האדם אדון לגורלו

jewjew1

New member
האדם אדון לגורלו

הגעתי למסקנה שלבני אדם יש הרבה בחירות בחיים והרבה צמתים. שני אנשים עזרו לי להגיע לתובנה זו, והם דווקא סופרים ולא פילוסופים. האחד הוא ברנרד שו שאמר:" אנשים אומרים שהניסבות הביאו אותם לאיפה שהם נמצאים, ואני אומר שהאנשים בוחרים את הנסיבות כדי להצדיק להיכן שהגיעו". השני הוא הפסכיאטר-סופר ד"ר ויקטור פרנקל שהעביר בי צמרמורת שסיפר על חייו כאסיר באוושויץ, הוא אמר שלאסיר היו שלוש בחירות עקיריות: להיות אדיש ולחכות למוות, להיות אלים ולגנוב אוכל מאחרים או להיות שונה ומיוחד ולחלק את הפרוסה האחרונה שלו בין האחרים. אני כמובן אינני שופט אותו. אבל אני חושב שבמציאות של היום למרות הקושי אין הבדל בין אדם שמרוויח 2500 בחודש או 50000 בחודש לשניהם נציבות אפשרויות רבות. אפשר במשכורת נמוכה לקנות סגריות, לבכות במספרה או בטלפון על המצב, ואפשר גם לעבוד שעות נוספות להשקיע בחינוך הילדים ולהגיע לעתיד טוב יותר. בכוונה לקחתי נושא טעון במחלקות, ואני רוצה שתחלקו עלי אבל תביאו נימוקים רציונלים אל תנבלו את הפה.

nana ba

New member
מסכימה

אני רוצה לחזק את דבריך הנכונים. "כל בנאדם יכול להיות צדיק כמשה רבינו או רשע כירבעם"- מתמצת את רעיון הבחירה החופשית שהוא אחד הדברים הכי בסיסיים ביהדות,ובכלל.. אפשר לקחת לבנאדם את הכל, אבל אי אפשר לקחת לו את הרוח שלו-ויקטור פרנקל. "כסף לא יביא לך אושר, וקש הוא רק תלבושת"(שבק ס') כח הרצון של האדם הוא הכח הכי אדיר של האנושות. אפשר להסתכל לאורך ההיסטוריה, אנשים בעלי כוח רצון אדיר הם שהישפיעו ושינו. זה נכון שישנם סוגי אופי שונים, וזה נכון שחלק אנשים גדלו בבית דפוק ולסביבה יש גם השפעה גדולה, אבל!! אבל הכל תלוי באדם- בכח רצון שלו. "לא תנצחו אותי" (יהורם גאון) - וגם: בתגובה לדוגמא שנתת, אושר הוא לא דבר שתלוי בדברים חיצוניים כמו כסף, אדם שמרוויח 50,000 ש' בחודש זה אומר שהוא מאושר? ואדם שמרוויח משכורת מינימום זה אומר שהוא אומלל? האושר האמיתי איננו תלוי בדברים חיצוניים. וגם- "איזהו העשיר השמח בחלקו".

האושר תלוי במידה רבה בעולמו הרגשי

והמנטלי של האינדיוידואל ובמידה שקיימת אצלו אישיות עצמאית. אם תשימי לב, תבחיני כי אנשים רואים בחומר תכלית ולא אמצעי שבעזרתו אפשר להגיע לאושר, ומקדשים את התפל (בעיני הסתכלות חיצונית של מתי מעט נבחרים, לפחות) שבעיניהם הוא העיקר. תחשבי, למשל, על כל בנות ה-13 שרוצות להיות דוגמגישות נאות, עשירות ומפורסמות (ולא לרצות להיות, למשל, סופרות, פילוסופיות ועובדות בתחומים שיעניקו ויעשירו את עולמן ובכך יקרבו אותן אל המטרה הנעלה- האושר) בחשיבה שזה זה מה שיביא את האושר הנכסף והמיידי מעצם השקיעה שלהן בשכבה הדקה הזאת של המסרים המיידים שהן מקבלות. ע"פ טענה זאת, האושר של רוב החברה תלוי במימוש הנורמות המקובלות בה.

האדם אדון לאשליותיו בלבד

וגם אני איני יוצא דופן. הבחירה שלנו היא ברובה אשליה- יכולת התמרון שלנו במציאות מוגבלת מראש על ידי הגנטיקה שלנו, על ידי הפירושים החברתיים לגנטיקה הזאת (איזה יתרון גנטי נחשה לכזה על ידי החברה), על ידי סכמות חברתיות ועל ידי המקריות (או הגורל.או אלוהים. זה כבר ויכוח אחר לגמרי). היכולת שלנו להשפיע על המציאות מתבטאת בבחירות ספורדיות במרחב המצומצם שנותר לנו בין כל המגבילים הללו

אז כיצד תסביר את התודעה האנושית?

הרי ע"פ דבריך, כל אותם הבחירות נעשות על בסיס של תורשה ואינסטינקטים ראשוניים, אז איך אנו בכלל תוהים על דברים מעין זה? אחרי הכל, זה לא ממש חלק מהמפרט שלנו, שמיועד בעיקר להישרדות מיידית.

קרא את הודעתי שוב

נתתי חלק שווה פחות או יותר לגנטיקה, לאינסטינקטים, למקריות ולחברה(ואפשר בהחלט להתווכח מה גודל כל אחד מהחלקים הללו). האפשרות שחברה תשפיע עלינו נובעת אך ורק מהיותינו יצורים תבוניים. חברה זאת אומרת גם התניות, דרך אגב

תראה, אתה צודק בחלק מהדברים:)

בטח שיש הבדל בין מי שמרוויח 2500 או 50000, ולו רק מהסיבה הפשוטה שה"עשיר" יותר יכול להרשות לעצמו דברים מהצד, ואילו ה"עני" יותר לא יכול להרשות לעצמו כלום חוץ מלשלם בשביל הדירה. וגם רוב הפעמים אתה לא תמצא בנאדם משכיל שמרוויח מעט. ה"עשיר" למשל לא צריך לעבוד שעות נוספות בשביל לגמור את החודש... כמובן שיש לו בעיות, אבל בהשוואה למי שמרוויח הרבה פחות ממנו הבעיות נעלמות. זה בדיוק כמו בזמן שהייתי בבית חולים כי שברתי את היד, ראיתי אנשים שוכבים במיטה ולא יכולים לדבר, לקום, לאכול...פתאום השבר ביד שלי נראה כלום. אני לפחות חי בצורה נורמלית יחסית אליהם...אותו דבר בעניין הכסף. בתקופה הזאת הכסף הוא הכל בחיים ולכן למי שיש יותר חי יותר טוב.

ל נ צ ח

New member
האדם אינו אדון לגורלו. ../images/Emo88.gif

(מהדברים שאמרתי לאריק): ~ ~ ~ ~ ~ * ~ ~ ~ ~ ~ סלח לי אריק, יתכן ואנחנו לא מדברים על אותו הדבר 25/12/2000 23:21 לנצח [email protected] ----------------------- אתה מדבר על החלטת האדם המרגיש חופש לבחור בין ברירות מספר שצצו לו בחיים ומסיבות ששכלו המוגבל מבין למקצתם בלבד וכמובן שלא לכולם באלה מעט שנות חייו. ואני מדבר על האדם שסיבות אלה שהוא קצר מלהבינם מספרם כמספר הדברים ביש כולל את אלה המעטות שהוא מבין, והם גורלו או במילים אחרות, סה"כ סיבות אלה הם הקובעים גורלו אתה לעולם לא תוכל להיות צודק עם השקפת הגורל שלך, כי אתה פשוט מגביל ומצמק אותו גם במימד הזמן עד היותו מוגבל מלאכותי וחלשלוש ואפשר להגיד חסר עוצמה כמוני וכמוך. ולכן דבר מצומק זה, טעות להבינו "גורל האדם" אלא "בחירתו של האדם" הנע תמיד בעקבות גורלו ההפכפך ונכון וידוע לכל שיש והוא בחר טוב ויש והוא בחר רע, כך או כך, מעולם לא ידע איזה ברכה או חלילה צרה לא צפויה לפתע פתאום ותיפול עליו. ולכן להגיד שהוא האדם __ אדון לגורלו ___ , זה פשוט טעות, טעות בהגדרת הגורל או מקוצר ראייה שכלית. וחוסר ההבנה לעניין משמעותו האמיתית של הגורל של האדם למרות אלה דברי, היא, ואשתמש במילים רכות: המשך גישוש באפלה. |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| -----------------------

הגורל שלך כמו חייך

הם התוכן שאתה מואיל לצקת לתוכם. מה שהספקתה לעשות בכל תחום, סך ההישגים וסך הכשלונות - יהיו אשר יהיו - והכי חשוב התובנה שהחיים קצרים אכזריים ומלאי יסורים, ולכן החשיבות של לצחוק , להנות וללמוד כמה שרק אפשר. יתכן ולכך התכוונתה במילים גורלו של אדם - בבחירה. זה איננו חדש אפילו בתנ"ך נתנו לנו אפשרות בחירה,רק שהבחירה שלהם קשורה כמובן בכיוון של ה'.

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

אתה מדבר שטויות כי הבחירה שאתה נותן לאדם היא מאוד מצומצת. אתה רק אומר שאדם שנמצא בזבל יכול לעבוד ולצאת ממנו. זה אולי נכון לדוגמא שאתה מביא- למי שמרויח 2500 שקל לחודש, וחוץ מזה הכל טוב אצלו. אבל מה עם נכה שאין לו חברים והוא ניורוטי וחי ביוגוסלביה (הקיצבאות שם לא משהו)? האם גם לו יש בחירה? דווקא עם מקרים קיצונים אילו עליך להתמודד, כי המקרים הקיצונים הם המאמתים או מפריכים את התיאוריה. ועד שאתה לא עושה את זה, זה לא רציני, וזה לא שווה את שבבי הסיליקון עליו זה כתוב. ובמקומך עדיף שלא היית מקליד את הדברים ונותן מקום לחסרונך בפרהסיא, כמו כל אלה מהדור החדש בעלי האגו המגמד את החכמה. אבל חוץ מזה, רעיון יפה.

lmatan1

New member
רוני המקצוע עלה לך לראש ובצדק.

ציטוט ממך רוצח שכיר ומספר טלפון האם גם במקצוע הזה אתה מתיחס לאנשים כמו שאתה כותב להם כאילו הכל שאלה של מחיר. מה זה צריך להיו כשאתה אומר לאדם,,,,במקומך עדיף שלא היית מקליד את מה שאתה מקליד ונותן מקום לחסרונך בפרהסיה כאשר אתה באגו שלך מגמד את החכמה.מה אין עוד דרכים לבזבז בו אדם ועוד בחינם .אתה לא חושב שיש דברים שיפה להם השתיקה.תהיה בריא.

lmatan1

New member
לא הבנת ואתה מדבר שטויות נקודה.

תשתדל להבין פסיק תשתדל לא לדבר שטויות פסיק אנחנו לא עושים תחרות מי יותר חכם נקודה אתה לא נדרש למצוינות אתה נדרש להשתדלות נקודה סוף

תקרא שוב פעם

ולאט מאוד מאוד לאט, שים לב לפסיקים ולנקודות. הכי חשוב, תצא סו"ס מההשקפה שהאמת היא רק שלך, עד עכשיו כל מה שכתבתה איננו אלא סברת כרס התלויה על בלימה. שוב תקרא אולי תבין.

rty11

New member
אתה מדבר שטויות.

אתה מדבר שטויות, כי הבעיה שלי היא לא שאני לא יכול בשום אופן להבין. אם הייתי באמת רוצה להבין הייתי יושב על זה חמש דקות, והייתי מבין את זה ברמה של דוקטורט. הנקודה היא שאני לא מתכונן להשקיע את המאמץ הזה, ולכן אם בעל ההודעה רוצה שאני יבין אותה, אז שיטרח ויכתוב את זה בצורה יותר נהירה. בנוגע לאמת, אני באמת לא חושב שהיא רק שלי. להיפך- גם אני לרוב לא מכוון לאמת וכותב דברים מוטעים. אבל- אם יש משהו שאני כן יודע- זה לזהות שטויות כשאני קורא אותם. ובתכונה זו שלי, בכישרון זה, אני משתף את חברי הפורום. ואני בטוח שרוב רובם בתוך תוכם מודים לי על כך.

למעלה