דת ומדינה

iceviper

New member
דת ומדינה../images/Emo104.gif

להגיד שכולנו בעד הפרדת דת ומדינה זה באמת יפה מאוד,אבל עד איזו רמה? הרי ברור שכדי לקיים את המדינה כיהודית-ציונית יש צורך במספר מאפיינים הקשורים ליהדות במוסדות מסויימים של המדינה,ואולי גם מעבר לכך (תמיכה מסויימת במוסדות דת שונים וכו'). אז איפה אתם שמים את הגבול?

Azazel

New member
להפריד בין הדת ללאומיות הישראלית.

רב הישראלים חילוניים. הם מקיימים את החיים היהודים המסורתיים כמסורת.(וזה יפה מאוד).

iceviper

New member
בטח שזה יפה מאוד

אבל שאלתי ברמת המדינה. מטבע הדברים התייחסותו של יענקלה נהג המונית לנושא חייבת להיות אחרת מהתייחסותו של שר או אפילו של ח"כ.

Azazel

New member
אין שום בעיה בלהשאיר את ישראל

מדינת לאום, ולהפריד את הדת מהמדינה. מפרידים את הדת מהלאום, ןמשאירים את המדינה מחוברת ללאום. מה הבעיה?

iceviper

New member
כשרות בצה"ל

בעד או נגד? מוסד הרבנות הראשית-להמשיך או לבטל? ועוד ועוד...

Deathatred

New member
כשרות בצה"ל זה חובה

אנשים, יותר משהם רוצים להפריד את הדת מהמדינה רוצים בעצם להפריד את הדת מהפוליטיקה. אם כל הפוליטיקאים החרדים היו כמו המפד"ל ולא כמו אלה מש"ס ואגו"י - אז אנשים לא היו מדברים על הנושא בכלל. הבעיה עם רוב הפוליטיקאים החרדים שהם חסרי כל אחריות לאומית והם עדיין חיים בתפיסה הגלותית של לנצל עד המקסימום את הפריץ ולעשות לנפשותיך. לזכותם יאמר שהם פוליטיקאים ערמומיים ויודעים לנצל היטב את רפיסות הפוליטיקאים החילוניים ואת הכלים הבירוקרטיים והדמוקרטיים. אם הם רק היו מנצלים אותם לטובת כלל ישראל ומתוך ראייה לאומית כוללת ולא ראייה סקטוריאלית צרה...

Azazel

New member
כשרות לפי בחירת החייל,

מוסד הרבנות הראשית יבוטל....

iceviper

New member
למה שיבוטל?

אתה לא חושב שצריך שיהיה מוסד בארץ שירכז את נושאי הדת?

Azazel

New member
מצידי שיהיה.

כארגון פרטי לא-למטרות-רווח. למה משהו צריך לרכז את נושאי הדת? החוקים הדתיים שיש לנו הם לא מוסריים, וטוב אם יבוטלו. ואם הם יבוטלו, אז מה נשאר לרכז?

iceviper

New member
אה?

לאיזה חוקים אתה מתכוון שהם לא מוסריים? ואיך בדיוק אתה מתכוון לבטל אותם?

שינילה

New member
תשובות:

כשרות בצה"ל - חובה, כי מוסד כצה"ל חייב לשמור על המכנה המשותף הרחב ביותר. בצה"ל לעיתים דתיים נאלצים לחלל שבת, בגלל פיקוח נפש, אבל אין סיבה שבעולם שהם ובכלל כל מי ששומר כשרות לא יזכו לאוכל כשר וברור שאין ביכולתו של צה"ל להחזיק שתי מערכות - אחת כשרה והשנייה לא. לכן: בצה"ל הכשרות חייבת להישמר. מוסד הרבנות הראשית - להמשיך, אבל במתכונת מצומצמת ויחד עם ביטול משרד הדתות. רב ראשי אחד בלבד. לבטל מועצות דתיות ולצמצם מספר רבני יישובים. חילול שבת על ידי גורמים ממלכתיים - המינימום הנדרש (יחד עם זאת אוסיף כי אני תומך בצמצום השליטה וההשפעה הממשלתית והממלכתית על גופים עסקיים גרידא, כך שאם תשאל אותי אם אני בעד טיסות אל על בשבת והפעלת הרכבת בשבת - התשובה חיובית!). שעורי יהדות בבתי ספר יהודיים (כולל חילוניים) - אני בעד. סממנים יהודים בטקסים ממלכתיים - בעד. והרשימה עוד ארוכה... אבל...אני נגד חוקי מדינה המשלבים עקרונות דתיים העוסקים בחייהם הפרטיים והאישיים של האזרחים, כגון: נישואין, מסחר במזון שאינו כשר, מניעת תחבורה ציבורית בשבת, איסור גורף על מסחר בשבת, ועוד.

מטרניך

New member
הרבנות הראשית היא יצירת המנדט

הבריטי ב-1921 (במקביל הוקמה אז המועצה המוסלמית העליונה בראשות המופתי הידוע) ביוזמתו של הנציב העליון הבריטי הרברט סמואל (שהיה, אגב, יהודי), במטרה לייצג את הקהילות הדתיות כלפי השלטון. אין לרבנות הראשית שום קשר ליהדות. היא לא סנהדרין.

מטרניך

New member
וכמובן צריך לבטלה כמוסד של המדינה.

הדתיים יכולים להקים לעצמם מוסדות רבניים כרצונם - חרדיים, אורתודוקסיים, קונסרווטיביים, רפורמיים - זה לא צריך לעניין את המדינה. גם מועצת הבישופים או הקאדים והמופתים איננה מוסד של המדינה. את המועצות הדתיות צריך לפרק לחלוטין. שרותי הדת הן עניינן של הקהילות הדתיות (בתי הכנסת וכו'). גם בגולה הקהילות דאגו ודואגות לשרותי הדת וגובות מיסים מחבריהן. יש מקום לשקול השתתפות מסויימת מצד המדינה בהוצאות - גם זה מקובל בעולם הנאור. כדי לתת ביטוי לאופייה היהודי של המדינה אפשר להשאיר את החגים היהודיים כחגים רשמיים. זה דבר מקובל בכל ארצות התרבות. גם באירופה ובאמריקה חג המולד, הפסחא וכו', היינו החגים הנוצריים, הם חגי המדינה. חגי המיעוטים נחשבים חגיהם הפרטיים. גם השבת צריכה להישאר יום המנוחה הרשמי. אני מוכן גם להסכים, מפני דרכי שלום ולא מכיוון שזה 'צודק', שבכל הארגונים הממלכתיים, דוגמת צבא, מוסדות המדינה וכו' יהיה מטבח כשר אחיד. אבל בתמורה אני דורש שהדתיים יסלקו את ידיהם מכל שאר הדברים ולא יתערבו בהם: שאלות המעמד האישי, תחבורה ציבורית, פתיחת חנויות בשבתות וחגים וכו'.

yeshgvul

New member
אבל קשר ליהדות לא חיב להיות דתי

הרי אני בטוח שאתה חושב שיהדות זה לא רק דת. או שהתכוונת לכתוב "מאפיינים הקשורים *לדת*"

iceviper

New member
כמובן

מאפיינים הקשורים לדת.יהודי לא חייב להיות דתי ולכן אני מתנגד להגדרת הגיור האורתודוכסי כגיור המוכר היחיד.

למעלה