הִתְנַצְּחוּת

catchet

New member
הוכח כהלכה

שמים1

New member
התנצחות

הַכֹּל זִכְרִי בָּעוֹנָה הַזֹּאת:
התיאורים נפלאים וציוריים .
התחברתי דוקא לשלית הקרקע שהיא נקבית לחלוטין
אמא אדמה , וזה חיבר אותי לבריאת האדם ( שנברא מהאדמה , מן העפר)
ולעונש המיתולוגי וגירוש מגן העדן . אומנם אין כל אזכור בשירך לאדם וחווה
אבל שליית הקרקע היא תיאור של לידה ובריאה ולכן התחברתי גם לאדם וחווה .
(וּלְאָדָם אָמַר כִּי שָׁמַעְתָּ לְקוֹל אִשְׁתֶּךָ וַתֹּאכַל מִן הָעֵץ אֲשֶׁר צִוִּיתִיךָ לֵאמֹר לֹא תֹאכַל מִמֶּנּוּ אֲרוּרָה הָאֲדָמָה בַּעֲבוּרֶךָ בְּעִצָּבוֹן תֹּאכֲלֶנָּה כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ.
וְקוֹץ וְדַרְדַּר תַּצְמִיחַ לָךְ וְאָכַלְתָּ אֶת עֵשֶׂב הַשָּׂדֶה.
בְּזֵעַת אַפֶּיךָ תֹּאכַל לֶחֶם עַד שׁוּבְךָ אֶל הָאֲדָמָה כִּי מִמֶּנָּה לֻקָּחְתָּ כִּי עָפָר אַתָּה וְאֶל עָפָר תָּשׁוּב.)

הֵיכָן שֶׁגִּבְעוֹת הַבָּר שֶׁל אֶלֹהִים
אֻלְּפוּ לִהיוֹת נַחֲלֵי אָדָם.

גם בשורות הנפלאות הללו אני רואה זיקה לתנ"ך , ראשית הבריאה , מגבעות בר שאולפו להיות נחלי אדם , נחילים נחילים של אנשים ממש כנמלים .
השיר הוא ממש כריקוד הטנגו אחד מוביל ואחד מובל וההפך - התנצחות ואין ניצחון
פעם זה ופעם זה ואני חושבת שגם האדם וגם הטבע חשים בתבוסה , האדם הורס את הטבע והטבע לעיתים הורס את האדם .

איציק
עונג צרוף לקרוא בך , כתיבתך ממש מענגת.
תודה.

aiziq

New member
תודה שמים

קריאתך מפנקת מאד
נהניתי משיקוף הקריאה הזה, מהשיוט אל מקורות שככל הנראה היו שם בתת מודע שלי כשכתבתי. הם בהחלט רלוונטיים לשיר.
באשר לנחלי האדם לעומת גבעות הבר- הכוונה לכבישים שהאדם חורץ כתוואי ומצלק בהם את הגבעות (נחלים מעשי ידי אדם). אחר כך אני חזור שוב אל דימוי הנחלים ומדבר על גדות האספלט שהטבע מתפרץ מתוכם בפריחה מהממת.
גם אני חושב שהתבוסה היא מנת חלקם של הניצים כולם
מזל שיש עונות פחות זכריות שבהן מושלים בנו כוחות אחרים

שמים1

New member
תודה להסבר איציק

אהבתי את הקריאה הזו שלי לנחלי אדם למרות כוונתך המקורית
זו פריבילגיה שלי בתור קוראת לקחת את השיר למחוזותי , בהחלט הייתי מודעת לכוונתך המקורית
.

moonlihgt

New member
שיר יפה ועשיר

לקח לי זמן להבין אותו נעזרתי גם בקריאת התגובות האחרות אבל בהחלט שיר יפה מאד אבל עצוב למה התן נוצח אוף

yairgolian

New member
הזכרת לי בבת אחת את הימים היפים של הפורום כשהיית מנהל

ואיך שהוא התדרדר

aiziq

New member
עד עכשיו לא היה מנהל. עכשיו יש מנהלת

ויהיה שוב נפלא.

קריאת תיגר

השיר מלא בהתרחשות. המאבק הגדול פה, שהוא מאבק סתווי משכבר הימים, הוא בין הפעילות לקפיאה, בין הצמיחה וההכנות לנבילה הממשמשת ובאה עם בוא החורף. אני אוהב שאתה רואה דווקא בעונה הזו את פוטנציאל הפריחה והצמיחה, הצמחים המתמקמים, ההזהבה וקריאת התיגר.
השיר נגמר באורותיה של התבוסה, אבל אני נשארתי דווקא בקריאת התיגר - קריאת התיגר של הטבע על המשעולים המבוייתים, על הגבעות המאולפות, על האדם הניצב מול התן שחולף באורותיו רק לרגע אחד מבזיק וכל הטבע הזה בעצם נמצא בחושך שסביבו.

תודה על השיר!

aiziq

New member
בוטן יקר תודה

כהרגלך אתה מפנק מאד בתגובותיך. היה לי ממש כיף לקרוא

&nbsp
איציק.

אiדי ה

New member
אנסה להוסיף על מה שכבר נאמר

הפרק הראשו של השיר מתאפיין בעליה מאוד חזקה שנגמרת בנחלי האדם. אני תפסתי את זה כהתקשרות מסוימת מהאימרות הפילוסופיות המוכרות ביותר מהעולם העתיק, שאין אותו אדם נכנס לאותו נהר פעמיים. כלומר, רעיון השינוי והתחחדשות התמידית. אחר-כך, המעבר אל נוף אורבני גם מבוטא התחדשות הזו אבל כבר יש בזה תחושה צינית. אני חושב שהתחושה הצינית מצויה בסימוני הדימויים. בפרק הראשון יש התרחשות אמיתית שקורית, של קביעה מתוך הטבע, של מה שקורה באמת כאן ועכשיו, ולעומת זאת בפרק השני יש שימוש חוזר ב"כמו", כאילו יש איזה ניסיון לא אותנטי של הידמות, וזה נתפס לי כבר מהקריאה הראשונה באופ מוזר שאחר כך בקריאה נוספת פורש לאיזה זלזול כלשהו.
המילה תבוסה היא מילה קשה, אני לא יודע אם היא מוצדקת על ידי הטקסט. אני גם לא מסכים עם האמירה הכללית של שאני תופס מהשיר - אני חושב שהאדם הוא חלק מהטבע בערך כמו שכל דבר אחר הוא חלק מהטבע ואני חושב שאפשר להנות מחולדות ועורבים, אנטנות וטיח, כפי שנהנים מעץ חרוב באיזה מקום בלתי מיושב כל-כך. לכל הפחות, אפשר לשקוע באותן מחשבות., לשאול את אותן שאלות, ולהגיע לתשובות שנראות על פניו רק אנושיות.

aiziq

New member
אודי תודה

לא הכל הבנתי אבל תודה בעד ההשקעה ובעד הקריאה והתגובה

רצף הדימויים ( השימוש החוזר במילה כמו), נועד ליצור תחושה של 'לולאה מקוננת'
כלומר בזק חיוכו של התן גם הוא כקריאת תגר שסופה תבוסה, בדיוק כשם שהפריחה לא באמת יכולה לנצח או להתחרות בשמש... אבל זה הזמן שבו מסובך כבר להסביר את השיר ולכן נשאירו לא מבורר ולא מבואר וזה ממש בסדר

&nbsp

שיר של מאבק.

אני התחברתי למשפט הראשון אחר כך אני קצת אבדתי אותך, אני לפי מה שהבנתי השיר הוא מאבק בטבע ומאבק גם בעצמך, מעין "התנצחות" כמו שכותב בכותרת מעין התחוללות
השפה היא פיוטית ויפיפה למשל"כְּמוֹ בָּזָק חִיּוּכוֹ הַנָּבוֹךְ
שֶׁל הַתָּן הַקּוֹפֵא עַל עָמְדּוֹ
בַּלַּיִל, " השיר מבחינה טכנית פשוט מעולה רואים שאתה יודע לכתוב שירה, השיר אחיד, השיר מסודר, ולא מתפזר, אבל היה לי קשה להתחבר.

jwin

New member
...הוא אומר והיא...עושה!

שיר טוב, והרבה כבר נאמר והיה כיף לקרא - השיר והשיח עליו.
״התנצחות״. ומה אני רואה? גבר מעל להכל, הכל זכרי בעונה. ואחר כך כמעט הפאסטורלית השישית של בטהובן...אלא שבסופו של דבר אני מוצא את הצד האחר של ההתנצחות והיא....נקבה! התבוסה שהיא נקבית.
ואיך אני יכול שלא לקרא :
התנצחות
הכל זכרי
של התבוסה.

מעניין. איך הזכר לאורך דרך ״מתנקב״ (מלשון נקבה) ועוד מפסיד ...ולא לפני שהוא קופא בלילה אל מול אורותיה שהם גם גבוהים...
בברכה
יהודה

aiziq

New member
תודה יהודה

אתה שם לב לדברים הנכונים

נהניתי מאד מקריאתך.
&nbsp
איציק.

למעלה