נשמה טובה!!!
- ראשית לכל הודיעך כי אני לומד מפי מקובלים בצפת ומחומר לימודי אשר ניתן לי ע"י מורי. - שנית, ת יודעת בני האדם שונים הם זה מזה, ואורח חייהם שונה וצורת הגדילה וההתפתחות שלהם שונה זה מזה, מכך אמורה את להבין שלא כך הדבר כפי ששכלך גורם לך לחשוב. - קבלה אינך יודעת, כל שיודעת את הן סטיגמות ובאשר להן הינם הוסרו מבעוד מועד ע"י גדולי המקובלים בדורנו וע"י הרב הראשי לציון, רק שחבל כי ישנם רבים ומקובעים, שהולכים בשחור ולומדים בישיבה אך אין להם מושג בידיעת הבורא או משמעות התפילות למשל, לאן עולות אילו כוונות צריך מה פשר המילים שיהנך קוראת ברובד הפשט, וחושבת שמבינה אך קוראת כמו סיפור לילדה קטנה אשר מאחוריו תמונה שלמה וכוללת של האמת כולה, זוהי תורתך, זוהי תורתנו הקדושה אשר הכל צפון בתוכה, ועל מנת להבין את הפשט צריך ללמוד את הסוד, ועל מנת להידבק בבורא צריך ללמוד הכיצד עושים זאת, ואמנם אין אני בא לשכנעך כי תורתינו אינה למכירה היא, אך בדור זה האלף הישי כיום השיש העולם מתחיל לגלות זאת, אל תלכי שולל בעקבות מה שראית נכון שרצוי ללמוד עם מורה וישנה גם דרך וישנם רמות בלימוד הקבלה אשר הינה כל התורה ומן הסתם יש בה רבדים רבים עמוקים יותר ועמוקים פחות. - ישנה אימרה הגורסת כי לבנות אסור ללמוד קבלה(סוד), אך בדור הזה הכל יחסי, ובאותה מידה ישנה גירסה תואמת, אך מצד אחר הגורסת כי אכן בדור הזה מותר לכולם פה אחד, על הזוהר כתוב כי הוא נכתב למען הדור הזה שהינו דור ללא נביא אך צדיקים מסתתרים בתוכו. וכי קרובים אנו לגאולה ולכן מבול של שפע(אור) ירד כלומר כל תורת הנסתר תיהי גלויה לעיני כל והיא זו שתביא לגאולה, ובמקביל ירד גם מבול של חושך וזה קורה ממש עכשיו מתחת לאפכם, אז התעורר והקיצו משנתכם!!! - החלו ללמוד למען הכלל " לקבל על מנת להשפיע ובכך גם ליהיות שופע " - לבטל את הרצון לקבל לעצמי - כי עם ישראל ערבים זה לזה, ואף כך כל הבריות, ואינכם יודעים עדיין את משמעות המשפט הנ"ל שכתבתי!!! - אז אנא מך אל תסיקו מסקנות שגויות לגבי התורה - מילא לגבי אדם, אך - התורה קדושה היא ונשגבת מבינת כל ברמות מסויימות לכן לא ניתן לסתור אותה!!! ולסיכום - תלמדי כמה שיותר אודות הבריאה מהותך יעודך ותכלית הבריאה ולימדי אודות הבורא אשר מתבטא אלינו דרך עשרה ספירות שהן אחור וקדם גלוי ונסתר, כי הוא עצמו הינו אין סוף ברוך הוא...ואין בו השגה כלל!