דשא מצהיב

שלום,
המדשאה שבגינה שלי מצהיבה בחלקה (רצ"ב תמונות), וגם החלק שאינו מצהיב קיבל גוון של ירוק דהוי. לעניות דעתי אין כאן בעיה של השקיה לא מספקת (ראו נא להלן).
סוג הדשא: דרבן
קרקע: בינונית
תדירות השקיה: 3 פעמים בשבוע, 15 דקות כל השקיה

למיטב הבנתי, מה שצריך לעשות הוא לדשן. אם אכן צודק אני, באיזה דשן כדאי לבחור, ומהי הכמות למ"ר?
אם אני טועה, מהם האמצעים שעליי לנקוט להבראת הדשא?
תודה.

קבצים מצורפים

• 1620888081450.jpg
    1620888081450.jpg
    KB 174.2 · צפיות: 5
  • 1620888081428.jpg
    1620888081428.jpg
    KB 193 · צפיות: 5
15 דקות מה? טפטפת אחת של 2 ל' שעה? 50 טפטפות של 8 ל' שעה? ממטרה שאין לנו מושג מה הספיקה שלה?
אני לא עוסקת בדשא אז אין לי מושג, אבל ברור שהמידע לגבי ההשקיה חסר. אז אי אפשר לדעת א זה מעט מדי, הרבה מדי או בדיוק.
עוד - בדקת אם יש זחלים, פטריות, מזיקים אחרים?
ראה כאן:
נסה כאן:
וגם זה:

תודה רבה. בעקבות השאלות שהעלית לגבי כמות המים המומטרת על הדשא בכל השקיה, ובעקבות קריאת המאמרים שצירפת, אפעל כך:
1. מכיוון שהצהבת הדשא אינה אחידה בכל שטח המדשאה, אבדוק: א. האם יש פיזור אחיד של מי ההשקיה בכל שטח הדשא (באמצעות פיזור צלחות/כוסות בנקודות שונות על פני הדשא). ב. הדשא מושקה ע"י 5 ממטירי גיחה מתוצרת הנטר. אבדוק באילו התקני המטרה מצוידים הממטירים (מבחינת שיעור הספיקה שלהם), אחשב ואראה אם משך ההשקיה ותדירות ההשקיות הינן בסביבת הערכים המומלצים. במידת הצורך אשנה ואתקן את הטעון שינוי ותיקון.
2. יחד עם זאת, מכיוון שעד לאחרונה (עד לפני כשבועיים) הדשא נראה טוב, יש סיכוי סביר, לדעתי, שהגורם להצהבה הוא חסר במינרלים מסוימים. אם כך, אחרי הטיפול בהשקיה, אם לא יהיה שיפור, אפנה לדישון; מה מומלץ במקרה כזה?
3. לגבי מזיקים, איני יודע הרבה. מה שאני רואה הוא שאין ציפורים המנקרות בדשא, ומכך אפשר להסיק למיטב הבנתי שאין בדשא זחלים. עד כאן מגעת ידיעתי בענייני מזיקים. אם בכל זאת כדאי לדעתכם לעשות טיפול מונע או טיפול אוניברסלי כלשהו שידביר את המזיקים הנפוצים, אשמח להמלצות.

למעלה