האגדה והאמת

masorti

New member
הטענות על רון טל נבעו מכך...

שהוא פתח את פיו ואמר את האמת בעודו במדים. לכמה אנשים זה גרם לתחושת בעירה באחוריהם. להזכירך שרון טל יודע מצוין את הנתונים על כוח האדם בצה"ל. השאלה האם הוא מנומס או לא איננה רלוונטית לאמינות המספרים שהוא מסר על בוגרי בה"ד 1. ועוד משהו... "אלוף מזוהה פוליטית"?? אתה מתכוון.. בניגוד לכמה וכמה אלופים הידועים כשמאלנים, ואיש לא מעלה על דעתו לבוא אליהם בטענות כשהם מביעים את דעתם. הרקבון הפושה בצה"ל התחיל כשהאלוף ליפקין-שחק ישב לפני כ-10 שנים בטאבה עם נביל שעת ושתה מיץ לאור השמש השוקעת, והכול במצוות ממשלת השמאל שבה הוא תמך.

ixmix

New member
לא שם זה התחיל

ואני לא הייתי בוחר בחיים לצטט את ליפקין שחק. ההתנהלות שלו היתה לא ראויה בעיני, והפוליטיזציה הגסה של התפקיד שבה הוא נקט אינה ראויה בעיני. אלוף שנוהג כך יש לזרוק מכל המדרגות. הוא אינו השמאלן היחיד שאני חושב שהתנהג באופן לא ראוי שכזה, ולכן איני מצטט אותם ואיני נתלה בהם, בניגוד אליך אני בודק את מי אני מצטט ומה הוא שווה בעיני מבחינה אישית, מבחינת אינטגריטי ומבחינה מוסרית. אתה כן בחרת לצטט את רון-טל, המושחת באלופים בשנים האחרונות שהתפוטר לאחר חשדות מאד מאד כבדים. מאד. אתה בחרת להביא את האיש המושחת הזה אל קדמת הבמה, את האלוך הפוליטי הזה, את האיש שלמעשה הלך הביתה בבושה גדולה. אתה הבאת אותו, לא אני. ולגבי הציטוטים שלו - איש נטול אינטגריטי אינו עושה עלי כל רושם. איש שתומך בסרבנות צד אחד אינו יכול להתלונן על סרבנות צד אחר. המציאות בעינה עומדת - ישנה אפליה מובנית בחברה הישראלית, שיש לתקנה בדחיפות. אני רוצה דין אחד לכל האזרחים בישראל. זה הכל. אתה מתנגד לכך. זה הכל.

amit1270

New member
מה אחוז תלמידי ישיבות ההסדר

מבין המתגייסים הדתיים, וכמה מהם באמת מסיימים את שירותם אחרי שנה-וקצת ולא ממשיכים למסלול קצת יותר ארוך? יש לך נתונים? לי נראה דווקא שהדתיים הלאומיים (או כיפות סרוגות או איך שלא תקרא לזה) מיוצגים בצבא יותר מחלקם באוכלוסיה, מה שלא מסתדר לי עם שירות מקוצר.

sailor

New member
אחד מפאר הנוער הזה

תלמיד מוסד הרב קוק, גנב לי את המכונית. זה לא אומר שכולם פושעים, אבל ודאי אינם טובים יותר מכל קבוצה אחרת בחברה. חוץ מהאלימות שלהם נגד ערבים ואנשי שמאל מ"סיבות אידאולוגיות"

אני חושב שהם כן טובים יותר חלקית

הם בממוצע משכילים יותר, חרוצים יותר, בעלי מוטיבציה, פחות נהנתנים, לפעמים יותר מוסריים. לכן מן הראוי שירתו בצה"ל כמו ילדינו ואחינו

סוריאל

New member
?!

מניין לך? בדקת סטטיסטית? העובדה שמישהו יושב בישיבה לא אומרת שהוא משכיל יותר. האמת, העובדה שהוא רשום בישיבה לא אומרת שהוא משכיל יותר. כולם יושבים, גם הוא יושב. שוין.

אלי ו.

New member
הסקת המסקנות בעייתית

הם מסתמכים על כך שהמשכורת הממוצעת של המשתמטים נמוכה יותר משל המתגייסים ועל הבגרויות. לא ברור אם הם מכלילים בסטטיסטיקה הזו את החרדים אבל די ברור שהם מכלילים את מי שלא גויסו בגלל עבר פלילי ובעיות בריאותיות.

masorti

New member
הסקת המסקנות שלהם לא בעייתית...

הם בשום מקום לא טענו שהמשכורת הממוצעת של המשתמטים נמוכה יותר משל המתגייסים. הם כתבו שהמשכורת הממוצעת של הלא-משרתים נמוכה יותר משל המתגייסים. והלא-משרתים כוללים בבירור את בעלי העבר הפלילי וכו'. (ברור גם שהחרדים לא נכללים, כי הם הצהירו שהסקר כולל את הלא-משרתים הלא-חרדים) מי שהסיק בזדון מסקנות לא נכונות הוא תמו"ש, שניסה לקרוא את המשפט כאילו מדובר על המשכורת הממוצעת של המשתמטים. אתה נפלת באותו פח בתום לב.

הבעיה בהבנה היא רק שלך כאמור

אין לצבא כל נתונים על "משתמטים" זהו קריטריון שאינו קיים ואינו מדיד. מבחינת הצבא, מי ששוחרר מסיבת בריאות, אי התאמה או בעיה נפשית אינו "משתמט" אלא לא משרת. בין אלה רב חלקם של המשכילים פחות , העניים, העולים החדשים, את תילי התילים של ההנחות על השתמטות - אתה וחבריך ממציאים. אני אישית, בקרב כל מכירי וחברי - לא מכירים כמעט משתמטים. אין אחד בין בניהם או בנותיהם של חברי שלא שרת, פרת לבחורה אחת חולה מאד. האגדה הזדונית המופצת כאן על ידי נציגי הימין הלאומני ל]יה ה"אליטות" "משתמטות" מהצבא, היא נבזית וחסרת כל בסיס

יוסי ר1

Active member
לתמוש, השימוש שלך בהכללות של נציגי הימין

או נציגי הקב"ה או הדתיים די מעוררות אי נחת. אני קורא את הדברים שלך, ומרגיש תחושות אשמה מסויימות: האם איני מספיק ימני, או דתי, ואולי בכלל לא נציגו הנבחר של הקב"ה עלי אדמות, כי אני לא טוען בלהט את הטענות הללו? לחלק מהטענות אני מסכים, לחלק מתנגד, וחלק לא מעניינות אותי. הכללות בדרך כלל לא עושות טוב, כולל במשפט האחרון שלי.

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gif

בתור לא ימני ולא דתי קצת לא נוח לי עם החלוקה ששמה אותי יחד עם האביב גפנים והג'קו אייזנברגים ("אנחנו"), ובצד השני את חובשי הכיפות הסרוגות שחלקם ביחידות הקרביות גדול פי כמה מחלקם באוכלוסיה. הייתי מציע חלוקה קצת אחרת: בצד אחד אני + השמאלנים שהולכים לצבא + הדתיים שהולכים לצבא + הדרוזים שהולכים לצבא, ובצד השני החרדים שמשתמטים מהצבא + האייזנברגפנים.

ixmix

New member
ועוד בצד השני

הבנות הדתיות והערבים המוסלמים. ועל הגדר אלה שמשרתים חצי שירות.

אלי ו.

New member
נוווו

האם לא ברור לך שמשכורת ממוצעת של ציבור שחציו חרדים ועבריינים תהיה נמוכה יותר ממשכורת ממצועת של בני גילם?

masorti

New member
בטח שאין לצבא קריטריון על משתמטים...

הרי אם הצבא יודה שהקב"נים משחררים חיילים בישראבלוף ושידוע שהם משתמטים, הוא ייאלץ לגייס אותם. כל הקונץ הוא שהצבא משחק ב"נדמה לי" ורושם את המשתמטים כחולי נפש. הייה סמוך ובטוח שבאופן לא-רשמי יש לצבא הערכות לא רעות לגבי אחוז המשתמטים שמשתמשים בשירותי הקב"ן. די להשוות את עליית אחוז חולי הנפש בכלל האוכלוסיה לעליית חולי הנפש בקרב המתגייסים בין שנות ה-60 או ה-70 לבין ימינו, כדי להבין במה בדיוק מדובר. הרי אין שום סיבה לוגית להתפרצות המונית של מחלות נפש דווקא בקרב נערים בני 18.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifאפשר לנסות, אבל הוא לא אוהב את זה בכלל

ראה נא אילו חרפות קבלו בני גד ממשה, אשר חשב שהם מנסים להשתמט מלהשתתף במלחמת כיבוש הארץ...

למעלה