דר' תציל אותי.

Gondola99

New member
דר' תציל אותי.

שלום דר'. יש לי בעיה מתמשכת. לפני כ 3 שנים במהלך פעילות בחדר כושר החלו כאבים באזור השכמה הימנית שהקרינו לכתף ימין. מנוחה ממושכת ועיסויים הקלו על הכאב אבל המקום לא חזר אף פעם לקדמותו חזרה לפעילות בחדר כוח לא אפשרית הכאבים חוזרים מיד. אני עובד הרבה עם מחשב ולפני כשבועיים החלו כאבים חדים באותה שכמה עם הקרנה לאמה ולשורש כף היד. הכאבים מאוד חזקים. מה עלי לעשות ע"מ לאבחן את הבעיה : האם זו דלקת ? האם אלו שרירים ? האם אלו גידים ? כל רופא אומר משהו אחר. תודה רבה גונדולה.

תשובה מבעלי-פיזיותרפיסט

האם עשית צילום צווארי או סי.טי צווארי? מה היו התשובות? איזה תנועה עשית או תרגיל בחדר הכושר שהופיעו כאבים? האם זה הצד הדומיננטי שלך? הכאב בשכמה היכן? עליון תחתון? האם הכאב ביד מגיע עד לאצבעות? אילו? בקיצור יש הרבה שאלות שצריך לשאול... במידה ויש תשובה אשמח לשמוע!

Gondola99

New member
תשובות.

לא עשיתי צילום צווארי וגם לא סי טי צווארי. בהתחלה חשבו שזה בכתף אז עשיתי מיפוי ו MRI ותוצאה היתה תקינה. התנועה שעשיתי היא דחיקת חזה, תנועה נוספת שמגבירה את הכאב זה הרמה של היד עם משקולת כלפי מעלה לפנים. הכאבים הם בצד הדומיננטי שלי - צד ימין. אני מרגיש את הכאב הו מסביב לשכמה מהאמצע לכיוון למעלה. הכאב עובר דרך האמה עד לשורש כף היד שם אני גם מרגיש כאבים. תודה על העזרה.

כאבים???

שלום לך. היות והכאב זורם לך עד לשורש כף היד יתכן מאוד שהבעיה היא של עמ"ש או צווארי או חזי. כדאי ורצוי לעשות לפחות צילום צווארי על מנת לשלולל איזו בעיה של שבר או תזוזה. איך אתה מבחינת נשימה? האם נתקל בקשיי נשימה? יתכן מאוד ששריר החזה נפגע- יתכן אפילו קרע שאתה מושך אותו והוא לא קיבל טיפול מתאים. האם הרמת ראש שביצעת דחיקת חזה? איזה משקל דחקת אז? מה שאני ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט בעל שם באזור מגורך שמתמחה ברפואת ספורט, כמובן במקביל פנה לרופא ספורט שאני מאמין שיוכל לעזור לך בנושא. האם אתה ממשיך להתאמן כרגיל בחדר כושר? איזה ספורט אם בכלל אתה עושה? שיהיה בהצלחה ותרגיש טוב ותעדכן אותי במה שקורה. נ.ב: האם חימום מקומי עוזר לכאב? או קרח? מה מהם? דוד

כאבים בשכמה

על פי מה שספרת, הרושם הוא שלא מדובר בדלקת ממש אלא בבעיה " מכאנית" - יתכן "שרירים תפוסים" - אין לשלול הקרנה מן הצוואר- בעיות אלו די שכיחות בין אנשי מחשבים וקשורים במידה מסויימת לישיבה מול המחשב במשך שעות תצטרך לעבור בדיקה אורטופדית או ראומטולוגית - פיזיותרפיה עשויה לעזור מאד- תרגיש טוב !

למעלה