ד"ר דורון תודר-נוירוקליניק

ד"ר דורון תודר-נוירוקליניק

משהו התנסה בטיפול אצלו? המזכירה שענתה לי אמרה שהם מגיעים להשגים יפים עם ילדים בעלי PDD אשמח לכל פיסת מידע או המלצה/אי המלצה.

היום היינו במפגש האבחוני האחרון

של הפסיכולגית הקלינית, היא אמרה לנו שההתלבטות שלה היא בין הפרעת התנהגות ל-PDD. יש לו מאפיינים רבים של PDD אבל הרבה אחרים חסרים, והיא עוד צריכה לעבור על כל האבחונים שערכה לו+כל החומר שהבאנו לה ולהגיע למסקנה סופית. את התשובה נקבל ב-3/1. אני פוחדת משתי האבחנות, מצד שני הוא במצב בלתי אפשרי כרגע, ואני כבר חסרתסבלנות לקראת מתן שם לקשייו, ותחילת טיפול מתאים, כמו- גם השמתו במסגרת מתאימה. אני חוששת מהעובדה, שאנחנו באמצע השנה, ורוב הכתות מלאות. מקווה שלא ניאלץ בשל כך להתפשר על מסגרת, בהיעדר מספיק ברירות.

ששו1

New member
אל תפחדי מהגדרה!

שלב קבלת הגדרה הוא קשה/ מורכב. מצד אחד יש הקלה מסוימת כי סוף סוף יש שם לכל הקשיים, ומצד שני הוודאות מעציבה , מדאיגה. רני רוצה להציג בפניך דרך אחרת להסתכלות: הילד שלך נשאר אותו דבר. אותו ילד עם אותם תכונות חיוביות וגם עם הקשיים. משמעות האבחנה היא בטיפול, לפעמים במימון, ובעיקר באורנטציה הטיפולית. בכל מקרה, צריך לקחת אוויר ולהרגע. להתרגל לאבחנה, להבין את המשמעויות ולדבר עם עוד הורים כדי להשיג כמה שיותר אינפורמציה ועידוד. אשמח לעזור לך במה שאפשר. בהצלחה!!! ו... עצה נוספת, השוק מלא באנשים שקוראים לעצמם מומחים... צריך לבדוק טוב, ולהבין במה מומחיותם ולאיזה עזרה אתם באמת זקוקים.

dina199

New member
אם הם אמרו לך

איזה מאפייני PDD קיימים ואיזה חסרים? לפעמים חסרים מאפיינים כאלה שבהחלט אפשר להיות PDD גם בלעדיהם . ומה שאני אכתוב כרגע זו דעה אישית שלי : אני מאוד סקפטית לגבי אבחנה 'הפרעת התנהגות' (כי לדעתי אפשר להכניס לזה הכל , והרבה פעמים פסיכולוגים נוטית לתת אבחנת PDD פחות מרופאים. כשא"ס נמצא במסגרות לא נכונות ונמצא כל הזמן במצב של מלחמות עם סביבה לא מבינה - הוא בהחלט מפתח 'בעיות התנהגות'.והבעיה שאם מטפלים 'בבעיות התנהגות' האלה בלי הבנת PDD , הן גם מחמירות.

תודה לכן

על העידוד, ועל הנקודות החשובות שהעליתו בפני. דינה, בהחלט אעלה בפני הפסיכולוגית, את עיניין הקושי ההתנהגותי, המתפתח כתוצאה משהיה בסביבת חיים וסביבה חינוכית לא מבינה. העיניין הוא שהיא טוענת, כי בני לא יסתדר בכתת PDD כיוון שלא נראה שמתאימה לו, למרות שבגן ב"גהה" רוב הילדיפם היו על הספקטרום, ולאו דווקא בצד הגבוה שלו, ושם הוא פרח. הפסיכולוגית טענה לנוכח דברי, כי הוא פרח לדעתה בשל הצוות המקצועי. אין לי מושג, כיוון שהוא בעצמו נטה להתבודדות, אם כי היה משחק מדי פעם עם ילדה מתוקה מהספקטרום. אני עדיין לא יודעת מהם האספקטים החסרים, נראה שנקבל את המידע בשיחת הסיכום בשבוע הבא.

dina199

New member
והאם הפסיכולוגית היא נביאה ?

איך היא יודעת מראש שזה לא מתאים לו ? הרי עד שמנסים לא יודעים. וברור שהצלחה זה תמיד בזכות הצוות. הרי הגן הוא הצלחה בזכות הצוות , הצוות זה מי שעושה את הגן. לכן גם כיתת תקשורת זה לא משהו אוטומטי אלא תלוי צוות . יש הרבה תלונות כל כיתות תקשורת כשהצוות לא טוב, ויש כיתות טובות בזכות הצוות . אבל מזה אי אפשר להניח מראש שכיתת תקשורת לא תתאים או שהילד לא PDD. ולדעתי דווקא בגלל שילד פרח בזכות הצוות נראה חזק לכיוון PDD , כי מישהו סוף סוף הבין אותו. ולאיזו אבחנה הפסיכולוגית מקשרת את הנטיה להתבודדות ?

למעלה