ד"ר בן חיים שלום רב,

רידל4

New member
ד"ר בן חיים שלום רב,

אתמול הייתי בהרצאה מרתקת על בריחת שתן ופיספוסים אצל ילדים. (עובדת עם אורולוגים, מה לעשות...) בין היתר הוזכרו סיבות לתופעה, מורכבותה, שיטות טיפול שונות ומגוונות ועוד. ניתקלתי בהרצאה במונח שמאוד דיבר אלי: Over active Bladder. הילד שלי בן 4 (בהרצאה קבעו את גיל 7 כגיל טיפולי, אני מודעת לכך אך גם יודעת שלעיתים ניתן לטפל בגיל מוקדם יותר). הבן שלי רץ לשרותים בתכיפות מאוד מאוד גבוהה, עד כי הגננות שמו לכך לב. בצהריים בשינה של שעה וחצי, הוא מתעורר בממוצע פעמיים לשירותים ולעיתים קרובות מפספס את הפעם השניה או השלישית בעודו ישן. בנסיעות בין עירוניות, אנחנו עוצרים את הרכב מספר פעמים להשתנות, כאשר בכל אחת מהפעמים הוא מייצר כמויות! ההרטבות הן גם ליליות (אנחנו לוקחים אותו לשירותים רגע לפני שהולכים לישון). ממוצע של 3-4 פיספוסים בשבוע בלילה. מה עושים לדעתך??? בהרצאה דובר על שיטת פעמון! לא הבנתי איך היא בדיוק התניה קלאסית עם הוא מצלצל אחרי ההשתנה, אבל הבנתי שזו שיטה יעילה שעובדת ב 79% מהמקרים. ניסינו את שיטת התמריצים וכל שיטה שהעלנו בדעתנו. מה דעתך????????????????????

שיטת הפעמון

רידל שלום, עד כמה שאני זוכרת שיטת הפעמון עובדת עם הטיפות הראשונות של השתן (טיפה עד שתיים שלוש...) ואז הפעמעון מצלצל הילד מתעורר והולך לשירותים, עם הזמן הילד לומד לחוש את הצורך לרוקן את השלפוחית בהמלך השינה ומתעורר גם בלי הפעמון זו שיטה טובה, אך היא דורשת זמן וסבלנות עד לתוצאה הרצויה בהצלחה.

תשובה

בנך סובל מהרטבת יום ולילה שיטת הטיפול עם הפעמון שהזכרת יעילה רק במקרים של הרטבת לילה בלבד. לגבי ההרטבה ביום על בנך להבדק אצל אורולוג ילדים לאחר שיבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית ואולטראסאונד דרכי השתן כולל בדיקת שארית שתן לאחר ההשתנה.

למעלה