ד"ר תורג'מן שלום,

• פותח הנושא efiey
  • פורסם בתאריך

efiey

New member
ד"ר תורג'מן שלום,

מקווה שאת מרגישה טוב. כמו כן קיבלתי את התשובות לבדיקת ACTH התחום : 9-52 והתוצאה היא 5 אין לי מושג מה זה אומר אבל אני מתאר לעצמי שזה קשור ל ADDISON אודה על תשובתך, יום טוב...

efiey

New member
המשך לד"ר תורג'מן

מה המשמעות של ה- ACTH הרי את הבדיקה הנ"ל עושים עם בדיקת קורטיזול ? ואני לוקח פרדניזון כל יום, אז בעצם מה המשמעות של הבדיקה ?

ACTH

שלום אפי, זו תוצאה נמוכה שמראה שההיפופיזה שלך כבר לא מפרישה כמויות גדולות של ACTH. זה משקף את העובדה שהיא ספגה הקרנות. ולכן, אולי בעבר, כשההקרנות עוד לא הספיקו להשפיע ולאחר שעברת כריתה של האדרנלים, הייתה הפרשה מאד מאסיבית של ACTH שאולי תרמה ל"שיזוף", אבל כעת זה כבר לא קורה. עכשיו שאנחנו יודעים זאת, אין כבר כל צורך לבדוק ACTH להבא.

efiey

New member
תודה רבה,

ואם את טסה לבוסטון בעוד שבועיים ובמקרה... תפגשי שם את DR ORTH ( אע"פ שאני לא מאמין שהוא עדיין פעיל ) תמסרי לו ד"ש חמה...יום טוב...

אני לא יודעת אם היית מזהה אותו

אני דווקא פוגשת אותו די בקביעות. לא שהוא מכיר אותי, אבל אני יודעת מי הוא. ד,ר דיקשטיין מחיפה קרוב אליו כי הוא עשה אצלו תקופת השתלמות. דיקשטיין ואני די מיודדים, כך שאנחנו לא פעם נתקלים בוט בכנס. באמת לנסות להזכיר אותך? אתה חושב שהוא יזכור?

efiey

New member
יזכור ועוד איך...

אני ביקרתי את DR ORTH בביקור אישי ופרטי כשהייתי בארה"ב לפני 5 שנים, והוא זיהה אותי בלי שאומר לו אפילו מילה אחת...אבל בכל זאת מספיק לומר לו את השם המלא שלי ושאני מישראל וגם להזכיר לו את פרופסור שפירא והנורות מייד ידלקו אצלו... חוץ מזה שייתי בטיפולו כ- 7 שנים רצוף... בכל אופן נסיעה טובה ושתסעי בשלום ותחזרי בשלום.

תודה תודה, אני עוד כאן שבועיים.

אני מדברת על הנסיעה כבר כי הייתי אמורה לסיים מלא דברים לפניה. אבל אני נוסעת רק בעוד שבועיים.

למעלה