דר יורם יובל

האזרחק

New member
דר יורם יובל

שלום רב, אתמול בערב צפיתי בתוכניתו של קובי מידן בה התארח הד"ר יורם יובל. במהלך השיחה עלתה במוחי שאלה שלצערי לא נשאלה ע"י המראיין. במהלך התוכנית חזר והדגיש הד"ר את הסביבה בה הוא עובד ומטפל, חברה של "אנשים עובדים", כאלו שכביכול אין להם בעיות, אנשים משכילים, עשירים ובריאים. (בדומה למקרים המתוארים בספרו, ושהוא חזר והדגיש כי זוהי סביבת העבודה שלו) רציתי לדעת מה היה קורה אם יום אחד הייתה נכנסת אליו למשרד אישה בת 50, נמוכה שמנה ומכוערת, לבושה בבגדים זולים ומקומטים - נשכבת על ספת העור שלו ומספרת לו שהיא אמא ל8 ילדים, בעלה מובטל והיא עצמה עובדת בעבודות מזדמנות כדי שיהיה מה לאכול בבית. "לסיכום ד"ר, לא טוב לי בחיים, תעזור לי בבקשה." ?

nutmeg

New member
נדמה לי

האזרח-ק שאתה מבלבל בין עזרה שניתנת על ידי פסיכואנליטיקאי לעזרה סוציאלית. וזאת מבלי להכנס לשאלה איך לעזאזל האישה הזו, שאין לה כסף לגמור את החודש, מצליחה לשלם לשעה טיפולית... נניח שהוא תורם לה טיפול ורואה אותה pro-bono. אדם רעב ללחם לא פנוי להתעסק בכלל בפסיכואנליזה ובמציאת פירושים כאלה או אחרים לדפוסי התנהגותו. הוא רעב ללחם, לא לטיפול. לא כל מקרה של "לא טוב לי בחיים" מקומו אצל ספת הפסיכואנליטיקאי, ועם פירוש חלומות לא קונים במכולת.

irisgh

New member
צנוע ואנושי

אני לא מכירה אותו טוב אישית, אבל פגשתי אותו פעם, והוא בהחלט נראה לי אדם צנוע ואנושי. אני מניחה שהתייחסותו תהיה אנושית ועניינית. אבל אני לא יודעת אם זו כוונתו. (לא ראיתי את התכנית). יש אנשים שעובדים עם אנשים שמתפקדים פחות או יותר באופן בסיסי, ויש להם בעיות בחיים ותחושות קשות, ויש אנשים שעובדים עם אנשים שהם חולים כל כך שאינם מתפקדים בכלל, אבל עדיין מפיקים תועלת משיחות (יש כמובן חולי נפש רבים שמתפקדים היטב, חלק גדול מהם בעזרת תרופות). כל איש מקצוע יכול לבחור לעצמו את סביבת העבודה שלו. אם אתה למשל עובד במחלקה פסיכיאטרית, בחרת מטופלים שרובם חולים. אם אתה עובד במרפאה בחוץ, רוב מטופלך מתפקדים במידה זו או אחרת. ואם אתה מטפל פרטי - אתה מטפל או באנשים במתפרנסים סביר, או בילדים של אנשים שיש להם כסף (גם ילדים בוגרים).

גרא.

New member
האזרחק,על רקע דבריך, מה לדעתך,

היה באמת קורה? כיצד היה מגיב ד"ר יובל, שגם לי לא הזדמן לראות אותו בתוכנית? מה ההסריט שלך?

למעלה