גם אני מטופלת אצל דר אבלין...
המרפאה אינה מרפאה פרטית שלו אלא מרפאת חוץ של ביה"ח איכילוב שעוסקת בפיברומיאלגיה. הפגישה הראשונה באיכילוב הינה בתשלום אומנם אבל לאחר מכן ניתן לקבל טופס 17 לביקורי מעקב. אין לי מה להוסיף על דברי לינאר ... הוא נחמד וענייני ...ולצערנו אין לו יותר מדי מה להציע מעבר למוכר. אני הגעתי אליו עם המון בילבול באשר למחלה...שחודש לפני לא ידעתי על קיומה. הגעתי אליו עם ערימות של בדיקות שצברתי ב- 4 שנים ורשימת שאלות בת 2 עמודים... לא ידעתי מה קשור ומה לא, אז החלטתי לתת לו לומר... הפגישה הראשונה עזרה לי לעשות סדר בדברים... חלקי הפאזל הורכבו... קיבלתי תמונה של מה, מי ולמה...או לפחות מיפוי כל ה"למה" האפשריים. וזה עזר לי להבין...הוריד את אי הוודאות והתסכול. ואם לסכם מה בעצם מציעים באיכילוב מעבר לאיבחון ומעקב (לצד דעתי האישית והלא מקצועית בענין): א. המלצה חמה לעסוק בפעילות אירובית מתונה באופן קבוע
הליכות ומתיחות מעולה. ב. טיפול באלטרולט או אלטרול - תרופה ממשפחת
התרופות הטריציקליות, נוגדות דיכאון במינון נמוך מזה הניתן לדיכאון... מסייע בשינה ובהרפיית השרירים.
לקחתי לתקופה של כ- 3 חודשים... באמת סייע לי בשינה...בכאבים פחות...בפגישת המעקב כשהציע להעלות את המינון לאלטורל... יצר אצלי פחד מתלות ... הפסקתי...והאמת לא מרגישה הבדל משמעותי...(אולי בגלל שבמקביל אני מתמידה בפעילות גופנית? לא יודעת) ג. תרופות ממשפחת ה-
SSRI כגון פרוזאק - מאחר ולטענתם לפי מחקרים התגלה כי לחולי פיברומיאלגיה רמות סרוטונין נמוכות (לדעתי שאלת הביצה והתרנגולת)
לא אהבתי את הרעיון, מה שחיזק אותי הם מאמרים רבים שקראתי מחו"ל שטוענים שאין בזה כל תועלת...אז למה להרעיל את הגוף וליצור תלות. ד. הפניה להידרותרפיה בבריכות מחוממות (חינם ע"י טופס 17 לפחות לסדרת 12 טיפולים ראשונים
ממליצה ב"חום" תרתי משמע.. בכלל טיפולים בחום. ה. פגישה עם פסיכולוג שיקומי במסגרת המרפאה (פגישה ראשונה כלולה) לבדיקת האפשרות לטיפול באמצעות היפנוזה ודימיון מודרך- לדברי הפסיכולוג השיטות האלה לא מתאימות לכל אחד, לדבריו לי לא מתאים מאחר ואני היפר. אבל
לפחות את הפגישה הראשונית (ממילא כלולה) למרות שהפסיכולוג אמר שלא יכול לסייע לי בשיטות שהוא מטפל בהן...הפגישה עזרה לסדר מחשבות.... ולהחליט על אסטרטגיה להתמודדות. מצאתי שהפסיכולוג שם דר' שאול נבון דיבר אלי בגובה העיניים... אם כבר הארכתי אוסיף מה מפריע לי: א. אין התייחסות לרפואה אלטרנטיבית אלא ביטול קצת מזלזל לטעמי... לי אישית הדיקור עוזר. ב. חוסר התייחסות לענין תזונה.. השלמות בתוספי מזו וכדו'.. לדוג' לא מובן לי מדוע לא מבצעים מעקב על מגנזיום...בדיקת דם פשוטה יחסית. ג. הקלות בה פונים לתרופות אנטי דיכאוניות ו-
SSRI בניגוד מוחלט למחקרים מובילים בארה"ב. אבל בסה"כ ממליצה בעיקר בשל הצורך במעקב. שוב סליחה שהארכתי... הגשם פסק... הגיע הזמן לצאת להליכה ...יום טוב לכולנו