דת = גזענות

CuteGuy18

New member
דת = גזענות

דת - גזענות \ ניר ----------------- כרגע קראתי ספרון כזה של החזרה בתשובה.. והזדעזעתי למראה עיני. תאמינו לי, לא פלא שבאה עלינו שואה.. איזה דיבורים, איזו גזענות ! 1) "עם ישראל הוא העם הנבחר, אשר קיבל את התורה והמצוות, הם הכי מאושרים בעולם, ואומות העולם לא יכולים לסבול את זה". - בבקשה, כבר הם בטוחים שהם הכי מאושרים בעולם. למה הם בדקו בכל העולם מי מאושר ומי לא והם הגיעו למסקנה שהם הכי שמחים. (למרות שכמה אירוני, המדינה שלנו הכי עצובה). 2) "צריכים לשמור לא ללכת בדרכי הגויים, שהם רוצחים, נואפים, גונבים, גוזלים, אלימים. אל נימשך אליהם, כשאנו יודעים איזה רוצחים הם, כשהם שוחטים, הורגים, שורפים, וחונקים את נשמות ישראל ללא רחם במיתות משונות ואכזריות, ואיך יש להם החוצפה להסית אותנו מהתורה." - האם זה לא דומה לנאום של היטלר בפני העם שלו ? גם הוא הציג את היהודים כמסוכנים מאוד. רק תשנו את ישראל לגרמניה, ואת היהודים להארים, ותקבלי נאום של היטלר. "ימח שמם וזכרם, שבאים אל נשמות תמימות בכל מיני לשונות של יופי אהבה ושלום, כאילו רוצים את הטוב מאיתנו" - אז יופי אהבה ושלום ותורה לא הולכים ביחד, חייב להיות פחד מפני: הקדוש ברוך הוא, אלוקים, השם, העיקר לא שמו האמיתי, אחרת זה לא זה. "כי יהודי הוא בזה העולם הגשמי והחומרי, ומעורב בין הגויים, וצריך להסתכל על כל הזבל והלכלוך של אומות העולם" - כןןןןןןןןןןןן אתם הנקיים והטהורים. שמענו עליכם. מה זה הגזענות הזאת ?!?! הלוואי והם היו נקיים כמו אומות מסויימות בעולם ! אבל בנוגע ליהודים בין יהודים אסור שתהיה גזענות. "שום פלוגים שום גזענות שום אפליות, לאהוב כל בר ישראל באשר הוא שם" - גם על הגרמנים הצטווה כך לא ? בקיצור, הפרדה מלאה בינינו לבין העמים האחרים, המלוכלכים, הנחותים, שכוחי האל. "אשרי האדם שזוכה לבטל עצמו בפני הקדוש ברוך הוא"- שוב פעם הפחתה בבריאה של אלוהים עצמו, האדם. אז למה הוא ברא אותכם אם אתם כלכך פחותים ??!! יותר קל לו להיפטר מכם ! סלחו לי, אבל אני מתחיל פחות ופחות לאהוב את הדת שלי. הדת שראיתי אותה תחילה ככל עולמי, כמשאת נפשי. דיבורים כאלה מצד היהודים, ודיבורים כאלה מצד הגרמנים, ועוד דיבורים מצד הטורקים או הערבים או הנוצרים הקתולים או אנאערף לא יודע עוד מי. היא שבראה את השואה, המודעות הקולקטיבית הזאת, היא זאת שיצרה את היטלר, השואה הייתה השתקפות של המודעות של כל בני האנוש על כדור הארץ. המחשבות שלנו מתגשמות במציאות הפיסית שלנו. השואה היא לא תוצר של אלוהים כועס קוצף וזועם על עם ישראל על שלא קיים מצוות והיטלר לא קיבל גיהינום נצחי על שרצח 6 מיליון יהודים. אנחנו יצרנו לעצמנו את היטלר כדי ללמוד שיעור מסויים על עצמנו. כנראה שלא למדנו מהשיעור הזה כלום, כי הדיבורים עדיין נמשכים, דיבורים על פירוד, עליונות וכו´. אז לפני שהיהודים הנכבדים הקיצוניים או הלא קיצוניים האלה מגנים את העם הגרמני על מה שעשה לנו, שיסתכלו מה הם מלמדים את העם שלנו.

לא כל דבר ש...

בס"ד שלום וברוך הבא לפורם! לא כל דבר שמשהו כותב זה אומר שזה איזה דבר תורה וזה מה שמייצג את הדת.

The SnoWhite

New member
ל : CuteGuy18

לדעתי בחרת ספר ממש על הפנים לקריאה מי שכתב אותו הוא כנראה איש עם דעות,לדעתי,נורא מיושנות וגזעניות. הדעות האלה הן הדעות שלו,ואתה לא חייב להסכים איתם.(אני לא מסכימה איתן..) כמו בכל עם ודת יש את ה"אנשים הרעים ו"האנשים הטובים".תמיד יש אנשים שהם נואפים,רוצחים ושאר הדברים שכתובים בספר הזה.אם תקרא בתורה תראה שלא כתוב דבר בנוגע לזה שיש לשנוא את הגויים או לתעב כל איש/עם אחר שאינו יהודי. כבר קרו מקרים בתורה שמלכי ישראל עשו שלום עם מלכים לא יהודים. ובקשר לזה שאנחנו עם מאושר..זה כבר תלוי במצבנו הכללי/התקופתי וכו´ לדעתי אנשים שרוצים לחזור בתשובה לא צריכים לקחת את כל הספרים האלה שכותרתם היא :"חזרה בתשובה" זה מבהיל אנשים לראות את כל הדברים שעל יהודי דתי יש לעשות (להם כנראה זה נראה כמו נטל,כפי שאני הבנתי) לדעתי יש לקחת ספרים שכתובים בהם הדברים הבסיסיים ביותר כמו : לשון הרע,אהבת אדם וחברו וכדו´ עד כאן דעתי.מקווה שתעיין בעוד ספרים.תראה שלא כולם כתובים בצורה כזו ועם תוכן כזה.
music is my life

../images/Emo184.gif

יותר מאשר נטל זה נראה מאיים ומפחיד. כל אדם שמוכן לחזור בתשובה שלמה יודע שזה יגבה ממנו מחיר מסויים והוא מוכן לזה,אז נכון שזה הלם והכל, אבל לא באים לאדם ומפציצים אותו במצוות. אני אתן לך דוג´ אישית שלי פשוט כי אין לי דוג´ אחרות... לפני חודשיים וחצי כשרק התחלתי את השירות שלי, אני הייתי בהלם רציני. הכל היה לי חדש ויותר מדי לזכור האחראית שלי אמרה לי מראש לא לפחד, שהכל יבוא לי לאט לאט ושאני אלמד בכל פעם משהו אחר תאמינו לי שזה היה מאיים לעמוד מול צוות נרחב שיודע כבר הכל ואני רק אחת, כ"כ קטנה. ואם ככה זה בהתחלה חדשה,לא כ"כ מבהילה ולא התחלה שנועדה לחולל מהפכה של 180 מעלות מה תגידו על מהפך של יום ולילה? זה קשה,זה מפחיד-אין ספק. אבל אנחנו יהודים טובים ורוצים לעזור ולכן כל חוזר בתשובה מציג את הנוסחא שלו לעניין-נוסחת פלאים שתעזור להמתיק את הגלולה המרה שבלאבד את העולם הישן ולהיכנס למשהו חדש לגמרי. ביננו-לפעמים זה יותר מרתיע אבל איש באמונתו יחיה ואם למישהו זה הועיל/מועיל/יועיל אז לבריאות. לכל שאר האנשים הנורמליים עדיף להתחיל כמו שאמרת, בקטן ולהמשיך לאט לאט. אין לחץ, הכל יבוא בעיתו והמחשבה היא העיקר-סביבה הכל סובב ואם כבר האדם גמר אומר עכשיו הוא רק צריך לבנות את עצמו נכון וטוב. לא מהר וחפיף שלא יתמוטט אח"כ. זה כואב. שיהיה בהצלחה לכולנו שבוע טוב

The SnoWhite

New member
אני מסכימה איתך בהחלט!

וזה באמת נורא מרתיע הרעיון של חזרה בתשובה. לאמא שלי למשל נכנס ג´וק או רעיון או שגעון או איך שלא תקראו לזה,של חזרה בתשובה.זה מאוד מרתיע. אבל כמו כמו שאמרת..לקחת את זה באיזי!זה לא מירוץ!
music is me life

beckham17

New member
עדיין, זה בושה ההשוואה הזו לשואה!!!

זיעזעת אותי לגמרי!!! איך אפשר לעשות כזו השוואה?????????? בכלל, בתקופה לפני השואה היהודים התחילו להתבולל, והקב"ה הביא עלינו את המכה הזאת כדי שנתעורר ונבין שאנחנו ש-ו-נ-י-ם מכל העמים! אני לא מסכים עם הגזענות של המאמר/ספרון הזה. אבל עדיין ההשוואה לגרמנים הייתה מזעזעת, והתקשיתי לקרוא את התגובה בלי להזדעזע..........

למעלה