דתי וחילונית

נעמה92

New member
כן

קשה מאד אבל כן, מכירה הרבה סיפורים שעבד שהגבר הוא דתי, אבל שהגבר חילוני זה קצת יותר קשה,

אשמח לשמוע יותר פרטים...

כמו עם אילו קשיים התמודדתם ? מה הייתם עושים אחרת? ואיך אתם מסתדרים... תודה

גם אצלי יש יצי וחצי

בעלי חילוני [דתי שחזר בשאלה] ואני חרדית, בעלי הלך לקראתי שומרים חלב ובשר, שומרים נידה, שבת מתפשרקים הוא עושה מה שהוא רוצה בחדר שבת הוא מעשן בחדר ורואה טלויזיה בחדר אם הוא רוצה לינסוע הוא נוסע לבד , בתחילה נסע כיום כבר לא , הוא לא עושה קידוש [כי אני לא מסכימה] רק הבנים או אני,

אז אם הוא חזר בשאלה, למה בחר בך?

כמובן- "מה' אשה לאיש" אבל הוא היה אמור להיות אנטי דתי- לא? אז איך התחתן איתך שאת חרדית? מענין אותי כי גם ככה את ובעלך כ"כ מיוחדים ונשמות טובות שלחשוב שגם הנושא הזה היה לכם אבן-נגף?! זה מדהים אותי!!!! ובכלל הלוואי שכל החרדים יהיו צדיקים וגומלי חסדים כמוך וכמו בעלך!!! אני עדין מתרגשת כשאני נזכרת בספור-חיים שלכם!!!

הילדים אצלי

מזלי שבעלי לא אומר להם לא או יותר נכון הפוך דווקה אם הם שואלים הוא עונה הוא אומר הם רוצים שהיו דתיים אני מכבד את זה אני לא רוצה ושתבינו משפחה שלו כולם חרדים , [אחותו נשואה לחזן של הרב עובדיה] יש לו אח אב בית דיין

אביטל60

New member
אני חושבת

שזה קשה אך בהחלט אפשרי, כל עוד יש הבנה, אהבה וקבלה של הדברים אבל מה עושים כשיש ילדים? איך מחנכים, על איזו דרך הם גדלים???

נשואה 00

New member
ואני חושבת...

שעדיף מלכתחילה לא כי הבעיות היותר גדולות הם עם הילדים אני רואה כמה בעלי שותף בהכוונת הילדים ובהקפדה איתם על נטילת ידים ברכות וכדומה שאני לא רוצה לחשוב מה הייה קורה עם בעלי לא הייה באתו ראש כמוני....

מה פרוש האשה מחנכת את הילדים?

ראשית, מצוות תלמוד תורה היא על האבא. לא על האמא. אבל מעבר לחינוך הפורמאלי, ילדים נבנים ומתעצבים מההתנהגות שלנו והמסרים הסמויים שלנו הרבה יותר מאשר כל לימוד מכוון כזה או אחר. אי אפשר לזייף בחינוך. הילדים קולטים הרבה מההורה שמזייף למען הנישואין, והמסר שהם קולטים הוא הרסני, לדעתי....

candy77091

New member
אוקיי.דבר ראשון בוא נרגע,קחי נשימה עמוקה..

את קצת קיצונית בתגובה שלך.אנחנו מדברים על מצב שנתון מראש,שאחד מבני הזוג דתי ואחד לא(אחד חזר בשאלה או שאחד התחזק במהלך השנים...) המצב הנתון הוא שהילדים יודעים כבר שאבא הוא כזה ואמא היא כזאת.. לא דיברתי על תלמוד תורה.דיברתי על חינוךת נא לא לערבב בין הדברים.רוב שעות היום האם נמצאת עם הילדים ולכן אמרתי שהחינוך זה מהאמא..ככה ז הבד"כ וזה גם שאיפה במיוחד במשפחות חרדיות-אמהות עובדות חצי יום ולא עד הלילה..

אני דווקא רגועה מאוד ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שמדברי פותחת השירשור ניתן להבין שמדובר במצב נתון, אלא בהתלבטות אם להכנס לסיטואציה כזו או לא. מצוות תלמוד תורה היא מצוות חינוך הילדים, בלשון חז"ל. נכון שבפועל האמהות נמצאות יותר שעות עם הילדים, ולכן יש להם חלק מכריע בחינוך הילדים, אולם המחוייבות נשארת על האב. במצב שאכן הסיטואציה נוצרה אחרי הנישואין, כמובן שיש לעשות הכל על מנת לשמור על שלמות המשפחה, וניתן לעשות זאת עם באים עם ענווה וגמישות. אני מבינה שפירשת את טון דבריי בשונה ממה שהוא אכן היה- ולכן אני מתנצלת.

candy77091

New member
מקבלת את התנצלותך

העיקר שהבננו בסופו של דבר אחת את השנייה..ויש ביננו הסכמה..

T o x i c B o y

New member
תחזיר אותה בתשובה. זה לא קשה כשיש אהבה.

אתרים מומלצים שיכולים לעזור: http://www.hidabroot.org http://www.shofar.net

למעלה