ד"ר אורן מן שלום
אומנם שאלתי לא קשורה בדיוק לבריאות העיניים, אך היא בהחלט קשורה לעיניים. אני מרכיבה משקפיים כ-5 שנים. עם הזמן, המספר עולה, ובערך כל שנתיים אני מחליפה משקפיים עם המספר המעודכן. אני בת 16 וחצי. הוריי קנו לי עדשות מגע. עדשות מגע קשות. יש לי את הבעיה שנקראית צילינדר, או במילים אחרות אסטיגמציה. זוהי הסיבה שבחרו לי דווקא עדשות קשות ולא רכות. האם זה נכון שעדשות קשות יכולות למנוע מהמספר לעלות
האם יש סיכוי שהם יכולות אפילו להוריד את המספר
ולשאלה שהכי מעסיקה אותי: אני אומנם בתחילת השימוש בעדשות, אבל זה ממש לא קל. אני מרגישה לא נוח עם העדשות כאילו תקוע לי משהו בעין. אמרו לי שעם הזמן זה יעבור, שזה פשוט עניין של הרגל. בהתחלה הייתי עם העדשות כ-3 שעות ביום. עכשיו עליתי ל-5 שעות. התחושה איתן אכן משתפרת, אבל עדיין מאוד קשה ומעיק עליי, במיוחד להסתכל לזווית גבוהה. מהי דעתך בנושא
האם פשוט לחכות בסבלנות עד שעיניי התרגלו
בברכה Natalyrst
אומנם שאלתי לא קשורה בדיוק לבריאות העיניים, אך היא בהחלט קשורה לעיניים. אני מרכיבה משקפיים כ-5 שנים. עם הזמן, המספר עולה, ובערך כל שנתיים אני מחליפה משקפיים עם המספר המעודכן. אני בת 16 וחצי. הוריי קנו לי עדשות מגע. עדשות מגע קשות. יש לי את הבעיה שנקראית צילינדר, או במילים אחרות אסטיגמציה. זוהי הסיבה שבחרו לי דווקא עדשות קשות ולא רכות. האם זה נכון שעדשות קשות יכולות למנוע מהמספר לעלות