האגודה לאן?

yuki sun

New member
האגודה לאן?

הקדמה: הגיעו אלי שמועות (מופרכות) לפיהן, כאילו - האגודה על סף "סגירה"(?) או שמספר החברים קטן(?) או שאין כסף באגודה(?) או שהחברים לא מקבלים תמורה בעבור האגרה(?) וכו'. יסלחו לי כולם: אין ממש בשמועות אלה. אומנם תמיד אפשר לשאוף ליותר, ויש לפעול להורדת דמי החבר ולהגדלת פעילות האגודה, אבל (לדעתי), אין כל מקום "לצעדים חפוזים" ואין לתת יד לתוכניות "גראנדיוזיות" אשר יסכנו את עתיד האגודה (והמבין יבין). רק פעילות מתמשכת וזהירה, תוך הקפדה על כללים ונהלים (כן!) תבטיח את המשך קיום האגודה ותביא (בזמן נראה לעין) לגידול במספר החברים ולהפחתת דמי החבר. להלן הצעתי לפעילות האגודה לשנה הקרובה (וההשלכות על גובה דמי החבר): הנחות בסיס: 1. מספר החברים (כולל ממ"גים): השנה יש באגודה כ- 420 חברים, אשר שילמו דמי חבר לשנת 2003 (עד ל- 31.8.03). 2. מספר החברים גדל מזה שנתיים - בזכות האגודה ופעילותה. 3. לא ניתן (כמעט) לקצץ בפעילות האגודה או בהוצאותיה (ביטוחי האגודה - קיים סיכון גדול בויתור על ביטוחי האגודה, שירותים משרדיים - נדרש לשמור על רמתם הנוכחית, אשר משרתת גם את הממג"ים, הוצאות חברי ועד - קוצצו למינימום, ליגות ונבחרות - קוצצו למינימום, אתרים - נדרש להמשיך ולטפחם, וכו'). 4. הסיבה העיקרית של ההצטרפות לאגודה - לא בגלל שזה "חובה" אלא בזכות הפעילות (פורים, אליפות ישראל, ליגה לאומית, עוד יאיר השחר, קורס מטאורולוגיה, מערכת המענה הקולי, אתרי הרחיפה - אשר חלק מהם קיימים רק בזכות דמי שכירות שמשלמת האגודה, השירותים שמעניקה רויטל - מזכירת האגודה ועוד). 5. לא קיים (עדיין) חוק המחייב לרחף עם רשיון מוסדר (למעט למצנחים ממונעים). תוכנית העבודה: 1. לאגודה יצטרפו חברים חדשים (ויחדשו את חברותם החברים הוותיקים) אם היא תיתן "תמורה עבור האגרה". 2. יש להפסיק את "הדיבורים" והתוכניות "לעתיד" ולעבוד בשטח! - יש להקים עוד עמדות רחיפה ולתחזק את הקיימות. - יש לקיים עוד השתלמויות מקצועיות (כדוגמת קורס מטאורולוגיה). - יש לעודד עוד פעילות תחרותית (מעבר לליגה הלאומית, לתחרות ישראל ולתחרות "עוד יאיר השחר)). - יש לעודד מפגשים חברתיים לחברים. - אפשר לקיים השלתמויות בהנפות (יובל דרורי, יוקי שמש, אמנון האן, ועוד רבים אחרים מתנדבים). - יש לעודד מתנדבים לתפקידים באגודה (ללא תשלום או הנחות! למשל - אפשר לחייב כל משתתף בנבחרת למלא תפקיד "התנדבותי". אפשר לקבוע יום (שישי או שבת לשיפור פניה של עמדת רחיפה ועוד). - יש להקפיד כי רק חברי האגודה יזכו לשירותי האגודה. (אפשר לדאוג שמי שלא חבר לא ישתמש בעמדה בנתניה, אפשר לדאוג שמי שלא חבר לא ינחת בשדה הנחיתה בזכרון ועוד). - יש למנוע ממי שאינו חבר ואשר מסכן אותנו, מלרחף באתר בו אנו מרחפים (אפשר להגיש נגדו תלונה פשוטה במשטרה על שהוא מרחף ללא רשיון ומסכן אותנו). - יש להפסיק "לוותר" למי שמזלזל באגודה ובנוהליה אין לתת "הנחות" או להתחנן שיצטרפו לאגודה (לא ככה נפחית את דמי החבר). - יש לעודד את הקשר עם בתי הספר ולא "לעקוף" אותם תוך "כיפוף" ידיים ומינוי בוחנים (האומנם האגודה רוצה להפוך להיות "גוף" שמסמיך/בוחן חניכים/מרחפים ונותן רשיונות? מי צריך את זה?) יש לזכור שבתי הספר הם שצריכים לעודד חניכים להצטרף לאגודה והם מספקים לה "דם" חדש. 3. יש לפתוח בהליך אינטנסיבי - מול מנהל התעופה/משרד התחבורה, על מנת להפוך לחובה את הצורך ברשיון רחיפה. בזמן האחרון נושבת רוח "חיובית" במנהל בנושא זה. כך נוכל לטפל בכל העשבים השוטים, כך יצטרפו עוד "חברים" לאגודה ונוכל להוזיל את דמי החבר ולהגדיל את מגוון וטיב השירותים, אשר מספקת האגודה לחבריה. ותחשבו על זה. בברכה, יוקי שמש

nachummal

New member
סוף סוף../images/Emo45.gif

סוף סוף הצעות בונות שכדאי לכולם לקחת ולישם. האגודה נועדה לעזור לחברים ולא לשמש כבמה לחיסולי חשבונות!! כמי שנהנה מרשיון גם למצנוע ורוצה המשך שיתוף בן האגודות ממליץ בחום לכולם לראות את הפורום בממונעים ואיך החברים מנסים לעזור אחד לשני. אם המצב לא ישתפר במהרה אצלנו יגברו החברים מהממונעים שירצו להתנתק. נחום מלכין

avihart

New member
חרדים ביאת המשיח ומצנחים

כולנו מכירם את הקבוצות הבאות תושבי מאה שערים המורכבים מהקבוצות הבאות חסידי סטמאר, חסידי רבארלך , חסידי ברסלב, וחוגי עמרם בלוי (נטורי קרטא) מחד ומאידך את תושבי אלון מורה, בית אל , קדומים ועוד שניהם מקיימים שבת כהליכתה (עם מנהגים שונים) מקפידים בדיני טומאה טהרה וכשרות. מקיימים את כול התפילות מקפדים בעברות שבין אדם לחברו (שכן עליהן יום כיפור אינו מכפר) והרשימה עוד ארוכה מאוד העיקרון ברור, ב 90% מההלכות היהודיות הם זהים לחלוטין ובכול זאת ישנו הבדל קיצוני בניהם וההבדל הוא התפיסה המשיחית . הבדלי תפיסות אלו מביאים את המחזיקים בהם לשני עמדות קיצוניות ביותר האחת שלא מכירה במדינה הציונית ואף מתנגדת לה. והאחרת היא מה שקוראים "ציונות אקטיבית" המוליכה את המחזיקים בה להתגייס לצה"ל להתנחל ועוד. ובמצנחים אני מסכים עם יותר מ 90% ממשנתו של יוקי ובכול זאת היכן ההבדל ההבדל נעוץ בגישה בעוד שיוקי תומך בגישה "אין לתת "הנחות" או להתחנן שיצטרפו לאגודה" ומי שלא מצטרף ראוי לנזיפה (במקרה הטוב). בעוד שיוקי תומך בגישה "להפוך לחובה את הצורך ברשיון רחיפה" אני מאמין 1. אנו באגודה צריכם להתייחס למרחפים בדיוק כמו ספק שרות ללקוחות עתידיים , כול גערה במרחף או נזיפה תבטיח לגישתי את אי הצטרפותו , יותר ויותר מרחפים שננזפו וירחפו מחוץ לאגודה, יעוררו את השאלה למה להצטרף? אם אפשר בלי. ולכן הדרך היא , לשכנע את לקוח עתידי, להסביר, להתחנן, להבטיח, ללכת לקראת, ובתנאי שיתרצה (אני רואה בכך התרפסות, או פגיעה באיגו, אני רואה בכך צעד עסקי נבון) . 2. אני בטוח שחוק יזרז הצטרפות של מספר חברים מידית (אלו שמקפידים על החוק) אבל בטווח הרחוק אם האגודה תבנה על כך שיש חוק ואין בררה למרחפים אלה להצטרף, היא תיכשל בתפקידה!! יתר על כן רוב המרחפים שלא חידשו רשיון חוק זה לא ישפיע עליהם. לסיכום לדעתי הגישה חייבת להיות שיווקית לחלוטין !!! (לא גישה מחרימה נוזפת ). בברכה אתחלת דגאולה (ולחכימה ברמיזה די) אבי הרטמן

nachummal

New member
שיווק בשוק השחור

שמחתי לראות אנשים שמסכימים עם יוקי בלפחות 90% האגודה באמת כלי שצריך לתרום לחברים וכך באמת מנסים מספר חברים לשפרה. בראיה המיסחרית ,למה לרכוש מוצר ואפילו יהיה זול אם הוא חופשי מתשלום? האגודה חייבת להיות מוגנת בחוק.אלו שסיבתם המחיר או בגלל שהרגיזו אותם לפחות יידעו שהם מפרי חוק!! לגבי אכיפת החוק ...אני מקווה שרוב החברים המרחפים רוצים לשמור על הנכסים שלהם בם הושקעו ממרצם וכספם. נחום

לכל המצדדים בגישת "בוא נחוקק"

היי, לפני שהחלטתי לעסוק המצנחים בדקתי את כל ענפי התעופה האפשריים - בקאיי, טרייק, אולטרלייט, תעופה כללית ועוד. אין שום דבר שבעולם (ואני מוכן למסור שמות של עדים שיעידו דכך הדבר) שאנשי הטרייק היו רוצים יותר מאשר לשחרר את נושא הטרייקים מידי המנהלה. אז לפני שכמה חברה רצים למנהל בידיים פתוחות, הייתי מציע לשאול את החברה מהטרייקים למה הם בורחים מהמנהל כמו מאש! אני כמו קודמיי בדיאלוג הזה מאמין מאוד בגישה השיווקית ולא בגישה הרגולטורית - הייתי מציע שהאגודה תנסה מסלול ותמצא אותו עד תום לפני שתבחון דרכים לחייב את המרחפים. נ.ב. רבים החברים שהתלוננו על עלות גבוהה של דמי חבר - הוספת מרכיב הרישוי במנהל רק יעלה את המחיר.. משה

shaison

New member
אלף אלפי הבדלות

אדון בחבוט הטרייקים הוא ספורט חדש בארץ וצורף תחת רישיון האולטראלייט המאוד בעייתי בארצנו. טרייק מטפס לגובה רב במהירות רבה ומגיע למהירות שיוט שבין 80 ל120 קמ"ש הטרייק הוא בכל כנף קשיחה ולכן למעשה הוא דומה יותר למטוס קל/אולטראלייט. תראה את כל נושא הממג"ים שנמצא תחת החוק ופועל יפה מאוד, גם הוא התחיל מכלום (גם עליו וגם על הטרייק טסתי עם מיקי ויקסלוביץ כשהביא את הראשון לארץ ואף עברתי הכשרה על ממ"ג ע"י חזי דביר) אין ספק שההכשרה לטרייק היא הרבה יותר מסובכת בגלל הפוטנציאל הרב לתאונה קשה עקב טעות קלה. תאמין לי שבמידה והיה לנו את הביצועי טיסה של הטרייק היינו כיום תחת החוק או למעשה הממרי"ם הם כבר תחת החוק. מבחינת החוק יש אגודה מסודרת עם סילבוסים והכשרות מוכרות ומאושרות ולכן להבדיל אלף אלפי הבדלות מהטרייק זה יהייה קל מהיר ולא כואב. ולאבי כשיש חוק ואתה עבריין רק מפחד הסטיגמה והאי נעימות שאיתה גם מי שמרחחף פעמיים בשנה יצטרף לאגודה. (לפחות כך זה בניו-זילנד). ברגע שיש חוק ואתה לא בעל רישיון ע"פ החוק לא תקבל ביטוח משום חברה. ברגע שזה יהייה תחת חוק התעופה מחיר הביטוחים יירד (שאל את אמנון האן הוא מומחה בנושא). במידה ותכנסו תחת החוק בדרך הנכונה והמסודרת חייכם יהיו קלים הרבה יותר. כמובן כל זה לא צריך לעצור אותכם מלשווק את המוצר בצורה הכי טובה שאפשר ובהחלט יש מה לשווק. בהצלחה שי לנואל

לצחוק או לבכות ?

בא נעשה סיכום קטן של הצהרותיך : 1. טסת עם מיקי שהביא את הכלי הראשון- יענו במילים אחרות טסת עם אדם שלא היה לו רשיון טייס, ודאי לא רשיון להטיס נוסע, לא ביטוח לך לכלי או לצד ג, כלי טייס שאינו חוקי, שאינו מרושיין ואינו מורשה עדיין בארץ. מילא היה עושה את זה מישהו ששותק..... עברינות - זה רק מה שאחרים עושים לא בסדר ? . 2. "הטרייקים הם ספורט חדש בארץ" - כן 25 שנה. כנראה בניו זילנד למדו מאיינשטיין שהזמן הוא מושג יחסי. 3. "האולטראלייט המאוד בעייתי" אולי החוקים הם בעייתיים - לא הכלי. 4. "בעל כנף קשיחה ולכן שונה מממ"ג הוא דומה לאולטראלייט" - בכל העולם ממ"גים וטרייקים הם באותה קטגוריה - רק אצלך הם "מאוד שונים" 5. "הכשרה לטרייק היא הרבה יותר מסובכת בגלל הפוטנציאל הרב לתאונה" תגיד, עשית הכשרה לטרייק שאתה קובע עובדה ? זה כלי הרבה יותר קל להטסה מממ"ר. מתחילים עם כנף איטית שאינה רחוקה במהירותה מכנף של ממ"ג . 6. " זה יהיה קל מהיר ולא כואב " זה אולי מתאים להבטחה של השפן לזוגתו אבל וודאי לא ליחסים עם מנהל תעופה. 7. "מחיר הביטוחים יירד " - תגיד לי בדקת כמה עולים הביטוחים באולטראלייט ? 8. "חייכם יהיו קלים יותר" אולי בניו זילנד. תגיד אתה חי בארץ לפעמים ? אני קורא את מה שאתה כותב אז או שאתה חושב שבישראל יש חבורה של דבילים פרימיטיבים או שאתה קצת מנותק. לצחוק או לבכות ? אהרון.

shaison

New member
לא הבכיין למד

ניסים שלום אני לא מבין איך הבנת אחרת אבל אני משווה בין מצנח רחיפה לבין טרייק אני לא מוצא שום דבר דומה או קרבת משפחה בין השניים יש קרבה של מנוע וגלגים לממ"ג אבל זה כמו ללמוד מצנחי רחיפה או גלישה אווירית שני כלים שונים לחלוטין . לא עברתי הכשרה על טרייק רק מספר טיסות אבל הייתי עד לכמה וכמה ארועים כולל כנף מושמדת וכלי שצריך שיפוץ. הייתי מקורב קצת לכל נושא תקינת ורישיון הטרייקים מכוון שיאיר שוחט (מעבידי עד היום שעזבתי את הארץ) קנה אחד וגם נסע לאוסרליה לעשות עליו רשיון. תגיד לי מה המהירות הזדקרות של הכנף האיטית בטרייק? (50 ק"מש למיטב זכרוני אבל אני פתוח שאתה תדע יותר) ותסביר לי איך אתה משווה את זה לממ"ג? והייתי מאוד שמח בשבילכם לו צורף הטרייק בקלות יותר גדולה או תחת רשיון הממ"ג. תשמע כשהגיע הטרייק לארץ וגם הממ"ג לעניות דעתי למיקי היה רשיון תפעול זמני וזה היה מתואם מול המנהל כולל זה שהטילו עליו לכתוב נוהלי הדרכה, אבל אתה קופץ להשמיץ ולהתבכיין למה? ברור שאתה ממתנגדי הכנסת המצנחים תחת החוק ומכוון שכך אתה מגזים ונוטה לראות רק שחורות . אני נוטה לאמין שלאנשים בארץ יש חשיבה מתקדמת ומכוון שלאגודה יש ספר עזר מאושר וסילבוסים כתובים אני לא רואה סיבה אמיתי שהדברים ילכו לאט וקשה כמו שאתה מתאר אותם בו תסביר לי למה אני טועה. "בכל הארצות הממג"ים והאולטראלייטים הם תחת אותה קטגוריה" איזה ארצות? בכל הארצות גלשנים ומצנחים הם תחת אותה האגודה בארץ לא!!! ושוב זה שעשו לכם חיים קשים עם הטרייק זה לא אומר שזה מה שייקרה עם המצנחים. בזמנו לטרייק היו שני מדריכים בארץ (זאב מעגור ועוד מישהן שאני לא זוכר כרגע) ושנייהם עברו רשיון הדרכה לאולטראלייט כך שמראש כל הכיון הןא מוטעה לעניות דעתי וחבל. ואין לי ספק שזה לא מה שייקרה במצנחים אלא עם באמת כמו שאתה אומר יושבים במנהל דבילים פרמיטיבים(אני לא חושב כך). חייכם יהיו קלים יותר התכוונתי שלאגודה יהיו שיניים ובסיס חוקי להשען עליו וגם לפתור דברים מול הרשויות והביטוחים בקלות רבה יותר. אני חיי בניו-זילנד טוב לי שם יכול להיות שאני מנותק קצת ממה שקורה פה אבל לא הרבה כמו שאתה חושב ואני בס"הכ רק מנסה לעזור מה אתה מנסה לעשות? יום טוב שי לנואל

shaison

New member
באמת חבל שכך

אהרון הופתעתי לגלות שלאחר כל ההתכתבות הזאת בה קראת לי עבריין אתה למעשה לא חבר אגודה ומטיס ממ"ר, ממ"ג וטרייק ללא רישיון!!! אולי בשביל זה אתה לא רוצה שזה יהייה תחת החוק? דרך אגב כל הנ"ל הם כבר תחת החוק. שי

בעצם כדי שלא יחיו אנשים בטעות..

1. בטרייק בנגוד לממ"ג ניתן להתחיל בכנפיים איטיות לדוגמא זו של COSMOS שמהירות ההזדקרות בה היא 38 קמ"ש http://www.cosmos.fr/uk/prod/zoom19.htm ישנה כנף עוד יותר איטית -21 שההמראה והנחיתה איתה נעשים ב אפס מטר. יש לי סרט ווידאו עם כנף כזו. 2. זה שראית כמה כלים אחרי תאונה שדורשים שיפוץ זה יפה אבל לא קשור לנושא. גם אני ראיתי כמה ממ"גים, ממ"רים מצנחי רחיפה ומכוניות בתאונה. אז מה ? 3. בעניין מיקי והרישוי - למיקי לא היה שום רשיון בזמנו- נקודה. כל מה שהוא עשה לא היה חוקי- נקודה. מיקי הוא גוף עסקי ואינו בחזקת נאשם בדיון הזה ואילולא לקח על עצמו את הסיכון שלקח כי מנהל תעופה שם לו מקלות בגלגלים כדי למנוע ממנו -שוב מתוך בורות צרות אופקים ואנטיגוניזם של המנהל להחיות את ענף הטרייקים שום דבר לא היה זז עד היום ומי שטס היום בטרייקים שהוא מביא וחוקיים נכון להיום יכול רק להודות למיקי על התעוזה והסיכונים האישיים שהנ"ל לקח כשזה לא היה חוקי . ההבדל הוא שהוא לא מקשקש שטויות ומתחסד בפורום. ובזה סגרנו אני מקווה את העניין. 4. מנהל תעופה- הייתי מאוד רוצה שתגיד לי איך היית מגדיר אדם שמסתובב בשבתות במנחתים ומחפש אנשים לשלול להם רשיונות כי נחתו 14 דקות לפני השקיעה ולא 15 כפי שצריך להיות, מצלם להנאתו כלי טייס כדי לתקוע אותם ולעומת זאת לא מוצא זמן לטפל בעבודתו האמיתית בניירת שאצלו על השולחן לאישור מנחתים שהוגשה לו לפני שנתיים !!!. עם זה אתה רוצה לבנות מדינה ? זה החוק שאתה רוצה ? אלו האנשים שיושיעו אותך ואותנו ? 5. בתחרותיות WAG - אירופה הממ"רים והאולטראלייטים באותה קטגוריה כללית. 6. מנהל תעופה עושה חיים קשים עם כל מה שתחת ידיו. למה שלא ייעשה את זה למצנחים ? כנסו לפורום תעופה קלה, עלעלו מעט בהודעות ותחזרו עם דיעה לגבי איך ולמה מנהל תעופה מוציא את הנשמה. 7. אם יש לך בעייה ונדמה לך שאני טס על ממ"ר או ממ"ג ללא רשיון (מה שאגב לא קשור לדיון אבל כבר העלית את זה בנסיון לסתום לי את הפה) פנה לטייסים הראשיים גילי ואפי- אני מוכן להתייצב בפניהם לתת את הדין. אבל אם אתה טועה תכין מקום לכובע שאתה עומד לבלוע. אהרון.

shaison

New member
חג שמח עם כובע מקש

חג שבועות שמח לכל המרחפים והמעופפים למינהם השונים. אהרו אין בכוונתי להמשיך לטחון מים וכל עוד העובדות שתכתוב נכונות זאת התייחסותי האחרונה. קודם כל קצת תמוהה לי שאיש שאני מעוד מעריך את פועלו אתה קורא לו עבריין ואח"כ באותה נשימה אומר שטוב שהוא עבריין אחרת לא היה היום ספורט זה בארץ, אז אולי כדאי שכולנו ניהייה עבריינים ואז הספורט שלנו יקודם בארץ? (אולי אחרי שנפיל מטוס או ננחת בנתב"ג או רמת דוד בטיסת קרוס כי אנחנו לא תחת החוק = סתם ציניות פרועה לרגל החג). למי בדיוק אני מתחסד בפורום ולמה זה כואב לך מהכרותי איתך מלפניי כמה שנים זכור לי שמחת לעזור ולתרום מה קרה? למה כיום אתה רק על דרך השלילה וההפוך על הפוך ? למה אתה מתנגד להכנסת נמצנחים תחת החוק (במילים פשוטות לא בניגוח והרמת אף כאילו אנחנו קטנים מידי בשביל להבין) עצוב לי לשמוע שהמנהל גורר לכם אישור מנחתים ונוהג איתכם ע"פ דבריך בקטנוניות אבל למען הסר סםק גם מי שנתפס נוהג 72 קמ"ש איפה שמותר 70 חוטף דו"ח ונקודות ולכן עדיף שלא תעברו על החוק ולו בקצת וע"י כך תספקו למנהל סיבות ל"תקוע" אותכם כמו שקראת לזה . אל לך להצדיק עברות על החוק בטענת קטנוניות (עם הוא צילם ממג"ים בגובה או מקום אסור כנראה שהם לא היו צריכים להיות שם). אין לי ספק מדבריך שהתמונה לא נראית ורודה בכלל ואני לא אגיד לך אחרת כי אני לא מבין מספיק בתעופה הקלה בארץ. הכנסת דגמים תחת אותה הקטגוריה בתחרות זאת בהחלט לא אותה הקטגוריה בלימוד כמו ההבדל בין אוטו לאופנוע כן לשניהם יש גרנד פרי ולשניהם יש גלגלים. ולנושא האישי שלך חס ושלום שאנסה לסתום לך או למישהו את הפה (בשביל זה יש צנזורה) בסה"כ ניסיתי לעזור כמו שאתה יודע עלי בסוף כנראה שזה לא ישפיע הרבה היות ופרנסתי היא לא פה! לעיניין הרשיון שלך נכון ללפני 3 שבועות עדיין לא שילמת דמי חבר ולכן רשיונך לממ"ג או לטרייק הוא לא בתוקף בדיוק כמו לעשות טסט לאוטו ולא לשלם את הרישיון או החידוש רישון זאת נהיגה ללא רישיון ועברה על החוק. במידה ושילמת דמי חבר ברכותי לך ואני מתנצל מראש במידה ולא יש לי כובע מקש עבורך בדיוק לחג. בקיצור שיהייה חג שמח וטרמיקות לרוב שי לנואל

וחולצה ממש לה לה לה לה לה ...

חזרתי מערב שירה עם אקורדיוניסט. (עוזי- אקורדיוניסט מדהים). תשובותי : 1. טוב מאוד. 2. מצויין. 3. כבר הסברתי. 4. אני עדיין מוכן לעזור למי שמבקש. 5. הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות. 6. עליך אולי לא אבל יש לך עוד 2/3 . 7. like a kendl(er) in the field 8. בתיאבון. חג שמח .

shaison

New member
נכון להיום

אדון אהרון עדיין לא שילם חברות באגודה ולכן לא ברור לי מידת אמחנותם של שאר הפרטים כי הרי טען שהוא בעל רישיון בתוקף ושאני אני מוזמן לאכול את הכובע כי הוא חבר אגודה. אהרון התאכזבתי וחבל שי

ההשפעה של הכבשים היא מאוד קשה.

שייקה ידידי, ניכנסת לדרך ללא מוצא. עזוב את זה. בא , חזור קצת לארץ, תבוא בשבת לחוות רונית -יש תחרות ממ"רים בשעה 3 אחרי הצהריים. ותבוא עם כובע וכוס מיים כדי שיהיה לך קל לבלוע. ואל תנסה להבין הכל לבד. לאט לאט נסביר לך ותבין.

shaison

New member
יש ליגה למצנחי רחיפה

בשבת ולכן לא הגיע לחוות רונית. לא ברור לי איך אתה מתתף או מארגן ללא רישיון. אבל בהצלחה לך ולכל שאר המתחרים שי לנואל

כתוספת משקל למה שמשה אמר

ברגע שאנחנו נכנסים לרומן עם מנהל התעופה, אנחנו יודעים בדיוק איך אנחנו נכנסים לרומן הזה איתם, אבל אנחנו אבל לא נוכל לקבוע את המשך התסריט של הרומן ובעתיד (אולי הקרוב) אנחנו עלולים להצטער שבכלל נכנסנו לזה. ברגע שאנחנו, בדעה צלולה ובהנעה עצמית, נבקש מהם שיתחילו לחוקק אותנו, הם יחוקקו אותנו, בשלב ראשון בדיוק מה שרצינו אבל אחר כך הם עלולים להכנס לנו לעצמות ולחוקק חוקים ותקנות ללא הרבה סיכוי לשמוע את מה שיש לנו להגיד. וכל זאת למה? למה לנו לבקש מהמדינה להכנס במקום האגודה ולחוקק? בכדי לשכנע עוד כמה מרחפים להצטרף לאגודה? לדעתי זה לא שווה את הכנסת הממשלה לאגודה. האגודה וחבריה מאוד חזקים היום, רואים את זה בשטח, בשיחות עם מרחפים שאינם חברי האגודה, שיש אצלם כבר שמץ של הכרה בנחיצות האגודה, שחלקם שוקלים להצטרף, צריך פשוט להמשיך את מה שאנחנו (חברי האגודה) עושים בכל מקרה, לשכנע ולהתריע ולדבר בשטח, וזה עובד. להכניס את הממשלה לאגודה, אנחנו יודעים איך זה מתחיל, אין לנו מושג איך זה יגמר. ובשביל מה?

סערה בכוס מים../images/Emo173.gif

ליוקי ולכל שאר המפחידים והפוחדים. 1. הלחץ שבו אנו מעמידים את עצמנו בעניין אי הצטרפות (איך קראתה לזה פרז... ) חברים חדשים עובר כבר את גבול הטעם הסביר אני שוב חוזר על מה שטענתי קודם - מי שבא ברוך הבא ומי שלא לא צריך, אנחנו ניצור לנו סביבת פעילות מעניינת וטובה אבל אין שום סיבה שנרוץ אחרי מישהו על מנת שיצטרף. 2. בעניין הצעדים "החפוזים" אמנון יקרא לכך קיומיים, לדעתי, יש גבול לכל תעלול והתעללות. כמו שהוועד הקודם רצה חופש פעולה ומחשבה, מן הראוי שאת החופש הזה ניתן גם לוועד הקיים מבלי לבקר דברים שעדיין לא יושמו בשטח, שהרי, אם ישונו דברים שהינם בעלי משמעות לכולנו הדבר יגיע לידי הצבעה באסיפה אז מה ההיסטריה. 3. בקשר לקיצוצים בענינים אותם לא ניתן עפ"י יוקי לא ניתן לקצץ - כשאין כסף אז מקצצים בכל שומן שאפשר לקצץ - במקרה שלנו הביטוח הוא שומן כבד מאד. קראתי בכפידה את כל טענות אמנון לגבי הירדמותי אולם מה שאמנון לא יודע הוא שעשיתי שיעורי בית בנושא הביטוח ומצאתי שאותו ביטוח צד שלישי שאותו כל המתנגדים אינם רוצים לקצץ ומהווה כ 40% מכלל דמי החבר הוא מיותר ולא ארחיב על כך את הדיבור (מי שרוצה יקבל בדוא"ל את הסיבות לכך) 4. בקשר לטענת יוקי שצריך להפסיק את הדיבורים ולעבוד בשטח , הייתי רוצה לשאול את יוקי!! מי הם בדיוק אלה שמדברים כל כך הרבה , אני רואה סביבי רק אנשים שסוחטים את עצמם על חשבון הזמן הפנוי שלהם - במעשים רק במעשים- על מנת שיהיה לנו טוב יותר באגודה הזו (וכל זאת מבלי לשכוח את תרומתך הגדולה כנ"ל) 5. בהקשר לארועים חברתיים - אני שלא כמוך רואה בכל זאת שינוי בפעולת האגודה וטייס ראשי אולם שלא כמוך אינני רואה את נהרות המתנדבים באגודה הזו לדוגמא: אתר נתניה עדיין ללא אחראי אתר, אתר התבור עדיין מלוכלך למרות ההודעה שהשארתי לפני כחודש בפורום ועוד הרבה התחננויות למתנדבים שלא מגיעים. ואני חייב לספר כאן סיפור קטן: היום שופצה עמדת זכרון, מאחר ולא יכולתי לשהות שם במשך כל היום פניתי למספר חברי שיסייעו , התשובות שקיבלתי לא חשובות כל כך אבל נקרא לזה שלילה עוקפת עפולה. מי שכן הגיע , הם שני אנשים ממאגר המתנדבים הקבוע, האחד, איש וועד לשעבא והשני אחראי אתרים חבר בוועד הנוכחי. ואתה יוקי, עדיין טוען להררי מתנדבים - היכן הם??? לסיום תנו לוועד הנוכחי לעבוד! מספיק עם הקיטורים! תתחילו להתנדב לפעילות, אם בא לכם. שום דבר כאן לא בהתמוטטות ולא בסכנת התמוטטות אזה תרגעו! ולהזכירכם, באסיפה הכללית בשנה שעברה לא היו כל כך הרבה קופצים על תפקיד חבר וועד , והסיבה היא ...(תשלימו לבד) ותחשבו על זה, אורי שמיר

yuki sun

New member
בעין הסערה

לאורי היקר שלום. לצערי, הדברים שכתבת אינם נכונים ויש בהם להטעות, חלילה, את החברים: 1. לבטל את ביטוח צד ג' של האגודה? נכון הוא יקר ומהווה חלק גדול מתקציב האגודה, אבל לצערינו, במדינה מתוקנת בה יש נפגעים (ועורכי דין) יש גם תביעות. אז מי ישלם בגין תביעה כזו? מי ייצג את האגודה כנגד תביעה כזו? אתה? אבי הרטמן? אתם באמת חושבים שיש לי "מניות בחברת ביטוח" ושאני "מתנדב" להמשיך ולשלם עבור ביטוח צד ג'? לצערי - זה נעשה בלית ברירה, מתוך אחריות לאגודה! 2. לתת לועד החדש לעבוד? תגיד לי אורי - מה עשה אבי הרטמן עד היום חוץ מלדבר, מלבדוק את הנתונים ומלהציע תוכניות "גרנדיוזיות" לעתיד? הגיע הזמן שחברי הועד יבינו - התנדבות לועד כרוכה בעבודה בשטח! די לנו "במנהלים"! 3. מי אמר שאין כסף לאגודה? אני אגלה לך "סוד" - יש כסף לאגודה! היתרות גדלו כי יש יותר חברים מהצפוי! (יש הצטרפות של חברים למרות מדיניות היד "הקשוחה" שהנהיג הוועד הקודם!). 4. לקצץ בפעילות האגודה? אולי אתה מציע שנפסיק כל פעילות של האגודה, נגבה את דמי החבר מבלי להשתמש בהם וכך נהפוך לאגודה עשירה"? ההיפך הוא הנכון - יש להגדיל את פעילות האגודה ולהשתמש לשם כך בכספי האגודה. לשם כך היא נועדה! רק כך נגרום למצטרפים נוספים. 5. מתנדבים: נכון, יש בעיה בתחום המתנדבים, אבל הפתרון לכך הוא "פשוט" - צריך לגלות מנהיגות ולסחוב את החברים קדימה (תאמין לי זה עובד!). צריך שהועד הנוכחי (כולו) ישמש מנהיג למתנדבים. אני קורא (למשל) לאבי הרטמן: אם תיזום בשבת הקרובה מבצע לניקוי העמדה בתבור ותהייה שם (!), אני מגיע! מה דעתך? ומה לגבי השתלמות בהנפות (אפשר בפארק הירקון) שהועד ייזום זאת (עם או בלי שיתוף בתי הספר) ואני מוכן להיות בין "המשגיחים" (אין לי רישון הדרכה).ומה לגבי ערב בטיחות? מתי יזם הועד הנוכחי ערב בטיחות? 6. מדיניות "היד הקלה" והצטרפות חברים לאגודה: רבות נכתב על כך שמדיניות "היד הקשה" של הועד הקודם גרמה לחברים שלא הלצטרף לאגודה. שטויות. ההיפך הוא הנכון - פעילות הועד הקודם הביאה לגידול במספר החברים! (חרף העלות הגבוהה של דמי החבר, דאג הועד הקודם לקיים פעילות עניפה באגודה תוך הקפדה שלא להעלות את דמי החבר. והמספרים מדברים בעד עצמם). ומאידך - האומנם מדיניות "היד הקלה" של הועד הנוכחי מביאה להצטרפות חברים לאגודה? שטויות. מי הצטרף? כמה חברים הצטרפו? מהנתונים שיש לי - רק בודדים הצטרפו! (הערה: כידוע הייתי חבר בועד הקודם ולכן יש חשש שהדברים אותם אני כותב "נגועים" בהעדר אוביקטיביות). ואסיים בהתנצלות: כל מה שכתבתי לעיל אינו מתיחס לכל מי שכן מתנדב, ותורם ועושה עבור האגודה (כולל חברי הועד הנוכחי שכן פועלים ועושים), בזכותם באגודה קיימת! מאידך - הטרוניות שלי הן (גם) כלפי כל המשמיצים והמכפישים שלא תורמים ולא מתנדבים וכלפי אלה שאינם חברים - אלא רק מוצאים מה פגום ומעלים סיבות מסיבות שונות - מדוע, כביכול, אין הם מצטרפים לאגודה. אני את הסיבה האמיתית לאי הצטרפותם (של רוב הסרבנים - למעט מי שיש לו קשיים כלכליים אמיתיים) יודע - שהרי למה לשלם על דבר שאפשר לקבל בחינם? שלך בהכנעה, יוקי שמש

למעלה