ד"ר שמש מתארח בפורום ויענה לשאלות

zs1957

New member
ד"ר שמש מתארח בפורום ויענה לשאלות

חברים יקרים שלום רב, ביום חמישי 27.706 בשעה 20:00 בערב יתארח בפורום ד"ר שמש מומחה לטיניטוס וסחרחורת מבית חולים הדסה עין כרם ויענה לשאלות הגולשים בנושאים הבאים: 1. טיפול בצלצולים באוזניים. 2. טיפול בסחרחורת. 3. טיפול בוורטיגו. 4. טיפול במחלת מנייר. הנכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. עוד על האירוח והאורח: www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=47576

נימבו

New member
לד"ר שמש שלום

אני בן 51 , נפגע שמיעה ממלחמת לבנון 82, נכותי הצהלית בגין כך היא 15%, למרות שאני שווה יותריש לי מכשירי שמיעה לשתי האזניים (שאיני משתמש בהם מסיבות חברתיות...) אני סובל מטינטון "סביב השעון" - 24 שעות ביממה רצוף ללא הפסק. שאלותי הן: אני סובל לא אחת מסחרחורות ובמקרים קיצוניים אני ממש מרגיש כמו "קצר" מפתיע בעורף דבר שגורם לי לנפילה של חלקיק שניה. (כל הבדיקות שעשיתי לא מצביעות על הגורם לאותו "קצר") - האם יכול להיות שיש קשר לאותה פגיעה? לגבי הטנטון- מה אחוזי הצלחת הטיפול לאדם בגילי? האם ידוע לך על דרך שניתן להגיע אליך דרך הפניה של משרד הבטחון? או במקרה שאינך עובד ישירות מול משרד הבטחון - האם ידוע לך על מקרים שמטופל שילם ישירות, והם כיסו את עלות הטיפול? למען גילוי נאות, שמעתי עליך רבות, לכן ביקשתי להעביר את התיק שלי להדסה ויש לי הפניה עדכנית למרפאת אאג שם... מתברר שזה קצת מסובך...

תשובה מד"ר שמש

יש לי מעט מדי פרטים על נסיבות הפגיעה שלך. אם מדובר על חשיפה לרעש מנשק קל, לדוגמה, ותו לא, לא ברור לי הקשר עם הסחרחורות. אם היתה פגיעה פיסית במהלך מלחמת לבנון - חשוב לי לדעת את הפרטים הרלוונטים. בכל מקרה לא כדאי להניח הנחות אלא לבצע בירור נוירולוגי רלוונטי, ולהתמקד באפשרות של מחלה בחוליות הצוואר. לגבי נתונים סטטיסטיים, למיטב ידיעתי לא נעשתה סטטיסטיקה נפרדת על קבוצת גיל של 50 עד 60 עם היסטוריה רפואית דומה לשלך. מכיוון שבאופן כללי התוצאות הטיפוליות אצל נכי צה"ל שטופלו במסגרת המכון לחקר נזקי רעש של צה"ל היו טובות מאוד (בתקופה שביצעתי שם מחקרים במסגרת שירות מילואים) - ניתן להתייחס אליהן.

נימבו

New member
ראשית- תודתי. הפגיעה היתה

מהתפוצצות פגז בטנק, מאחר ולמזלי לא היו פגיעות גוף נוספות חוץ מצלצולים באזניים, המשכתי , ובימים שלאחר מכן יצא לי לירות כ 300 פגזים ועוד הרבה סרטי פעולת מקלעים. והנה אני כאן... כל הבדיקות כולל צוואריות, נוירולוגיות, לבביות, עורקיות, ברה, וכו וכו וכו- תקינות. האם הטינטון נחשבת לפגיעה עיצבית?, קצר אולי? האם יתכן שלחץ נפשי כמו לחץ בעבודה, מגביר טינטון? נמרוד

נימבו

New member
ושכחתי לציין- הטנטון שלי הוא

צליל של גמר שידורי הטלוויזיה שאחרי פסוקו של יום... ארוך ומונוטוני, צליל גבוה, שלעיתים פורץ בתרועה יותר חזקה וחוזר למצבו הצורמני הקודם.

ד"ר שמש המרכז לטיניטוס

אם נתייחס אל שתי התוספות שלך, אפשרי מאוד שהפגיעה לא היתה אך ורק אקוסטית. במהלך ירי אינטנסיבי של כל כך הרבה פגזים יתכן שנחבלת גם בראש וישנו נזק קטן לעמוד השדרה.

שלום ד"ר

אני בן 18 ולעתים רחוקות יש לי טנטון קצר (באורך של כ-20 שניות). אני לא נוהג ללכת למסיבות ואין מסביבי בדרך כלל רעש רב. ממה יכולה לנבוע הבעיה? תודה מראש!

ד"ר שמש, המרכז לטיניטוס

טיניטוס לזמן קצר מעמיד סימן שאלה של כדאיות הבירור לעומק. מה שקובע זה הצד הסובייקטיבי: כמה זה מטריד אותך, והאם המרחק בין אירוע של טיניטוס למשנהו הולך וגדל או שהאירועים הופכים לקרובים יותר זה לזה. לא סיפרת אם הטיניטוס פועם או שהרעש אחיד. לא ציינת קשר עם אירועים סביבתיים מיוחדים כגון: עשן תעשייתי, כבלים עם מתח גבוה. האם יש קשר עם תנוחות מיוחדות של הראש? האם אתה לוקח תרופות מסויימות? מאחל לך רפואה שלמה.

לד"ר שמש

אני סובלת מסחרחורות וורטיגו כבר כמעט שנה. יש גם טיניטון. כלום לא עוזר לי, כולל ויטמינים, פיזיוטרפיות וכדורי הרגעה. הרעש באוזניים לא נפסק כבר שנים, בעיקר בלילה. הרופאים עוד לא איבחנו אצלי כלום. MRI תקין. מה אתה מציע לי לעשות? איך מאבחנים ורטיגו? אני סובלת המון זמן.

ד"ר שמש מהמרכז לטיניטוס

שילוב של טיניטוס, וורטיגו, ירידה בשמיעה ותחושה של אטימות באזניים קיימים במחלת מנייר. ישנם רופאים שהתמחו באיבחון וורטיגו. לדוגמה: בבית החולים "הדסה עין כרם" ישנה יחידה בהנהלת פרופ' יוסף אלידן, מנהל מחלקת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר, שמבצעת איבחונים של סחרחורת באמצעים חדישים. העובדה שטיפולים בויטמינים, פיסיותרפיה ותרופות הרגעה לא עזרו מראה שכדאי לקבל טיפול שמבוסס על בירור רפואי רלוונטי. מאחל לך החלמה וכל טוב.

עוד שאלה

האם גינקו בילובה יכול לעזור לורטיגו וסחרחורות? קראתי על זה באינטרנט. האם זהו חלק מהמוצרים הטבעיים שאתה נותן לחולים? עווד משהו: איך מטפלים בסחרחורת ממושכת 24 שעות ביממה? ואיך ורטיגו נוצר?

ד"ר שמש מהמהרכז לטיניטוס

גינקו בילובה פרץ לאינטרנט בקול תרועה עם סטטיסטיקות מדהימות, עד שההתלהבות הצטטננה. הסיבה: מחקר שהראה שאין לו יתרון על פלציבו (תרופה ללא מרכיב פעיל) כאשר מדובר בחולים הסובלים מטיניטוס או וורטיגו. אני מבין שיש לך הרבה שאלות טובות וענייניות, ויש לי הצעה מעשית עבורך. בשעה טובה נוסדה עמותה שפועלת למען חולי טיניטוס וסחרחורת בישראל, והיא מקיימת כנס ב- 8 באוגוסט הקרוב בירושלים. החלק החשוב ביותר בכנס הוא ה...הפסקה. בהפסקות תוכלי לפגוש חולים ולמצוא את אלה שמצבם מזכיר את מצבך, ולשאול גם אותם שאלות חשובות.

דר שמש. אני סובל מטינטון חזק באוזן

אחת כתוצאה מהשתתפות בירי ברובה עוזי במטווח הלילה בשעת גשם,מלפני כ-30 שנה. כתוצאה מכך נפגע לגמרי העצב ואני לא שומע באותה אוזן שמטנטנת. בזמן הירי היתה לי דלקת אוזניים שלא יכולתי לטפל בה בגלל שהמפקד לא איפשר לי לקבל טיפול, האם קופת חולים משתתפת בחלק מעלות הטיפול אצלך? כמה עולה כל טיפול? אחרי כמה זמן מרגישים הקלה בעוצמת הטינטון? כל כמה זמן צריך לבקר אצלך? בתודה מראש על התשובות.

ד"ר שמש המרכז לטיניטוס

כאשר הטיפולים ניתנים בבית החולים "הדסה עין כרם" מתקבלות התחייבויות מקופות החולים. בדרך כלל קל לקבל התחייבות מקופת חולים "מכבי". עם שאר הקופות יותר קשה לנהל משא ומתן על קבלת התחייבות. כל ביקור ברפואה הציבורית הוא לפי תעריף משרד הבריאות למרפאות חוץ של בתי החולים. המחירים לטיפול פרטי שונים, ואינני חושב שאתה צריך לממן טיפול פרטי כאשר מדובר בנכות שנגרמה עקב שירות צבאי. אנא התקשר אל מזכירות המרפאה וננסה לעזור לך בתחום האדמיניסטרטיבי. הטלפון: 09-9513128

ran102

New member
לד"ר שלום

אני סובל מסחרחורת, אי יציבות, כמו שיוט כבר למעלה מ-3 חודשים. מידי פעם יש הקלות, אבל המחלה לא עוברת. אני משתמש בסטונרון ואגיסרק לסרוגין, אין לי מושג אם ההקלות בהשפעתן. MRI תקין, בדיקת שמיעה תקינה. בהתחלה רופאים אמרו לי שזה וירוס ויראלי ושזה יעבור מעצמו כמו שבא, אבל כלום לא עוזר. מה זה נראה לך שיש לי? מה אתה מציע לי? כמה זמן אני אשאר ככה?? תודה.

ד"ר שמש המרכז לטיניטוס

הטיפולים שניתנו לך מתאימים להתחלת המחלה. אם המחלה הופכת למחלה ממושכת ישנה חשיבות לברר יותר לעומק במה מדובר. בברכת החלמה מהירה.

שרונה320

New member
שאלות לד"ר שמש../images/Emo42.gif

שלום. אני סובלת מסחרחורת, הרגשת ריחוף, שיוט, כבר חודשיים וחצי. היה התקף ורטיגו אחד לפני שבועיים, זה קרה מתוך שינה, 10-20 שניות, אח"כ הייתי מאוד מסוחררת למשך כמה ימים. באופן כללי אני סובלת מזה כל היום, כולל בחילות. בדיקת שמיעה תקינה, MRI תקין, בדיקת ברה לא תקינה. עברתי א.א.ג למינהם, רופאי משפחה, נוירולוג, עיניים ואורטופד. חלק אמרו שזה בא מחרדות (כי לא מצאו כלום), ושאני צריכה כדור נגד דיכאון, אחד אמר שאני צריכה פיזיוטרפיה וסטיבורלית לשיווי משקל, בגלל תזוזות קריסטלים, והשאר לא מצאו כלום. בדיקות דם תקינות. ואני רוצה לציין שבלי או אם קשר, בשנתיים האחרונות סבלתי אחרי ישיבה ממושכת לקימה מהירה, מסחרחורת של כמה שניות עם חושך בעיניים. האם יש קשר לדעתך? האם זה קשור לאוזניים? עוד משהו: יש לי טיניטוס, רעש כמו מנוע של מקרר כבר כמה שנים, בחודשיים האחרונים נראה לי זה התחזק. האם כדי לאבחן סוגי טיניטוס חשוב לדעת איזה סוג רעש באוזניים שומעים? מה אומר סוג הרעש שלי? ומה הטיפול? אשמח לתשובה ועזרה. תודה.

ד"ר שמש המרכז לטיניטוס

יש לציין שבאמצעות התיאור שמסרת הצלחת להעביר לי ולקוראים של השאלות הרבה מידע רגשי על רמת הסבל שלך. המצב מורכב. לדעתי כל פרט תורם להבנת התמונה הקלינית אצלך - כולל המאפיינים של הרעש. מכיוון שתחום זה בעולם הרפואה הוא תחום חדש יחסית, לא ניתן לתת לך טבלה גם קשר בין סוגי טיניטוס והקשר עם סוגי סחרחורת. נראה שבדיקה כוללת: היסטוריה רפואית מעמיקה, בדיקות עזר רלוונטיות ועיון בבדיקות קודמות יכולה לסייע הרבה באיבחון ובניית תכנית טיפול יעילה. בברכת רפואה שלמה.

שאלות

שלום ד"ר. *רציתי לדעת איך מאבחנים בודאות ורטיגו? *איזה טיפול יש לך למחלת מנייר? *איך מטפלים בטיניטון? *האם הסחרחורות לא נסבלות, צריך לשבת בבית ולא לעבוד? צריך כמה שבפחות להסתובב בחוץ? מה גורם לסחרחורת להרגע? *אם בכל זאת לא מקבל הבן אדם טיפול, כי לא איבחנו אצלו כלום, האם הסיפטומים יחלפו מעצמם כמו שהתפרצו?

למעלה