל רצון?

הכרח וחופש הרצון.

הוי, ברוך בואך לעולם הפילוסופיה. אתה מדבר על הבעיה הפסיכופיסית. על הדיכוטומיה בין גוף לנפש. אלפי התנצלויות אם אני שולחת אותך למסע חיפושים (אבל אתה ביקשת :) ) : דפדף לך גם בפורום השכן (פורום פילוסופיה לכל) , על זה שם בעיקר מתדיינים. אם ברצונך להתמקד, לחץ על חיפוש בפורום, תוך הזנה על המילים: רצון, דטרמניזם, חופש רצון וכדומה. בהצלחה.

רצון

רצון הוא הדרך שלנו לומר לעצמנו שעלינו למלא, עבור עצמנו, צרכים מסויימים. אלה יכולים להיות צרכים חומריים או רוחניים. הרצונות שלנו נוגעים בכל תחומי ההוויה של קיומנו. אנשים רבים אינם מצליחים לחיות כפי שהם רוצים, היות שיש להם "חסמי הצלחה"- הם אינם מאמינים בעצמם וביכולתם האישית, האינטלקטואלית, החברתית... הם עצלים מדי או חוששים לזוז ממקומם הבטוח אל עבר מציאות שונה, אליה הרצון שלהם מבקש להוביל אותם. הבשורה הטובה היא שדפוסי התנהגות ניתנים לשינוי. ניתן לייצר למידה חדשה שתניב דפוסי התנהגות חדשים ורצויים. חושבת שתפיק תועלת מפנייה למאמן אישי טוב. בברכה, גילת א.

spirit73

New member
רק רצון לא מספיק.אנחנו מאוד תלויים מסביבה.בוא

נקח ארבע ילדים: 1 מסביון- הוא דיסלקטי קשה. אבל כל הכבוד לו הוא מחליט להתגבר על הבעיה.לומד.פונה למורים פרטיים.פונה למאמן אישי.ומצליח בתחומו - אומן.מנהל וכולה. 2 ילד למשפחה עניה. מאחד ערי הדרום. ללא קשיי למידה.אין לו מחשב בבית.למשפחה אין כסף לספרים.חברים שלו קוראים לו כל הזמן לא לבזבז זמן על הלימודים ולבוא לשחק. מה נראה לך יקרה לו. אחד מרבים יתגבר על כל הקשיים ויצליח. סטטיסטיקה של תעודות בגרות ידועה לכל. 3.ילד במשפחה חרדית. יש לו היסוסים על האמונה האישית שלו. יש לו משיכה לאומנות.כדורגל. מדעים מדויקים.פילוסופיה.כמה חוזרים בשאלה.מעט מאוד. 4. ילד במשפחה חרדית. הוא נמשך לגברים. המ הוא יעשה. לרוב כלום.יתחתן בשידוך.כולם יאשימו כלתו. אז לקרוא למקרה 2 ו3 עצל!? קצת מוגזם. לא ? לדעתי יותר חוששים ומוגבלים בסביבה שלנו, כפי שגם כתבת. לדעתי אנחנו הרבה יותר מושפעים מהסביבה שלנו. וגם הרצונות שלנו מושפעים מהסביבה שלנו.

אתה צודק מאד

לסביבה יש השפעה רבה על מהות רצונותיו של האדם. אך אל נא תשכח כי המושג "סביבה" הוא מושג מאד כללי; "סביבה" מורכבת ממעגלים פריפריים של "סביבות" קרובות ורחוקות יותר: משפחה מצומצמת, מורחבת, שכונה, בית-ספר, גם אמצעי התקשורת הם סוג של "סביבה"... סך כל ה"סביבה" שלנו הם כל אותם הדברים שאנו חשופים להם ומשום כך אף נתונים להשפעתם, במידה כזו או אחרת. כל אירוע, חוויה, תובנה- כל דבר שאנו חשופים אליו עשוי להשפיע על רצונותינו- כמיהה או דחייה. באשר למוטיבציה להגשמת הרצון- מסכימה אתך- לחששות מפני תגובת החברה נודע מקום ראשון במעלה בבלימת המוטיבציה לפעול כדי "לחיות כיצד שאני רוצה". זאת לצד חששות ופחדים שנובעים ממקורות אחרים (ואפילו עצלות- במקרים מסויימים). בברכה, גילת א.

angela8

New member
דוגמאות מעניינות

אני חושבת שזה צירוף של עוצמת התכונה לעומת עוצמת הסביבה. אם התכונה בעלת עוצמה חזקה מאוד אז תראה תופעות של הליכה עם הנטיה כנגד כל הסיכויים. אם זו נטיה ללימודים, או כישרון מוסיקלי, או כל דבר אחר. דבר שני בהחלט הסבייבה משפיעה אם ההשפעה הסביבתית הולכת יחד עם הנטיה היא מחזקת אותה מאוד. אם ההשפעה הסביבתית הולכת כנגד הנטיה היא מחלישה אותה, או אם אתה רוצה התוצאה היא שהפוטנציאל בא פחות לידי ביטוי. (בין אם בדוגמא של הילד העני או ההומוסקסואל החרדי.) אז אני לא יכולה לאמר בוודאות אם אנחנו מושפעים יותר מהסביבה. אני חושבת שזה תלוי בפרמטרים רבים. גם בעוצמת השפעת הסביבה. סביבה חרדית יש לה עוצמת השפעה גדולה יותר מאשר סביבה חילונית, וסביבה טולרנטית (נניח להומוסקסואליות) יש לה פחות השפעה מאשר סביבה לא טולרנטית.

spirit73

New member
לפי דבריך יוצא שהפשיעה גבוהה בערים מסוימים כי

לתושבים שם יש נטייה.כי אחרת היינו רואים התפלגות די שווה של פושעים בכל הארץ. אבל לא כך, נכון? ואני בטוח שלא התכוונת לכך .זה פשוט אני הוצאתי דבריך מהקשרם לצורך פרובוקציה. לדעתי השפעה של סביבה מאוד חזקה עלינו.הרבה יותר מנטיות אישיות.

angela8

New member
האמת - קראתי את מה שכתבת שלוש פעמים

ולא ככ הבנתי איך הדברים שלך קשורים למה שאני כתבתי... אני אשמח אם תבהיר את עצמך. אני שמחה לשמוע את דעתך לגבי מה משפיע יותר, אני אישית חושבת שזה קצת יותר מורכב מסביבה משפיעה יותר, או תורשה משפיעה יותר, נדמה לי שזה מה שניסיתי להסביר בהודעה שלי.

coach miriam

New member
מה עם 12 ילדים שגדלו באותה סביבה

באותה משפחה ....אחד יצא חשב ראשי בחברה מובילה ואחד יושב בבית סוהר על שימוש וסחר בסמים ....הסביבה זה רק מרכיב אחד בקיום שלנו... לכל אחד מאיתנו אישיות שונה... בחירות שביצעה הנפש שלנו לפני שבאנו לכאן...תובנות שאחנו מחפשים ... החיים במודעות הם אלה שמאפשרים לנו לבצע בחירות אחרות ולעשות שינוי בחיינו.

ברוכה הבאה...

הסביבה היא אכן "רק מרכיב אחד בקיום שלנו", אך היא מרכיב בעל חשיבות רבה מאד בעיצוב הזהות של האדם. היא מספקת מסגרת דטרמיניסטית להתפתחות דפוסי חשיבה ופעולה, שלא כ"כ פשוט לפרוץ אותה. למה כוונתך באמירה: "בחירות שביצעה הנפש שלנו לפני שבאנו לכאן"? בברכה, גילת א.

angela8

New member
זו טענה אנתרופוסופית

הנפש מחליטה באילו תנאים להתגלם פיזית בעולם. זה קשור לתיאוריית הגלגולים.

יודעת גם יודעת...

השאלה ששאלתי היא פאודו-אינפורמטיבית. עניינה אותי עמדת הכותבת באשר לעצם השימוש ברעיונות שכאלה במסגרת ייעוצית... בברכה, גילת א.

spirit73

New member
זה לא רק מה שהנפש בחרה.הרבה תלוי גם כמה הורים

השקיעו בילד. ובמשפחות שיש 12 ילדים, עם אחד שהוא התקדם והצליח והשני הצליח בבית הסוהר, לא פעם ילדים גדולים הלכו לעבוד ולילדים קטנים ניתנה אפשרות ללמוד. יש עכשיו סידרה תיעודית חדשה בערוץ 1 "רוצחים". שם אחד מבית סוהר מספר על ילדותו. הוא היה מגיע הביתה עם כסף גנוב. ביום שהוא לא היה מביא הביתה כסף אמו כעסה כי לא היה במה להאכיל את כל המשפחה. כל השאר אחיו קטנים גדלו נורמטיביים! זה סתם דוגמא קטנה. אני כמובן מסכים שלנו כאנשים יש גם השפעה על חיינו, אבל שלא נשכח שעם כל דמוקרטיה ו"שיוון הזדמנויות" הוא לא תמיד קיים -השיוון. ומגוון הבחירות הוא לא פעם מאוד מוגבל.

הרצון

הרצון הוא מעין המנוע הראשי שלנו של הנשמה שלנו, ואולם יש מצב בו יש לנו הרבה רצונות חלק מהם אפילו סותר האחד את השני. אם כך מהו הרצון ומה הם הדברים או הכוחות המיוחסים לו. על מנת לענות על זה בהתאם למה שאי סובר באמת מהו הרצון אצטרך להתייחס קצת לתפיסת העולם המיסיטית שלי, הנשמה של כל אחד מאיתנו מחוברת על לרמה שאפשר לקרוא לה האלוהית, ומשם יש לנו רובדי השתלשלות הנובעים שכבה מתוך שכבה כאשר כל שכבה רחוקה יותר כאשר כל שכבה אטומה יותר לפרוש הנקי של הרצון מהשכבות הקודמות , כאשר כל שכבה מפרשת ומטה את הרצון ומיישמת אותו בהתאם לפרשנות שלו , עד כאן התאור של הסולם היורד של הרצונות, ובעצם הצורה השונה בה הוא מתפרש בכל רמה, ואולם בדרך כלל אנחנו חיים בעולם בו יש המון כיוונים של משמעויות שכל אחד מושך לכיוון אחר, חלק הם מהרצונות שלנו וחלק מהם הם הרצונות של החברה שאנחנו מסכימים איתם וחלק מהם הוא רצונות שאנחנו לא כל כך מסכימים איתם ברגש שלנו אבל עושים אותם מתוך חוסר ברירה לשלם את המחיר בצורה כזאת או אחרת. הדוגמא הכי טובה היא של למשל מעשן או אלכוהוליסט, כל אחד מהם רוצה באמת להפסיק, אבל הרצון הזה הוא הרבה יותר אנטלקטואלי מאשר נובע מתוך שכבות פנימיות באישיות ככל שהרצון נובע משכבה עמוקה יותר באישיות כך העוצמה שלו ושל ההשפעה שלו על העולם שלנו חזקה יותר בתפיסה שלי רצון טהור כמעט בורא, יכול לשנות מציאות במעמקיה, במקום אחרת בזמן אפילו לפני שהיא קורת, המציאות החיצונית קורת ברמות הפנימיות של הרצון עוד לפני שהיא מתיישמת בעולם החיצוני כמו שאנחנו מכירים אותה. אני יודע שזה נשמע מוזר, ואולי לא ברור אבל לא פה המקום להכנס לזה יותר מדי, זה דורש לפתח את הנושא.

איילה50

New member
שאלת השאלות

כולנו רוצים ליהנות - זה ברור, ומחפשים דרכים שונות לממש את הצורך הזה - זאת עובדה. כל פסיכולוג יאמר לך ולי ולנו כי כוח המניע והדוחף את האדם הוא הרצון ליהנות, אבל הבעייה היא שכשאנו ממלאים את הצורך הוא חולף ולאף לעיתים אנו מואסים בגורם שקודם היה אמור להיות מקור ההנאה שלנו, דוגמאות אינספור קיימות. הדוגמא הקלאסית היא אהבה ברגע שהיא אינה מושגת אני נכספת אליה אך כשהיא מושגת וכבר שלי אני מזלזלת בה ועלולה אף לאבד אותה, מאמר מרתק "כוח הרצון וסוד ההנאה" באתר מאמרים. תהנה.

למעלה