דתיים- חרדים

שרוך

New member
אתה סתם כותב כי

בס"ד הי אריאל שירה ותמר !!! מי אמר שאני לא מקבל את הדעה של החרדים ?! פשוט אני לא חושב שהיא נכונה!!! ומי אמר שאני לא סובלני? אתה אולי לא סובלני אריאל וגם שירה!! מי אמר שאני שונא? אני לא מחבב נכון!!!!! אבל לא שונא! שאני ילמד איך להתבטא ? סליחה אני כותב חוצפן ? כי זה מרגיז שאותו שבן אדם לא חושב כמוהו? אני כתבתי כאלה מילים!!? למה באמת אם זה מנהג גויים הרבנים של הציבור שלנו עומדים בצפירה? למי אתה שתגיד לי מה לחשוב ואיך לרשום ומה לרשום1!!!!! אני יביע את דעתי כמו שאתה וכל אחד מפה מביע את דעתו !! חבל שאני ימשיך כי זה לא יגמר טוב !! סתם חומר למחשבה !!! שרוך

tamarhp

New member
זכות כל אדם להביע את דעתו

אבל כשאתה כותב "אין לי בעיה עם חרדים ש..." אתה בעצם מציב תנאים! מה עם אחדות? אהבת חינם? כל ישראל אחים? זה שיש להם דעה שונה (וזו זכותך לא לקבל אותה), זה צריך להפריע לך? בגלל זה אתה נגדם? יש לי חברה טובה, והיא - מה לעשות - אתאיסטית! לא מאמינה באלוקים! בגלל זה אני לא אדבר איתה?! וד"א - בערב אני אהיה בחתונה, אז זו בערך ההודעה האחרונה שלי היום.

שרוך

New member
ככה

בס"ד הי תמר!! הבעיה שלי זה עם החרדים כמו שכתבתי ...... אני לא מציב גבולות שיחיוו איך שהם רוצים אבל ככה אין מה לי מה לחפש אצלהם ( מחוץ הכשרות שהם נותנים שאני חיייב אותה) זה מפריע לי ? שיחחיו בגטו שלהם ! אבל שלא יבואו בטענות אח"כ אלינו ! את חושבת שאני לא מדבר עם חילונים? שרוך

tamarhp

New member
תראה

עדין לא הבנתי למה זה מפריע לך. אמרת שאתה אוהב את זק"א וחבר'ה קדישא. אתה יודע שיש עוד אלפי אירגוני חסד? הצלה, לב שומע, עזר מציון, חסדי נעמי, יד אליעזר, יד שרה, להמשיך עוד? האירגונים האלו הם אירגונים חרדיים, מה עם כל אלו שמתנדבים בהם? ומה עם אלו שגרים בישובים שאין שם ארגונים כאלו ובגלל זה הם לא יכולים ללכת להתנדב? בגלל זה לא תאהב אותם? ומה עם חרדים זקנים או ילדים, שלא בגיל המתאים להתנדב? או כאלו שמבחינה בריאותית או נפשית (לא מסוגלים לראות גופות וכו') לא יכולים להתנדב? יש כל כך הרבה סיבות! למה לא לאהוב את כולם? ובאותה מידה שאתה מדבר עם חילוניים אתה יכול לדבר עם חרדים. ושאלה - אם יצא לך להכיר חרדי, ותדבר איתו הרבה באינטרנט/טלפון בלי שתדע שהוא חרדי, מה תעשה אחרי שתגלה את זה? תנטוש אותו? ואם לא, אז למה לא?

שרוך

New member
ככה

בס"ד הי תמר וכוללם!!! הם המתנדבים בזקאע וכל הארגונים אני ממש מעריך אותם!!!! לי יש בעיה שהרבה חרדים לא עושים כלום למען המדינה ( שירה תגיד שוב לימוד תורה אבל שיעשו גם משהו מעבר לזה שרות לקהילה) הרי כתבת שיש כל כך הרבה ארגונים הרי כל אחד יכול למצוא לעצמו משהו כמו שרות לקהילה!! תסבירי לי למה אני בשביל לקבל תעודת בגרות צריך ללכת ולתרום לפחות 3 שעות בשבוע מעצמי ככדי לקבל תעודת בגרות ואותו חרדי שלא יעשה את זה יקבל? אני לא ינטוש אותו כי אני ידע שהוא יעשה צבע הוא ישלים מיסים 1!! הוא לא כמו כל ה... שלא עושים .... שרוך

tamarhp

New member
חרדים כן משלמים מיסים!!

אולי תרכז את כל הרצון להילחם, נגד מעלימי המס?

שולי פ

New member
החרדים אינם מאמינים במונח

'מדינת ישראל' בימינו, הם מאמינים שמדינת ישראל צריכה לקום אך ורק כאשר המשיח יבוא בב"א וינהיג מדינת הלכה לכל דבר. הם אינם מאמינים במדינת ישראל כרגע מפני שהמנהיגים (רובם) אינם דתיים ואינם שומרים מצוות ולכן אינם יכולים להנהיג מדינת הלכה, ולכן גם אינם מתגייסים לצבא, מפני שהם אינם תומכים במדיניות של מדינת ישראל. תקנו אותי אם אני טועה....

איילת כ

New member
עוד שאלה

מה הסיבה להבדל בין תפיסת העולם הדתית לתפיסת העולם החרדית בקשר למדינת ישראל הרי אנחנו מאמינים באותה תורה? אז איך אנחנו (דתיים לאומיים) מאמינים שהמדינה היא "אתחלתא דגאולה" והם לא?

beckham17

New member
כי יש אלף פנים לתורה!

והם אמצו את דעת הרבנים שלהם שעליהם להשאר בגולה, עד שידעו בוודאות שהגיע הזמן לעלות לארץ. החרדים מאמינים שהשואה הגיעה בגלל אלה שעלו לישראל, טרם זמנם, והציוניים מאמינים שהשואה הגיעה כדי לזרז את תקומת המדינה, וכ"עונש" לאלה שלא עלו עדיין, והשתדלו כ"כ לא לעלות לארץ...

טוב זה ככה.

לפני הקמת מדינת ישראל, לפני שבכלל הביאו את הרעיון הזה כולם היו בטוחים שהגאולה תגיע יחד עם המשיח שיאסוף את כל היהודים ויקח אותנו לארץ ישראל ויבנה את בית המקדש. מאחר שלא ככה הגענו לארץ החרדים לא מאמינים שזאת הגאולה!!!

לדעתי...

ב"ה הדתיים הלאומים הם מאמינם בארץ ישראל השלמה הם מאד ציiנים החרדים הם רובם נגד הציונות הם יותר של לשבת וללמוד תורה לעומת הדתתים הלאומים שהם גם לשלב תורה ועבודת אדמה . והחרדים שמתגייסים הם כבר חרדים שיותר מתקרבים לציונות הם רוצים ציונות ולא רק לשבת וללמוד תורה אלא גם ארץ ישראל השלמה אבל הם עושים משהו למען זה לעומת החרדים שנגד הציונות וגם לא מתגייסים שהם נגד הציונת וצריך לחכות למשיח .

Mentos

New member
חבר'ה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתם בכלל יודעים על מה אתם מדברים?!?!? למה אתם מכלילים את כל החרדים תחת הכותרת: "לא מאמינים במדינת ישראל" או "משטמטים" או כל דבר אחר שבא בהכללה?? תראו, ההגדרה של חרדי, לטעמי (ולדעת עוד כמה), היא: "אדם שחרד לדבר ה'" מה שאומר שמאוד אכפת לו מהמצב הדתי שלו ושל הסובבים אותו- בזה אין הרבה הבדל בין ה"לאומיים-הנאורים" לבין ה"חרדים-המושחתים" אני לא אומר שכל החרדים הם מלאכים, אבל בואו לא נצייר את עצמנו כך ביחס אליהם! כל הדברים שנאמרים כאן נאמרים מתוך חוסר ידיעה ולמען האמת זה נראה כמו סתם שנאת חינם.... רוב החרדים אינם משרתים בצבא אבל זה לא תמיד משום שהם לא מאמינים במדינה זה יותר בגלל שהם מרגישים שיוכלו לתרום יותר למדינה ע"י לימוד התורה שלהם (כן, כן!) לנו ולהם יש את אותה תורה- הם מקיימים אותה בצורה אחרת מאיתנו וזה בסדר! אין לנו היום את ה-אמת ה-אחת שעל פיה יש לנהוג; לכל אחד יש את גרעין האמת שלו שמניע אותו... אם נפנים את זה יהיה לנו קל יותר לקבל אחרים
אני בחרתי(יותר נכון נולדתי) בדרך שבה אני נמצא ואני נשאר בה בגלל שאני חושב שזו הדרך הנכונה ביותר- גם תורה וגם עבודה. גם ללמוד תורה, אבל גם ליישב את הארץ ולפעול לחזק אותה... לדעתי לא נכון לקחת רק עבודה או רק תורה (חילונים, חרדים), אלא לשלב... שבוע טוב!! זקוק דחוף לרשימה של מה להביא למחנה (מעלות-מעפילים) מחר!!

גם אנחנו "חרדים לדבר ה'"

אני התווכחתי מספיק עם חרדים ואני חושב שאתה טועה לגמרי. ההבדל בין חרדים לדתיים הוא אך ורק ביחס למדינת ישראל וכל זה שהם לומדים תורה במקום ללכת לצבא זה לא כדי לתרום למדינת ישראל אלא כדי לתרום לעם ישראל כי אם מדינת ישראל היא באמת מה שאנחנו אומרים ("אתחלתא דגאולה") אז ברור שצריך ללכת לצבא כי המטרה זה לא לשמור על עם ישראל אלא על מדינת ישראל ואז צריך להלחם בפועל וגם יש את החיוב מהתורה כי זה נחשב מלחמת מצווה ולכל הדעות כולם חייבים ללכת לצבא (חוץ מהירא ורך הלבב ועוד כמה). אין אפשרות לקיים אחרת את התורה כי כולנו הולכים לפי אותו "שולחן ערוך" אלא שיש כמה אפשרויות לפרש את המצב הקיים ולכן לפעול בצורה שונה. אנחנו אומרים שהמדינה היא התחלת הגאולה ולכן אנחנו טוענים שחייבים ללכת לצבא וכו' כי זאת ההלכה במקרה הזה. אבל הם מפרשים את המצב כאילו זאת סתם עוד מדינה שהיהודים חיים בה ולכן אין שום חובה מההלכה ללכת לצבא. החרדים לא מקיימים מצוות יותר טוב מהדתיים ואם אתה חושב שכן אז אולי כדאי שתבדוק מה שאתה אומר. אתה חושב שהרבנים שלנו מקיימים את התורה פחות טוב מהם. מצטער אבל אתה טועה לגמרי. החרדים לא חושבים שצריך לעבוד את הארץ כי הם לא מאמינים שזו מדינת ישראל הקדושה שמסמנת את הגאולה ולכן הם לא חושבים שצריך לתקן אותה. והחילונים לא שומרים תורה בגלל שהם לא מאמינים בה או בגלל שקשה להם לקיים אותה לא בגלל שזו איזה אידאולוגיה. אנחנו דוגלים בתורה ועבודה בגלל שאנחנו מאמינים בתורה שכתוב בה שצריך לעבוד את הארץ ("כי תבואו אל הארץ ונטעתם..." ועוד הרבה פסוקים).

למעלה