ד"ר שלום רב

poochpoocha

New member
ד"ר שלום רב

שלומות, שבוע שעבר ננשכתי על ידי כלב. קיבלתי חיסון נגד טטנוס במרפאה הקרובה לביתי, והתחלתי ביום ראשון (17.08) את החיסון הראשון נגד כלבת (1/5) במשרד הבריאות. כידוע הטיפול נגד כלבת כולל 5 חיסונים. את החיסון השני אני אמור לקבל מחר ב20.8 ואילו את השלישי ב24.8 הבעיה היא שב-24 משרד הבריאות נמצא בחופשת חג והוא הודיע שהתאריך מועבר ל25.8, יום למחרת. לצערי ביום זה איני נמצא בישראל למשך 5 ימים דבר. תכנון אשר איני יכול לבטלו האם אני יכול לבצע את החיסון השלישי ביום שישי (22.8) הרופא במשרד הבריאות אמר שלא מעניין אותו הטיול שלי ושאם אני אעשה ביום שישי זה לא על אחריותו מה שיקרה לי והוא יחתים אותי על טופס שהוא לא אחראי האם אפשרי לקבל את החיסון ביום שישי (יומיים לפני הזמן המיועד) או שמא עליי לבטל הכל ולהתחסן ביום ה-25.8 , שהוא גם יום מאוחר יותר מהיום שנקבע על ידי משרד הבריאות מלכתחילה. תודה רבה

כלבת

זו שאלה טובה. הבעייה היא שכיון שהמידע המדעי לא גדול עובדים לפי פרוטוקולים והפרוטוקולים אינם זהים בין משרדי הבריאות בעולם. בארה"ב נותנים למשל בימים 0, 3, 7, 14, 28. לפי זה היית יכול להתחסן אפילו ב 27 כחיסון שלישי. בכל מקרה, אנו נמצאים בארץ וכפופים להנחיות משרד הבריאות.

למעלה