דשא דרבן

PPHBH

Member
שלום

בתמונות המצורפות רואים קרחת דשא שנוצרה מתחת לעץ קלמנטינוות שהטיל צל ומצד שני "יער" של דשא ושלוחות שפלשו סביב עץ הלימון ומתקדמות לתוך אזור העצים המוצל שזה מעניין לכשעצמו.

ניסיתי פעם קודמת לעקור את הדשא סביב עץ הלימון ולשתול יחורים באזור מקריח אחר, יצרתי חורים באדמה, שתלתי את היחורים,הדקתי, השקתי רבות אבל זה לא הצליח.

בעצם השאלה שלי היא איך לההשתמש ביחורים ? בעבר תלשתי את שלוחות הדשא מהאדמה והשתמשתי רק באלו עם שורשים (שערות דקיקות), את השורשים הכנסתי לחורים שיצרתי, הדקתי באדמה , השקתי רבות וקיוויתי לתוצאות טובות.

איך בעצם צריך ליצור שלוחות ואיך שותלים,באילו מרווחים, מה משטר ההשקייה וכו ?

שאלה נוספת, הדשא מעט צהבהב, מה הסיבה והאם זה מעיד על חוסר, עודף ?

תודה

קבצים מצורפים

• 20200630_063915.jpg
    20200630_063915.jpg
    KB 555 · צפיות: 13
  • 20200630_063929.jpg
    20200630_063929.jpg
    KB 403.5 · צפיות: 14
  • 20200630_063932.jpg
    20200630_063932.jpg
    KB 505.9 · צפיות: 10
לא נראה לי שתקבל תשובה בקרוב כי הפורום נרצח - הופשט ממשתתפיו. אני מנסה להגיב פשוט כדי לבדוק בכלל אם זה עובד..

בתמונה המרכזית יש הרבה גומא הפקעים (= סעידה). אין מספיק פרטים בכדי לתת תשובה אני ממליץ לפעול ע"פ הקישור ולהמשיך לשאול בטלפון 0547916602
כולל בקישורי המשנה ויש באתר עוד הרבה חומר.

בהצלחה

מיכי 10

Member
לא נראה לי שתקבל תשובה בקרוב כי הפורום נרצח - הופשט ממשתתפיו. אני מנסה להגיב פשוט כדי לבדוק בכלל אם זה עובד..

היי ענת, איזה יופי שהגעת!
וכנראה שמגיעים לכאן לאט לאט, אלה שעדיין לא לגמרי התייאשו מהאתר החדש.
מצרפת תמונה, סתם כדי לעשות קצת ירוק בעיניים בפורום החדש.

קבצים מצורפים

• עלים גזורים מתחת לחלון - 3.4.20.jpg
    עלים גזורים מתחת לחלון - 3.4.20.jpg
    KB 879.7 · צפיות: 10

נוף-צלול

Well-known member
העלים הגזורים - זה צילום עכשווי?? אם זה מתחילת האביב הייתי מנחש שזה אולי גזרזור

מיכי 10

Member
העלים הגזורים - זה צילום עכשווי?? אם זה מתחילת האביב הייתי מנחש שזה אולי גזרזור

במיוחד כתבתי מתחת לתמונה שהעברתי, את תאריך הצילום - 3.4.20 - אבל כנראה שלא היה לו מקום מתחת לתמונה, כי הבאתי תמונה מוקטנת.

השם שכתבת נשמע לי מאד הגיוני, אבל אני לא יודעת. חיפשתי מעט בגוגל, ולא מצאתי תמונה דומה לשלי.
מה שכן מצאתי שם, זה ש-: "גזרזור דקיק. גזיר דקיק. סוככיים. הסוג גזרזור אוחד לתוך הסוג גזיר.
גזיר דק-עלים ...".
בכל מקרה, לצמחים הרעננים שצילמתי, לא היה סיכוי לצמוח לגובה שבו אפשר יהיה לזהות אותם, כי יומיים, שלושה לאחר שצילמתי, כיסחו את הדשא, "ולא נודע כי באו אל קרבנה."
וכנ"ל קרה לצמחים נוספים, שצילמתי בקִּרבת מקום באותו זמן. כלומר כן, בתחילת האביב:

עלים על הדשא מתחת לחלון.jpg

מ ש ה 53

Well-known member
במיוחד כתבתי מתחת לתמונה שהעברתי, את תאריך הצילום - 3.4.20 - אבל כנראה שלא היה לו מקום מתחת לתמונה, כי הבאתי תמונה מוקטנת.

השם שכתבת נשמע לי מאד הגיוני, אבל אני לא יודעת. חיפשתי מעט בגוגל, ולא מצאתי תמונה דומה לשלי.
מה שכן מצאתי שם, זה ש-: "גזרזור דקיק. גזיר דקיק. סוככיים. הסוג גזרזור אוחד לתוך הסוג גזיר.
גזיר דק-עלים ...".
בכל מקרה, לצמחים הרעננים שצילמתי, לא היה סיכוי לצמוח לגובה שבו אפשר יהיה לזהות אותם, כי יומיים, שלושה לאחר שצילמתי, כיסחו את הדשא, "ולא נודע כי באו אל קרבנה."
וכנ"ל קרה לצמחים נוספים, שצילמתי בקִּרבת מקום באותו זמן. כלומר כן, בתחילת האביב:

צפה בקובץ המצורף 894
זה נראה לי נורית צהובה

למעלה