דתיה-דימומים.

דתיה-דימומים.

שלום לכולם,
אני קוראת הרבה כאן,
אובחנתי לפני חודש ומאז אני לוקחת ויזבל. יש לי דימומים כל הזמן אבל הבנתי שזה נורמלי בהתחלה.
השאלה שלי היא, האם עם האנדומטרוזיס מדממים הרבה? האם ניתוח פותר בעיות דמומים?
איך דתיות מסתדרות בזמן הזה, הן נידות חודשים שלמים. זה עלול להיות סיוט.
האם נגזר עלי חודשים רבים לשמור נגיעה בגלל הדימומים?
יש איזה מישהי בפורום שומרת טהרה? האם הויזבל עושה יותר דימומים
מגלולות אחרות???

liats80

New member
למיטב ידיעתי

בשימוש בויזאבל הדימומים פוחתים עם הזמן ואת אמורה בסופו של דבר להגיע למצב שבו אין דימומים. אני לא יודעת כמה זמן זה לוקח.
בנוגע לשמירת נגיעה ונידה - אני לא מבינה בזה כלום, מניחה שנשים דתיות פונות לרב ואולי מקבלות היתר כלשהו. באמת שאין לי מושג אולי יהיו פה בנות אחרות שיוכלו לענות לך.
אנדומטריוזיס כשלעצמה (וללא גלולות או דיכוי) עלולה לגרום לדימומים חזקים וממושכים יותר במהלך המחזור החודשי אך בדר"כ אינה גורמת לדימומים במהלך שאר החודש.
ליאת.

תודה על התשובה, רב יכול לתת היתר רק במקרים

מסויימים, שהדם לא מגיע מהרחם אלא ממקום אחר, או כשזה דימום מועט מאוד שאפשר לא לראות בכלל אם לובשים פד שחור. מסובך. נכון.
לכן אני לחוצה.
אני חושבת שהדימומים מהכדור הם כן מהרחם. לכן אני שמחה לקרוא שזה אמור לעבור מתישהו...

nsy1987

New member
אני לא אובחנתי עדיין, אבל כן דתיה-

ואני יכולה לומר לך שתמצאי לך רב מתאים שמחפש דרכים להתיר לך להיות טהורה. (ויש כאלה בשפע, צריך לדעת רק...)
יש לי חברה שהרב התיר לה לטבול עם דם אחרי שאחות שבדקה אמרה שהדימומים שלה נובעים מתפרים אחרי לידה שכנראה עשה לה סנדלר במקום כירורג...
ולא מהרחם.
אז לכי תדעי מאיפה מדמם לך עכשיו עם הויזבל.

liats80

New member
כמו שכתבתי אני לא מבינה בזה

לא רוצה חס וחלילה להכנס לדיון על דת פה אבל...
אם מראית עין זה מה שחשוב ,וכך זה נשמע, בטוחה שימצא רב יצירתי.
בכל מקרה, כן הדימומים אמורים לעבור עם הזמן.

טשומפי

New member
לא מכירה את הויזבל

אבל כן שומרת ומקפידה על טהרת המשפחה.
לצערי הרב דימום הורמונלי נחשב דימום מהרחם ולכן כל עוד הוא קשור להסתגלות לגלולות אני לא מכירה רב שמכבד את התואר שלו שיכול למצוא היתר.
אחרי שטובלים זה כבר עניין אחר, ואת זה את בטח יודעת, אבל עד הטבילה דימומים הם סיוט.
אפשר לפנות לרופא לשאול אם יש כדורים שניתן לקחת מקביל כדי לעצור את הדימום (פרוגסטרון/אסטרוגן, תלוי מה החסר שגורם לדימום) ולו כדי שניתן יהיה להגיע למקווה.
ישנם גניקולוגים שמבינים מספיק בדיני טהרת המשפחה שיוכלו למצוא פתרונות יצירתיים, ויבינו את הבעיה, כדאי למצוא אחד כזה.

כעיקרון אנדומטריוזיס והאיזון ההורמונלי מציב לא מעט אתגרים לשומרות טהרה, אבל אפשרלמצוא פתרונות שיספקקו שקט למספיק זמן.

בהצלחה!

nsy1987

New member
מסכימה עם טשומפי לכן מראש כדאי שתכירי

את המגיני- תחתון השחורים. כי אז אינך רואה את הכתמים ואינך יודעת עליהם וכל עוד הם נשארים בגדר כתמים (דימום קל גם) ולא עוברים את המגן תחתון את יכולה לשמור על טהרתך.
יש לי בבית מלאי כזה כי קצת קשה להשיג אז כל פעם שאני נתקלת בהם בחנויות אני לוקחת את כל מה שיש להם...
מומלץ.

kikona126

New member
ואו עם ה3 מחזוריםצ

שהייתי מקבלת בחודש...
עקרונית דימומים יכולים גם לקרות בגלל איזה כלי דם שהתפוצץ בפנים (עם הגלולות שלי זה קורה הרבה אחרי קיום יחסים)
את המספר מחזורים שהיו לי בחודש הצלחנו להפוך לאחד על ידי תוספים ותזונה נכונה, והנה חודש שלישי במספר שהמחזור הגיע רק פעם בחודש... שווה לנסות....

גם דתיה וגם עם אנדו וגם רוצה לעודד אחרות לגבי

בדכ לא כותבת פה ....למעט שרוצה לעודד או לעזור
גם דתיה עם אנדומטריוזיס עם שני ילדים חמודים שניהם לאחר IVF
לגבי הדימומים אם הם מופיעים בזמן שאתם לא אסורים במקרים רבים הם לא אוסרים אותך
את צריכה להיות בקשר עם רב שמכיר את נושא האנדומטריוזיס......אני בקשר עם יועצת הלכה שלמדה במכון נשמת את יכולה להיכנס לאתר נשמת- יועצות הלכה ולהתייעץ איתן אם כי מראה לי שאת זקוקה למשהו יותר יסודי
יש גם במכון פועה רבנים שמכירים את הנושא אם כי לא יודעת עד כמה הם מקלים או מחמירים.
אני גיליתי שפעמים רבות נאסרתי לשוא ואם הייתי מתייעצת עם רב או היועצת זה לא היה קורה.
מה שחשוב הןא שאם את לא אסורה ויש לך דימום , בשום פנים לא לעשות בדיקה פנימית כי היא בוודאות אוסרת. לכן קודם לשאול ובהתאם לתשבה לפעול.
מקווה שעזרתי......
ולכל שאר הבנות
כתבתי פה בעבר
עם אנדו מושט ולאחר לפרסקופיה אחת שבה הוצאו ציסטות אך נשאר אגן מוסנן ושתי היסטרוסקופיות ניתוחיות . וכמעט בת 40 ילדתי לפני שלושה חודשים את בני -החמוד. ויש לו אחות בת שנתיים
לכן אל תתיאשו זה אפשרי....אמנם אחרי פרוטוקולים אגרסיביים אבל היה שוה כל דקת כאב......
מאחלת לכולם רק טוב

liats80

New member
מזל טוב!

כיף לשמוע על הצלחות כאלו.
ושמחה שנכנסת לעודד ולייעץ בנושא הדת ואנדומטריוזיס ולעזור לבנות שזקוקות לכך.
מקווה שאת מרגישה טוב בימים אלו.

ליאת.

פז08

New member
למיטב ידיעתי הדימומים אמורים להפסק

אחרי זמן מה. משך הזמן הוא מאוד אישי.... יש כאלו שיפסיקו לדמם דימום בלתי סדיר אחרי X שבועות ויש כאלו אחרי מספר חודשים.
אני אישית לוקחת ויזאבל מספר חודשים, בתחילה היו הרבה דימומים לא סדירים, עכשיו אחרי מספר חודשים (באמת שלא שמתי לב כמה זמן אני לוקחת.... בערך 3 חודשים) כמעט ואין דימום.... היה יום אחד שבוע שעבר עם הכתמה חומה אבל חוץ מזה החודש ללא דימומים כלל...
כך שיש תקווה

לגבי מקור הדימום- בהחלט דימום מהרחם....
לגבי כיצד להסתדר- קיבלת שפע של עצות. בהחלט מתחברת לעצה להתייעץ עם יועצת הלכה, הרבה פעמים הן מבינות יותר מרבנים שלא מכירים את הנושאים הללו.....
מקווה שתמצאי פתרון שיתאים לך ומקווה שהדימום יסתדר בהקדם...
שיהיה לך המון בהצלחה ושנה טובה

למעלה