האגו כמצב של חסר

נהראש

New member
האגו כמצב של חסר

מגיל אפס ועד יום מותנו אנו פועלים להשיג את צרכינו. בתחילה מדובר על צרכים בסיסיים כמו מזון ובהמשך צרכים נוספים ומגוונים. מגיל אפס אנו מפתחיםתודעת חוסר ודרכה אנו משיגים את צורכנו, האגו שלנו הוא כמעין תוכנה ההולכת ומשתכללת עם הנסיון שאנו צוברים. מכיוון שהאגו מבוסס על תודעת חוסר ועל נסיון להשיג דברים הוא אנוכי מטבעו, מרוכז בעצמו בעיקר. מכיוון שהאגו מבוסס על תודעת חוסר מלווה אותנו מהילדות ועד הזיקנה יש קושי רב מאוד להשתחרר ממנו. גם אנשים עשירים, אולי ביחוד, פועלים מתוך אותו מצב ועל-כן הם לא שבעים לעולם. מצב תודעה שונה הוא תודעת שפע. רובנו לא לומדים אותה מאף אחד ונתקלים בה לעיתים רחוקות ועל כן לא עושים בה שימוש. תודעת שפע היא מצב של רוויה אשר מאפשר לאדם לחלוק את שלו עם סביבתו. גם תודעת שפע יכולה לשמש כבסיס להתפתחות ולהשגת דברים, אך תודעה זו תשרת תמיד בסיס רחב של אנשים וצרכים. אם כל בני האדם היו פועלים מתוך תודעת שפע, אפילו ליממה אחת, היה השפע שורר בעולם. ואם אדם בודד יפעל מתוכה עולמו יתמלא בשפע.

dharmax

New member
->

אני לא בטוח שאני מסכים עמך... נראה לי שאגו יכול לשגשג גם עם מחשבה ש"יש לי שפע" וגם עם "יש לי מחסור". בשניהם יש "לי". אולי במקרה האחרון האגו יהיה חמקמק יותר, אבל הוא יהיה... ברכות

A r j u n a

New member
למה אתה חושב כך?

מתודית: בדבריך ניתן לאבחן הנחות יסוד, טענות לקיום קישור בין דברים כמו גם להנבעה לוגית ומסקנות שהנן מתבקשות לכאורה. לדעתי חלק מהנחות היסוד שלך שגויות, רוב קישוריך נסבתיים במקרה הטוב, ואילו ההנבעות ברובן אינן הכרחיות. בכל אופן, יתכן כי מן הראוי היה שתנהג לפי שיטתו של חברך דהרמקס ותוסיף לפני דבריך כי מדובר לא בקביעות אלא בדעתך האישית ואולי גם שתביא סימוכין מהיכן אתה מביא את הדברים. להבנתי כך נהוג וכך נדרש אצלכם בקומונה. תמוה בעיני כי אתם מקפידים על כך שם, אך לא כאן. ובאשר לתוכן: שורה שניה - מה שאתה קורא לו "תודעת חסר" איננו מפותחת, הוא חלק מובנה של תפקוד מסויים באדם. האדם נולד עמו כי כך יוצר אותו הטבע וכל קשר בינו לבין תודעה הנו פרי דבריך בלבד. אתה מוזמן לבקר בבית יולדות או לצפות בסרט אודות לידה, לעבור קורס הכנה ללידה או ללמוד את הנושא בכל דרך בה תבחר. עם לידתו מונח התינוק (אלא אם כן קיימת בעיה רפואית המונעת זאת) על בטנה של אמו ומעודדים אותו להתקדם לעבר החזה. החלק האחראי לכך בתינוק איננו בר בחירה או בר שליטה - זהו חלק מכני לחלוטין. אם אתה טוען, בשונה מחוקרים מתחומים שונים לקיומה של תודעה בשלב זה - אתה מוזמן לנסות להוכיח זאת. אבל ראשית תצטרך להגדיר מהו זה לו אתה קורא - תודעה. תודעה מתפתחת לדעת רוב המומחים הקונבציונאליים - בגיל מאוחר יותר. חסר הנו מושג יחסי ולא מוחלט. חסר מוגדר רק ביחס לשפע. ומכיוון שכך - יכול להיות בעל משמעות רק מי שמכיר את 2 המצבים. שורה רביעית לפני הסוף - מצב של רוויה איננו מצב של שפע יתכן שמצב של שפע יאפשר לאדם לחלוק את שלו עם סביבתו ואפשר שלא. מצב של רוויה בודאי לא יאפשר זאת. כאשר לאדם יש מספיק כסף כדי להתקיים - אין זה אומר בהכרח שיש לו כסף לבזבז או לתרום. זה בסך הכל אומר שיש לו מספיק ולא מעבר לכך. שפע - מעצם הגדרתו - משמעו - יתרה - יותר ממה שאדם צריך. לא תודעת רוויה ולא תודעת שפע יוכלו לשמש כבסיס להתפתחות ולהשגת דברים, לרוב בדיוק ההפך. אדם שבע לא יעסיק את מוחו בארוחה הבאה, ואדם שאכל יותר מדי - בוודאי שלא. אדם החושב שיש לו מספיק כסף - לאו דווקא ירצה לפעול כדי להשיג עוד, אלא יתכן שיעדיף לחיות חיי מותרות או שחיתות או בזבזנות. ולאור זאת, אם כל בני האדם היו פועלים מתוך מה שאתה קורא לו תודעת שפע, יתכן שהעולם היה פוסק לתפקד ויתכן שהיה אף נשחת. אחד הכוחות החשובים המקיימים את העולם הוא הערך אותו אנו מיחסים לדברים. מה שמושג בקלות - לא מוערך רבות. דבר אשר יש להשקיע רבות בהשגתו - אנו נוטים להעריכו גבוהה. אדם שלא חסר לו דבר - לשם מה יתאמץ כדי להשיג דבר מה. זהב מוערך לא רק בשל יופיו אלא בעיקר בשל נדירותו. חול לעומת זאת יש בשפע. רבים מחפשים אחר הזהב, מעטים פועלים להשגת חול. וז החוכמה - להבדיל בין קודש לחול

OriIdan

New member
למה לעסוק באגו כל כך הרבה?

נראה שהדבר שהכי מטריד רבים מבאי הפורום הזה הוא האגו. מדוע דבר טבעי בכל אחד מטריד כל כך? וזה עוד מבלי לדבר על ההגדרות השונות לאגו (נראה שיש די הרבה הגדרות)

drall

New member
הערתי לך כבר בעבר

אתה פותח כאן שאלות מהורהרות והרות גורל כאילו שאין להן כבר הסבר טכני פשוט ומיידי . תופעה זו נובעת מניתוק ממקור מידע אמיתי או חוסר קשר למסורת רוחנית חיונית כלשהי. ההתנהגות של המיינד אגו היא דבר ידוע ופשוט. יש שכל שהוא מין איבר שפותר בעיות יש את ההתנהגות האנומלית של השכל שמתבטאת בכך שהוא מייצר לעצמו תעסוקה עודפת ויש את כל מה שנובע מזה , אגו , לגו , וכן הלאה. גורודייף טחן את זה לפני מאה שנה ואני , כבר נמאס לי לשמוע את אלו שיודעים לצטט אותו כי בכל מקום. אלף בית.

נהראש

New member
העבר נשאר בעבר

והערות שלך נשארות אצלך. תודה בכל אופן על הכוונות הטובות. הסבר טכני פשוט ומיידי זה פיסת ידע יבשה (מחשבה מהעבר), אשר ערכה הסגולי נמוך בד"כ והשימוש בה אינו כה מיידי , אלא דורש התנסות אישית. על-כן,חייב כל אדם ואדם לעבד, לחוות ולהבין את אותו ידע בדרכו היחודית לפני שהוא יכול לעשות בו שימוש. רק מתוך התנסות אישית פרטנית יכול להגיע ערכו האמיתי של הידע לאדם,ערך שעשוי להיות רב מאוד. אנשי העבר שעסקו באותו ידע, "טחנו" אותו והשתמשו בו לצרכיהם, אולם על כולנו נדרש לטחון אותו שוב כדי להחיות אותו מחדש. מה שכתבתי הוא הבנה אישית שלי ואני חולק אותה כאן, זה הכל.

drall

New member
נא נא

אל תעיף עלי סיסמאות כמו "התנסות אישית" כי יש לי ניסיון גדול בסיסמא והשתמשתי בה לא פעם. היא פשוט לא רלוונטית במקרה דנן , כי כאן מדובר במידע טכני. ז"א מי שינסה לייצר אופניים על סמך התנסות אישית , יבזבז פי חמישים זמן ויגיע לתוצאה גרועה יותר מאשר מי שיסתמך מקצועית. זה מה שקרה לך. חווית משהו , אחר כך ניסית לבטא אותו ולמרות שיש איזשהו גרעין בדבריך , אתה רחוק. החוויה לא יכולה להשלים את המחסור שלך בידע טכני. זה טכני, אגו , מיינד , אנומאליה , חוסר , מיינד אנרגטי , אתה מספר כאן על אבני הבניה הטרוויאליות ואתה עושה בצורה עילגת. זהו מירשם לחיים מבוזבזים. ראה הוזהרת.

A r j u n a

New member
חיים מבוזבזים - זה לצטט את גורדייף?

חה חה חה אז מה בדיוק אתה עושה בהודעתך מעלה? זה שנהראש טועה - קל לראות, אבל לא ראיתי בהודעתו של נהראש ציטוט של גורדייף, אלא דווקא בהודעתך, האם אלו הם צבעיך החדשים דרול, משנתך החדשה? אז זהו, תמו לימודיך באקדמיה של מיסט? קיבלת תעודת בוגר והוסמכת לצטט את גורדייף ולראות בכל מי שיש לו משהו לומר כמצט את גורדייף? חה חה חה לזה אכן ייקרא - חינוך מחדש.

drall

New member
אני לא מתפלא על זה

שאתה לא רואה את הדברים של גורודייף , אתה לא רואה הרבה דברים. אני , את גורודייף נתתי בתור דוגמא למי שביצע עבודת פענוח מאוד רצינית לגבי מבנה נפש האדם. אחרים גם עשו את זה לפניו ואחריו .

A r j u n a

New member
הו, אני דווקא רואה היטב

האם אתה טוען שאחרים ביצעו את מה שביצע הוא לפניו ואחריו בתור מומחה לאחרים, או מומחה לגורדייף? חה חה חה הרשה לי לצטט אחד ליצן שכותב כאן בפורום, בד"כ הוא משקר, אבל יתכן ובהודעתו זו הוא דיבר אמת: • עוד תיקוןו draII ו 15:04 | 31/10/07 אני לא מבין כלום במדיטציה. אני סתם מזבל במוח. ----------------------------------- דרול, נראה לי מדבריך כי אינך מומחה לאיש, לגורדייף בטח שלא. אחרת כל טמבל שהיה קורא כמה שורות שכתב הלה היה מחשיב עצמו למומחה, רגע, בעצם זה בדיוק מה שעשית, לא? ֿ נראה לי שלא השלמת את חוק לימודיך חזור לבה"ד הדרך ה- 4 להשתלמות יתכן ותלמד שם דבר או שניים במדיטציה חה חה חה

drall

New member
לא,אתה לא רואה כלום

בכלל לא ציטטתי את גורודייף. לא חשבתי שתבין. אני מקווה שנהראש הבין בכל אופן.

למעלה