ד ו י ד הכי טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שירן161

New member
ד ו י ד הכי טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בנאדם למה אתה לא עונ לשא-לה שלי? מה זה השמות פסוקים בהילים? איך רואים את ? לפי מה? וכל השא-לות הא-לו... יהיה נחמד אם תענה לי...

נשמה טובה וטהורה עכשיו אני עונה לך

- טוב אז ככה, אילו 72 = ע"ב שמות הבורא, איתם חצה משה את ים סוף. - כל אחד מהשמות הנ"ל טומן בחובו כח עצום וסגולות מסויימות, לדוגמא: - מהש = לרפואה, ועוד, אני פשוט לא מרחיב, רק על מנת שתביני את העיקרון. - אלד = להגנה מפני עין רעה וכישופים. בקיצור אחותי היקרה... שמות אלו מקושרים כלומר מותאמים לפסוקי תהילים שונים וכל פסוק מצביע על מהות השם, וזוהי הטבלה שהבאתי להעיל! מת עליכם ביי

שירן161

New member
ד ו י ד הכי טוב...

איפה אני יכולה למצוא פירוט יותר? כאילו כל שם למה הוא וכו..? ו... כל הקבלה הזו באתר שלך וכל זה.. זה בכלל מותר? כאילו.. אני שואלת כי אני יודעת ש... אסור לסתם אנשימים ללמוד קבלה רק אחרי גיל 40 ורק אחרי שהוא כבר למד את כל מה שיש ששזה בלי סוף... זה מה שנקרא מקובלים.. אז... זה מותר?

שוב אני שמח לענות לך מתוקה!

- ראשית לכל, כיום מותר לכל אדם ללמוד קבלה ואין זה משנה גילו כי אם בגרותו הנפשית!!! - פעם היה איסור שכזה אך כיום הוא הוסר מאחר וכתוב בזוהר שחכמת הקבלה היא זו שתביא לגאולה, וכי הזוהר נכתב לדור זה, האלף השישי כמו יום השיש דור ללא נביא אך צדיקים מסתתרים בתוכו, ומבול של שפע יורד שפע של ידע שהיה נסתר והינו חכמת הקבלה שורש כל הבריאה ומהות תכלית הנשמה וידיעת הבורא, וביאת הגאולה ע"י לימודה והפצתה ברבים! לגבי ההרחבה של ע"ב שמות אני עוד צריך למצוא את זה אין לי הכל במלואו זהו עד כאן ידידתי! ומותר...אכן מותר...זוהי תורתנו הקדושה ודרך חיינו!

אל תמהר להגיד מותר..

כי זו לא הדעה שמקובלת על רוב הרבנים היום.. בטח שלא לבנות. אבל זה לא דיון שקשור לפורום הזה, אז נעזוב את זה. רק רציתי להגיד לשירן ששאלות כאלה שואלים רב ( לא באתי לפגוע או לזלזל אני לא מכירה אותך..אבל באופן כללי שאלות הלכתיות שואלים רב..)

גם את נשמה טובה!

- איני רוצה להרחיב בנושא כי רב הוא, וסילחי לי אם מדת הגאווה מדברת - מתוכי אך רק מסיבה ברורה, ואומר לך חד משמעית קיראי את שכתבתי לשירן, - ובמקום לבזבז שעות יתרות על המחשב רצוי שתלמדי כי עוד הרבה, ואף תרוצי לשאול את רבך ועוד רבנים ותעשי שיקולים נכונים!!! - ואוסיף ואומר עוד דבר אחד - אין ואין ואין להסיק מסקנות שגויות על תורתנו הקדושה מפאת יצוגה ע"י אנשים שלא תמיד ראויים לה או שהלכו בה שלא כראוי והציגוה לך בצורה מקובעת וסטיגמטית! ביי

שירן161

New member
בחייאט בנאדם...

זה לא נכון! אנשים שלא מספיק חרשנים בתורה וממש טובים בזה.. יכולים להשתגע מזה! אני מדברת איתך מכל הלב! יש לי דוד שהתחרפן לגמרי מזה! הוא ממש התחרפן! הוא חשב שהוא מבין... והיה לא כיף ככה.. ופתאום הוא ראה כל מיני דברים נסתרים ומוזרים ומרב בילבול הוא פשוט השתגע! הוא לא הראשון ובטח גם לא אחרון! די אתה חייב להפסיק עם זה.. כאילו... חסר מה ללמוד?! גמרא! האמא של הלימוד ! הכי כיף בעולם! הלוואי הייתי בן הייתי לומדת גמרא.. אבל ללמוד ת'זוהר...?! לקרוא אותו בלי להבין כלום זה טוב... אבל ככה ללמוד ולהתעמק?! אני לא חושבת שאתה עושה מעשה חכם.. יש לך רב? אם יש לך.. כדאי שתשא-ל אותו... אני רושמת את זה ממש מכל הלב...

נשמה טובה!!!

- ראשית לכל הודיעך כי אני לומד מפי מקובלים בצפת ומחומר לימודי אשר ניתן לי ע"י מורי. - שנית, ת יודעת בני האדם שונים הם זה מזה, ואורח חייהם שונה וצורת הגדילה וההתפתחות שלהם שונה זה מזה, מכך אמורה את להבין שלא כך הדבר כפי ששכלך גורם לך לחשוב. - קבלה אינך יודעת, כל שיודעת את הן סטיגמות ובאשר להן הינם הוסרו מבעוד מועד ע"י גדולי המקובלים בדורנו וע"י הרב הראשי לציון, רק שחבל כי ישנם רבים ומקובעים, שהולכים בשחור ולומדים בישיבה אך אין להם מושג בידיעת הבורא או משמעות התפילות למשל, לאן עולות אילו כוונות צריך מה פשר המילים שיהנך קוראת ברובד הפשט, וחושבת שמבינה אך קוראת כמו סיפור לילדה קטנה אשר מאחוריו תמונה שלמה וכוללת של האמת כולה, זוהי תורתך, זוהי תורתנו הקדושה אשר הכל צפון בתוכה, ועל מנת להבין את הפשט צריך ללמוד את הסוד, ועל מנת להידבק בבורא צריך ללמוד הכיצד עושים זאת, ואמנם אין אני בא לשכנעך כי תורתינו אינה למכירה היא, אך בדור זה האלף הישי כיום השיש העולם מתחיל לגלות זאת, אל תלכי שולל בעקבות מה שראית נכון שרצוי ללמוד עם מורה וישנה גם דרך וישנם רמות בלימוד הקבלה אשר הינה כל התורה ומן הסתם יש בה רבדים רבים עמוקים יותר ועמוקים פחות. - ישנה אימרה הגורסת כי לבנות אסור ללמוד קבלה(סוד), אך בדור הזה הכל יחסי, ובאותה מידה ישנה גירסה תואמת, אך מצד אחר הגורסת כי אכן בדור הזה מותר לכולם פה אחד, על הזוהר כתוב כי הוא נכתב למען הדור הזה שהינו דור ללא נביא אך צדיקים מסתתרים בתוכו. וכי קרובים אנו לגאולה ולכן מבול של שפע(אור) ירד כלומר כל תורת הנסתר תיהי גלויה לעיני כל והיא זו שתביא לגאולה, ובמקביל ירד גם מבול של חושך וזה קורה ממש עכשיו מתחת לאפכם, אז התעורר והקיצו משנתכם!!! - החלו ללמוד למען הכלל " לקבל על מנת להשפיע ובכך גם ליהיות שופע " - לבטל את הרצון לקבל לעצמי - כי עם ישראל ערבים זה לזה, ואף כך כל הבריות, ואינכם יודעים עדיין את משמעות המשפט הנ"ל שכתבתי!!! - אז אנא מך אל תסיקו מסקנות שגויות לגבי התורה - מילא לגבי אדם, אך - התורה קדושה היא ונשגבת מבינת כל ברמות מסויימות לכן לא ניתן לסתור אותה!!! ולסיכום - תלמדי כמה שיותר אודות הבריאה מהותך יעודך ותכלית הבריאה ולימדי אודות הבורא אשר מתבטא אלינו דרך עשרה ספירות שהן אחור וקדם גלוי ונסתר, כי הוא עצמו הינו אין סוף ברוך הוא...ואין בו השגה כלל!

פראזניק

New member
ואחרי הכל

ההלכה היא הקובעת את סדר היום היהודי, ולא הקבלה. כלל נקוט בידינו: במקום בו הקבלה חולקת על ההלכה, מכריעים כהלכה ולא כקבלה (אלא כשהקבלה מחמירה, כך שפסיקה לפיה לא תפגע בהלכה). כלל ראשון בחייו של יהודי, לפני שהוא מתחיל להתעסק בספירות, באחור וקדם, בהשתלשלויות, בצמצומים ובכל דבר אחר: הלכה! תורת הנגלה קודמת - בחייו של יהודי - לתורת הנסתר, מכל בחינה שהיא. בצורה הכי ברורה וגלויה: אנשים שחשבו שהקבלה קודמת להלכה, הגיעו רחוק מאוד. רחוק מבורא עולם, רחוק מיהדות. וכבר אמר רבינו במפורש: "קמטו את ספרי כרצונכם, אבל אל תגעו בסעיף קטן שבשולחן ערוך". זה הכלל הראשון. מי שלא עומד בו, הקבלה שהוא לומד אינה אלא מיסטיקה זולה ופסולה.

שירן161

New member
ד ו י ד...

איזה ארוך אמאלה.... השתדלתי לקרוא הכל.. ו.. לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה.. אבל.. בכללי.. אם ככה טוב לך.. מה אומר ומה אדבר?! שיבושם לך אח'שלי... יומלא שמחה!

למעלה