יאפ, אז זה *כן* מה שאתה אומר
שים לב מה אתה כתבת : " אדם שיודע שמעשיו עתידים לגרום סבל, מוות, מחלות, ובכל הוא ממשיך במעשים אלה, איננו ניטרלי מוסרית. הוא רשע מרושע. " יופי, אני כולי דמעות. אבל שים לב שכתבת בעצמך : *אדם שיודע שמעשיו*... אוקיי, סבבה, גם אני חושב שהוא רשע מרושע. אבל מדובר כאן ב*אדם רשע*. לא ב*מדע רשע*. הזיקה היחידה של המרושע הנוראי שאתה מתאר למדע היא שהוא השתמש במתודה המדעית. אבל אין שום דבר במתודה המדעית (ואם יש, לא ציינת שום מקור שתומך בכך למרות הפצרותיי החוזרות והנשנות) שמכוון את האדם הזה להיות מרושע. אין שום סיבה להאמין שהאדם עשה דברים מרושעים בגלל השיטה המדעית. הוא עשה דברים מרושעים כי הוא אדם מרושע שיש לו אינטרסיים אישיים, והוא ניצל את המתודה המדעית לכך. שוב, כדי שזה יהיה ברור כשמש: אדם = רשע מדע = שיטה למציאת ידע , פה אין רוע, יש רק שיטה למציאת ידע. מדוע אתה מסרב להכיר בכך? זה כתוב במילון, ידידי . (מתפלל חרישית שהתגובה הבאה שלך לא תהיה "אז מה אם כתוב במילון", כי זה באמת יהיה סוף הויכוח) " המדע נוקט את העמדה, באופן עקרוני, שאין צורך להתחשב בסבל אנושי בעבודה המדעית. זה כמובן לא מדוייק, למרות שככה אתה מציג את זה. למעשה מדענים נמנעים, למשל, לעשות ניסויים בבני אדם. מדענים לא יזמו פיצוץ גרעיני סמוך למקום מיושב, ואם יעשו זאת, אין מי שיחשוב שהדבר ניטרלי מבחינה מוסרית. אבל למרות שפה ושם מדענים לוקחים בחשבון את תוצאות מעשיהם, הרי בדרך כלל, ובודאי באופן הסטורי, הם המשיכו בעבודתם למרות שידעו שהיא תוביל לסבל אנושי. " ציטוט? ראיות? משהו? אתה אומר את זה ואתה לא מחזק את זה בשום ראיות . תצטט ממשהו. מהמילון, מוויקיפדיה. משהו שמגדיר את השיטה המדעית כך : "קבוצה של חוקים וכללים לחיפוש השיטתי אחר אמצעים מאורגנים לגרימת סבל וצער" - תמצא לי ציטוט כזה, ואני אקבל את טענתך, כי אתה תהיה צודק. אבל אני בעצמי חיפשתי ולא מצאתי משהו כזה, אם אתה רוצה לשכנע אותי (ולדעתי אתה כן רוצה לשכנע אותי ואת כל שאר חברי הפורום) - תעשה שיעורי בית.. תמצא מקור כזה ותצטט אותו, go ahead.