דשן - 7:3:7 NPK

u r i el

New member
דשן - 7:3:7 NPK

האם אוכל להכין בעצמי דשן ביחסים הנ"ל ע"י עירבוב חנקן זרחן ואשלגן ביחסים המתאימים ?

א ב י ב ן

New member
חנקן אתה תקבל מגופרת אמון. אשלגן תקבל מחנקת אשלגן

וזרחן תקבל מחומצה זרחתית. יש כמובן נוסחא שיודעת לחשב כמה חנקן
תקבל מ-100 ג' גופרת אמון, וכמה חנקן ואשלגן תקבל מחנקת אשלגן. אבל
מה? תתעסק גם עם חומצה זרחתית? במשתלות גדולות מכינים תערובת
ומכניסים אותה למיכל דישון גדול. אבל אתה? בבית?

u r i el

New member
לא הבנתי.

האם הבעיה בהשגת החומרים בכמויות קטנות ? בחישוב הכמויות ? מה הבעיה ?

jeshu

New member
אין בעיה לחשב, כל מה שצריך זו טבלה מחזורית
השאלה היא עם ההתעסקות - האם כדאי לך להתעסק בערבוב מלחים בשביל הכמויות שצורכת הגינה הביתית. איפה תאכסן את זה, למשל.

u r i el

New member
האם אני יכול לקנות חומרים אלה

בחנות לצורכי גינון, נניח 1 ק"ג מכל חומר ולערבב בדלי לפי היחס 7:3:7 ?
זו הרי פעולה פשוטה ביותר, לא ?

jeshu

New member
אני לא יודע מי מוכר את החומר ואני מנחש שלא מוכרים כמויות של
1 ק"ג מכל מלח. בטח יציאו לך מוצר מוגמר ביחס הזה. חקלאי שצריך הרבה יותר מהמלחים לדשן הזה יכול בטח לקנות בניפרד וגם אז, יש סיכוי טוב שלא כדאי לו כי חברות הדשנים יספקו לו מוצר מתאים לצרכיו (גם הם רוצים למכור) ובמחיר סביר.

dudi4321

Active member
בחנקת אשלגן (אשלגן חנקני) יש גם את החנקן

ויש פיזור זרחן כפתיתים ולא רק חומצה זרחתית במיכל של 70%.

יש לך את החומרים טהורים?

יש לך אטומים של היסוד הזה בלבד? סביר שלא
אם לא ,אז לא תצליח לעשות זאת, אלא אם תהיה לך הבנה בסיסית בכימיה, וביחס הערבוב הנכון כדי שמולקולות של תרכובת מסויימת, יגיעו ליחס אותו אתה רוצה.
&nbsp

u r i el

New member
לא מבין

כשמכינים עוגה צריכים אטומים ?חשבתי שלוקחים 7 יחידות חנקן בצורת מלח, 7 אשלגן, 3 זרחן, מערבבים בדלי ומקבלים תערובת 7:3:7.לא ?

זהו בדיוק, "בצורת מלח"

אתה יודע לפי הנוסחה של המלח הזה, נניח מלח חנקתי, לחשב את כמות יחידות החנקן בק"ג אחד?
בשביל זה צריך להבין בכימיה בסיסית ולדעת לחשב.
אם אתה יודע - אז סבבה.
&nbsp
זה בפירוש לא(!!!) לקחת 7 ק"ג של מלח חנקתי, לערבב עם 3 ק"ג של מלח אשלגני, ולקבל יחס של 7:3. היחס במקרה הזה יוצא אחר, בהתאם למבנה המולקולה של המלח הספציפי.
&nbsp

u r i el

New member
אז אני באמת שואל

מה המשמעות של המספרים האלה אם לא היחס הכמותי של החומרים מהם מורכב הס״ה ?

jeshu

New member
זו כימיה ברמה של כיתה ט' או י'
המליחים מגיעים כקטיון ואניון - למשל אשלגן חנקתי. החנקה מכילה שלושה אטומי חמצן ואטום חנן והאשלגן הוא אטום אחד - עכשיו אתה יכול לסכום את המשקלים המולקולריים שלהם
(שמצויים לכל יסוד בטבלה המחזורית) ולדעת כמה יחידות של הלח הזה יש לך בכל ק"ג. כל יחידה תכיל חנקן אחד ואשלגן אחד.

המשקל המולקולרי הוא ביחידות גרם למול חלקיקים. "מול" הוא מספר מסויים של חלקיקים - מחשבים כמה מול חלקיקים יש בק"ג של מלח מסויים ולפי זה אפשר לחשב את היחס בתערובות דשנים ולהגיע ליחס המבוקש.

u r i el

New member
אני

קפצתי כיתות אלה. כנראה שזו הסיבה שלא ידעתי.

dudi4321

Active member
על השק או במפרט של החומר יש את אחוזי היסוד

בתוך התרכובת. גם לדוגמה חנקת אשלגן זה לא רק אשלגן וחנקן אלא עוד חומר שמומס ומעורבב הומוגנית כחומר לואי. חומר דישון לחקלאות זה לא מוצר טהור. חומר טהור עלול להיות לשימוש לא חוקי.

dudi4321

Active member
עדיף לדשן בנפרד

לא צריך את 3 היסודות במכה ובערבוב.
ומדשנים לפי חוסרים.

u r i el

New member
השאלה היא עקרונית בעיקר.

קראתי במרשתת מאמר שבו הוזכר היחס 7:3:7 כדשן שמגביר את יבול עצי הפרי.הבנתי האישית בנושא זה נמוכה ביותר.שאלתי.

למעלה