דר' קרסין שלום

רינתבי

New member
דר' קרסין שלום

אבקש דעתך בנושא: תאונת דרכים עברתי תאונת דרכים ב2004 נמצא בu.s מאוגוסט 2004 : ב atfl קרע בגודל 0.7 ס"מ עם תוכן בלתי צלול-קרסול ימין שוק ימין-המטומה תת עורית 2.7 ס"מ. בראש לטרלי,באספקט דיסטלי של גסרוקמניוס קרע במוך הפסיה של השריר ברוחב 0.4 ס"מ עם רגנציה של השריר. לא ברור לי תוצאות הבדיקה.שנית האם ממצא זה יכול להעיד על נכות כלשהי. יש לציין כי מאז אני מתקשה ללכת או לעמוד על רגל ימין לאורך זמן וסובלת מכאבים עזים. אודה לתשובתך רינת

פרפרזה

New member
הסבר מילולי

אני מציעה שנחכה לתשובתו של הד"ר, אבל סתם כדי להסביר מעט מושגים: ATFL - זו רצועה שנמצאת בחלק החיצוני של גב כף הרגל, היא אמורה למנוע את סיבוב כף הרגל פנימה, וזו לרוב הרצועה שנפגעת בנקע בקרסול. המטומה תת עורית - שטף דם תת עורי פסיה של שריר זו המעטפת הדקה שנמצאת סביב השריר ראש לטראלי באספקט דיסטלי - המיקום של הקרע (מעט מתחת לשקע הברך , בחלק החיצוני של הרגל). רגנרציה - מושג המבטא התחדשות לאחר פגיעה הגדרת נכות היא מצב שבו אדם לא יכול לבצע את תפקידו החברתי / אישי / משפחתי וכו'... השאלה היא איך טופלת מאז (בכ"ז עברו יותר משנתיים) ומה היה מההתחלה ועד עכשיו

תאונת דרכים

בקרסול ימין יש קרע ברצועות, בשוק קרע במעטפת של שריר. נכות תלויה בהחלמה לטווח ארוך וממצאים בבדיקה גופנית.

למעלה