ד"ר אלקיים היקרה

ד"ר אלקיים היקרה

אני מאובחנת כחולה בזאבת מערכתית מזה כשנתיים, לעת עתה ללא מעורבות של איברים חיוניים (עד כה הייתה פגיעה רק בפרקים ובעור). אני יודעת כי המחלה יכולה לפגוע במערכות רבות ורציתי לשאול האם ידוע על פגיעה של הלופוס במערכת הוסטיבולרית. בחצי השנה האחרונה, אני מתקשה מאוד בנסיעות (ולו הקצרות ביותר), דבר הבא לידי ביטוי בסחרחורות קשות, בחילות והקאות. יש לציין כי בעבר מעולם לא סבלתי מתופעה זו. תודה מראש על תשובתך

פגיעה וסטיבולרית בלופוס

התופעה שאת מתארת אינה טיפוסית ללופוס - וקרוב לוודאי אינה קשורה לה יחד עם זאת, לופוס היא מחלה העשויה לחקות כמעט כל מחלה - ובין השאר תיתכן פגיעה כזאת על רקע מעורבות נאורולוגית - כדאי לנסות להתעמק בכיוון הזה- אפשרות נוספת אינה פגיעה בעצב משנית ללופוס והגורמת לתלונות אלו אני שוב מדגישה - אפשרויות אלו קיימות אך אינן סבירות תרגישי טוב

gaia20

New member
ועוד שאלות לגבי לופוס

הפגיעה שלי היא כליתית (בין השאר...
) טופלתי ב 7 חודשים האחרונים בציטוקסן לוריד ניכר שיפור בתוצאות- החלבון היה מעל 2 מ"ג וכרגע כמו שאת רואה בתמונת מסך של הבדיקות, הוא על 1067 ולשאלתי- בתמונה רואים גם תוצאה של שקיעת דם- 32 האם הדלקת בכליות או יותר נכון המצב הלא תקין בכליות, לא אמור להשפיע על תוצאת השקיעה? האם השקיעה לא אמורה לרמוז על מצב דלקתי? אם כן, מדוע היא יחסית נורמלית? (יחסית לזה שאני חולת לופוס) ועוד- האם נראה לך שברמה כזאת של חלבון בשתן, צריך עוד טיפול כזה? האם לדעתך הרמה מצדיקה לעבור לכדורים כולשהם? כמו כן, אני לא יודעת אם זה המקום לשאול, אבל רמת הויטמין b12 מאוד נמוכה אצלי- שוב, אפשר לראות בתמונה מצורפת אני יודעת את הסיבה לכך-אני צימחונית, האם מקובל לתת זריקות\כדורים ל b12 ואם כן, ממי אני צריכה הפניה\מרשם? (האם מספיק שרופא המשפחה יתן, או שאני צריכה לקבל את זה מהראומטלוגית שלי?) תודה על התשובות.

למעלה